BBubica -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (10.8.2011 22:31:45)
|
evo ovako to kod nas izgleda [sm=smiley36.gif] bebac danas ima tacno 8 mjeseci, a sa konkretnom dohranom sam pocela sa 5 mjeseci prvo je bila banana, pa mrkva . s tim smo poceli zbog proljeva koji je imao. zatim : krompir, jabuka, breskva, tikvica,kruska krajem petog mjeseca sam pocela kuhati povrce na pilecoj vodi u medjuvremenu smo probali HIPP hapicu sa piletinom 6 mjesec: spinat (obaren u vodi koju bacim) a njega pomijesam sa rizom ili krompirom sto skuham u drugoj vodi nektarina brokula zute i zelene mahune kukuruz (hipp hapica) piletina curetina breskva kajsija karfiol sljiva 7. mjesec: pura pavlaka lubenica (sok) tikva (hipp kasica) borovnica marakuja ( hipp kasica) pasternjak (hip kasica) kukuruza-hljeb proso uz ovo je probao malo tresanja jer su domace a zao mi bilo da ih propusti :) teletinu u hipp hapici spinat mu pravim otprilike jednom u dvije sedmice , domaci je, tek ubran pavlaku sam mu dala mozda neka 4 puta u kombinaciji sa purom od piletine iskuhavam vecinom komadice bijelog mesa ili krilca od voca nista nisam kuhala-sve to dajem svjeze izribano ili izblendano bananu vec od petog mjeseca vodi da "grize" ( a nigdje ni jednog zuba) moj bebac je hvala bogu odlicno prihvatio ovu hranu, nije je izbacivao ni na pocetku. mozda zbog toga jer sam mu vec davala caj na kasicicu, flasicu do petog mjeseca nismo koristili. sad ustaje ujutro oko 7-8 h, doji..opet negdje oko 10 doji..oko 11-12 ima vocni obrok,zavisno od toga kad spava..oko 15-16h je slani obrok, do tad doji jednom poslije toga ukoliko zaspe "vecera" je izmedju 19 i 20h ..prije toga podoj, bez toga ne moze :) i spava oko 20.30h uz siku naravno (zadnjih mjesec dva se budi i nocu da doji, mada je od nekog drugogo mjeseca spavao vec po cijelu noc) eh da, pije dosta vode tokom dana i obavezan plantex caj , jednu vrecicu dnevno, strasno ga voli secer i sol nisam dodavala kad ne kuham povrce na mesnoj vodi dodam koju kap domaceg maslinovog ulja
|
|
|
|