[Obrisana poruka] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (24.8.2011 23:04:47)

[Sadržaj poruke je obrisan]

canim -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (24.8.2011 23:12:28)

Onda cemo mi sutra ako Bog da probati puru i cvrsti jogurt.

Moja inace nije nesto odusevljena hranom, vecinom nece da otvara usta, pogotovo ako se radi o vocu, voce joj se nikako ne svidja, valjda sto je slatkasto, ponekad pojede kasicu ali vrlo rijetko, tako da smo mi samo na jednom obroku a i taj obrok je kako kad.

taurus -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (25.8.2011 7:50:40)

hvala na odgovorima

danas ćemo probati puru[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image]

a šta je sa grizom[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
jeste li davali onaj obični griz što se ravi sa mlijekom
mi još nismo probali kravlje mlijeko (7 mjeseci)

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (25.8.2011 17:10:08)

[Sadržaj poruke je obrisan]

mahalusa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (25.8.2011 18:53:02)

Kada se moze uvesti paradajz u kuhanom obliku? Znam da se svjezi ne daje uopste tokom prve godine.

canim -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (25.8.2011 19:30:30)

Da javim da smo danas probali puru i jogurt i ni jedno nam se ne svidja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] tako da smo poslije jeli samo supice od teletine, mrkvice i rize.

lejla80 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (25.8.2011 19:48:33)

Iman jel taj griz dodje u nekim kutijama,, nisam ga skontala a probali smo onaj u teglici i svidja se bebiju...hehhehh haman mu se sve svidja, poguzija je to velika..Canim tvoja cura izgleda cuva liniju hehehhe...malo se salim ,nemoj se ljutit..Taurus mi smo vec od sedmog mjeseca stavljali po kasikicu dvije mlijeka u krompir, bananu i sl. Sa njim umutimo ono Nestle od rize i kukuruza a uskoro cemo probati i cokolino jupi...

canim -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (25.8.2011 20:06:11)

lejla ja vjerujem da mu ti s uzivanjem dajes da jede jer sve hoce, ja svaki put kad joj krenem dati da jede vec unaprijed znam da nece nista pojesti a ako slucajno pojede pravo me iznenadi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image], nek cuva liniju dok moze,[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] poslije ako Bog da kad se digne hodati onda ce sama traziti da jede...bar se nadam da je tako [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] sta cu... nemogu je siliti, iako joj nekad trpam da jede.....otkako je pocela antibiotike piti naucila je zatvarati usta kad joj se daje hrana, prije toga nije znala, vec je refleksno otvarala i dan danas to zatvaranje uspjesno primjenjuje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

lejla80 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (25.8.2011 22:06:50)

Moja draga vidis da svaki dan nauce neki novi mangupluk..heheh..nista ti nju ne sili,polako ce i ona poceti lijepo da papa

BBubica -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.8.2011 22:18:36)

IZVORNA PORUKA: mahalusa

Kada se moze uvesti paradajz u kuhanom obliku? Znam da se svjezi ne daje uopste tokom prve godine.

pa ja koliko vidim tablice su razlicite sto se tice paradajza, al nigdje ne nadjoh da se ne smije davati  do prve godine [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
moj bebi je vec davno probao paradajz u HIPP hapici s mesom, a neki dan i jedan mali svjezi iz baste
i sve proslo ok
inace , hvala Bogu sve jede, sve voli i mislim da bi jeo po cio dan nesto da mu dam..usta kao kod ribice  :)
mi smo puru probali prije skoro dva mjeseca i super je
a jogurt sve nekako zaboravim
mlijeko jos nismo jer nema potrebe za njim, doji jos uvijek , a pored tri veca obroka dnevno + dojenje+plus uyinica (neka sljiva ili sta slicno) nema ni potrebe jos uvijek
eh da-sad ima 8,5 mjeseci

mamichy -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (27.8.2011 1:41:21)

IZVORNA PORUKA: mahalusa

u kuhanom obliku se moze dati od 4 mj. ja inace kombinujem sa baby rizom, i moj bebac ga bas voli :)

m.i.n.a. -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (8.9.2011 14:41:50)

Koji cajevi se mogu davati bebama,osim,Hipp kamilice i komoraca...A kamilicu nikaed nije volio nit mu je sjedala...nisam mu nikoji vise ni davala izuzev plantex kad je imao grceve i par kapi sljeza ako je bilo potrebe..medjutim sad bih mu davala ponekad,opet ne redovno vec eto samo kad se sjetim ili osjetim potrebu..ovih dana je kod nas hladno i par dana pomalo kise npr.pa bih mu malo dala da zgrije se....i kom obliku cajevi dolaze za bebe,smiju li oni iz kesice ili jos uvijek u granulama...beba ima 7 mjeseci...

jenny_z -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (8.9.2011 16:30:06)

IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

Koji cajevi se mogu davati bebama,osim,Hipp kamilice i komoraca...A kamilicu nikaed nije volio nit mu je sjedala...nisam mu nikoji vise ni davala izuzev plantex kad je imao grceve i par kapi sljeza ako je bilo potrebe..medjutim sad bih mu davala ponekad,opet ne redovno vec eto samo kad se sjetim ili osjetim potrebu..ovih dana je kod nas hladno i par dana pomalo kise npr.pa bih mu malo dala da zgrije se....i kom obliku cajevi dolaze za bebe,smiju li oni iz kesice ili jos uvijek u granulama...beba ima 7 mjeseci...

