lekica83 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (21.11.2010 21:54:26)
|
Aida. i ja mislim da bez problema mozes dati boovnicu i cveklu, to sam i ja uvela davno. Kupus je probala al nije bas bila odusevljena, mada je tada bila bolesna ali nesto ga nisam ni pravila podugo a i mi smo sve ovo ostalo jele, mislim na brokule ,karfiol itd. Moja je od skoro pocela da pije mandarine i narandje u obliku soka,nece da ih jede, mada sam tek skoro pocela da joj to nudim. A ima dosta kako joj stavljam sok od narandje u slana jela, iz istog razloga koji ti je opisala jelenaT,znaci bolja je apsorpcija zeljeza kada u jelu ima i C vitamina,moze se dodati i sok od jabuke. Takodje jedemo po nekad lino proizvode sa obicnim tetrapak mlijekom negdje od sedmog mjeseca odprilike. Nekoliko puta gledali krvnu sliku i bolja joj je nego moja [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Paradajz sam joj davala tek skoro, rekli mi da ne dajem rano,nemam pojma ni sama vise zbog cega i onda mi prodje onaj fini domaci, i pred kraj negdje sezone sam joj par puta stavila u kuhana jela, znaci jela je kuhan. Sad joj ne dajem jer je ovaj plastican.
|
|
|
|