Lejla Ka -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (21.12.2010 15:09:00)
|
IZVORNA PORUKA: Ana R. ja npr. griz pravim tako sto prokuvam mlijeko i u njega dodam razmuceni griz sa malo mlijeka i onda pustim da pusti koji kljuc.. e sad me interesuje da li to mogu uraditi i sa mojim mlekom.. Hvala u svakom slucaju Dadada.. :) Ana, to se radi ovako: na vodi skuhaš kukuruzni griz (za sami početak) tako da bude dosta gust. Onda to sve dovedeš u kašasti oblik dodajući svoje mlijeko, kad se griz ohladio na mlako. Ako budeš kuhala svoje mlijeko, ubiješ u njemu sve zbog čega je ono dobro i jedinstveno. Majčino mlijeko se ne prokuhava! Ako imaš potrebu da ga zagriješ onda ga staviš u posudi u kojoj se nalazi, u drugu posudu sa toplom vodom, tzv, toplu kupku. P.S. pšenični griz se nije preporučivao bebama na samom početku dohrane, zbog glutena. Međutim novija istraživanja i preporuke kažu da se isključivo dojenim bebama žitarice sa glutenom mogu uvoditi odmah. Ja bih išla srednjom linijom, jer i u kukuruznom grizu, koji nije izričito "gluten free" ima nešto glutena (zbog načina obrade). Istu stvar možeš raditi sa rižom.
|
|
|
|