Hipp ima i ostale vrste cajeva. Mi smo sad kupili vocni da probamo. A mislim da mozes davati i one iz filter kesica.

Malenaoduvijek -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (8.9.2011 17:25:03)

IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

po meni najbolji hipp caj je djeciji (tako se ovdje zove ) to je mjesavinarazlicitih trava i moji su ga pili u velikim kolicinama zimus.a imas i vocni i od sumskog voca isto hipp oni idu od nekih 8 mj. cini mi se.
kod vas je sigurno jos veci izbor tako da potrazis malo naci ces sigurno.

BBubica -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (8.9.2011 21:16:57)

ja svom bebcu i dalje dajem plantex caj jer ga voli piti
HIPP ne dajem jer sadrzi secer (HIPP caj za bebe od 8 mjeseci)

Rimljankaa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (10.9.2011 21:55:32)

UH, zene ja sam bas u frci...MOja A nikako nece d ajede slanu hranu...

Ma to je s njom borba...Ona ej napredna i poguzija prava,ali bas imam frke sa slanom hranom...

Do sada sma ej nekako mogla zavarati,ali sa dmudrija pa ne mogu nikako. Znala bi joj primaci cuclu ustim,koju bas voli i ond aona zine,a ja joj uvalim u usta kasikicu hrane i sve tako dok ne pojede..Medjutim sa dkad vidi kasikicu,ma nema sanse da otvori usta...

Voce jede,ja joj dajem svo moguce voce i voli ga...

Od povrca joj dajem blitvu,mrkvu,krompir,tikvicu,paradaiz,a poceli smo odavno i sa mesom... I griz joj enkad napravim,ali sve to ona jedva pojede...

Jucer tako nije htjela nista d ajede,i ja joj kasnije na kasikicu dam nase supe (tarhana) i vidim d ajoj s ebas svidjela..Jer je zacinjena i poslojena.Dala sma joj 2-3 kasikice..Od zivota ne znam sta cu,nekako mi prerano d ajoj solim hranu,a ovako ej bas patnja...

Inace sma protivnik kupovnih kasica,ja ne zelim d ajoj ih dajem,pa ih tako nije ni probala i enmam namjeru time joj mjenjati moj kuhani obrok

jenny_z -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (10.9.2011 22:21:32)

Rimljankaa, pokusaj staviti par suhih kajsija u slane kasice. One daju sladak okus a i dobre su zbog zeljeza.

Rimljankaa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (11.9.2011 23:32:15)

Hvala ti bas cu da pokusam... Potrazicu ih sutra u Konzumu..Hvala ti

samohrani tata -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.9.2011 16:31:28)

Imam pitanje, ako mi ko moze pomoci, od koliko mjeseci beba moze jesti MONTE (mlijecni desert)?
Hvala!

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.9.2011 16:40:00)

Kazu da se monte uvodi kad se uvede kravlje mlijeko u ishranu djeteta, s tim da sam ja iskreno ranije dala da proba, negdje oko 9-10mjeseci.

samohrani tata -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.9.2011 16:43:17)

Hvala lijepa Jelena,
bebi je 7 mjeseci i vec 3 mjeseca pije domacu hapu da tako nazovem (petit i mlijeko 2,5 mm), ako sam dobro shvatio mogao bi i monte komotno...

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.9.2011 16:55:08)

Ako vec pije mlijeko i dobro podnosi onda mozes dati i monte. 

selebriti -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.9.2011 21:54:08)

Kad ste počele davati mljevenu Plazmu?

Ja sam je nekad davno kupila i planirala pomiješati sa onim rižinim mlijekom, koje sam našla u DM-u, jer još nismo krenuli sa kravljim, na AD-u je ... ali pročitah da sadrži med, ... tako da ko nešto čekam, pa sad ne znam,.... Beba nema još godinu, ...

lejla80 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.9.2011 22:34:01)

Rime po ovoj tabeli koju ja imam a dobila sam je u DZ hrana se moze malo soliti kad beba napuni osam mjeseci..Mi smo isto imali malih problemcica sa slanom hranom al mali je poceo jesti kad smo ubacili malo pavlake u ono sto jede..Prvi slani obrok koji je bukvalno smazao bila je pura, otad jede sve zivo i kupovno i pravljeno.

canim -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.9.2011 22:37:03)

Ja nemam tih problema, slano, neslano, moja ne otvara usta kad joj se kasika daje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] mogu praviti bilo sta, znam da ona nece pojesti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  298 299 [300] 301 302   Sljedeća stranica >   >>