irenaSA -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (1.12.2010 7:46:19)
|
Pozdrav drage moje, Sarah i ja smo se vrlo malo dogovorile u vezi povrca ...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] lukava mama maskira sve u jogurt! Obicno za dorucak ruckimo samo svjeze voce ispasirano a ponekad u to dodamo zitarice.Jedemo i rizu i puru sa pavlskom ili mladim sirom. Voce koje nije sezonsko kupimo u hippovoj teglici. Nismo jos probali grozdze osim u soku a kompot od suhih vocki smokve, sljive, marelice i brusnice jesti cemo uskoro jer smo puno kakali deset dana pa nismo smjeli. E sa povrcem je druga prica. Tu mi deremo krpu vec cetiri mjeseca. A kada pomislim pa i meni nije ukusno da jedem posno. Jedva cekam kada ce moci jesti sve sa svim zacinima. Osim vegete jer nismo ljubitelji. Od povrca nismo probali jos patlidzan, paradajz, luk, kupus, prasu.A valjda smije sa devet mjeseci i to! Na prevaru jedemo piletinu, teletinu, curetinu a uskoro cemo probati i malo janjetine i ribu. Ponekda gricnemo kiflu, plazmu i stiropor keks ali najvise volim kada mi mama da da liznem kinderku i smoki! Tri boce aptamila po 180 ml su redovne. Jaje cu probati danas jer smo imali proliv pa malo kasnimo! Sve u svemu SF Sarah i cvrsta hrana se nastavlja! Skinula sam carape i zovem mamu izgleda da je ultimatum ili carape na njenim nogama ili " daj malo da i ja tipkam na laptop"! Ljubim vas sve!
|
|
|
|