RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

sweet insanity -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (6.12.2011 13:03:20)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

stambolka, ćurta-to je to. Mi smo je pekli u rerni onako u kori i onda izvadim sredinu sa vodicom ili svojim mlijekom i njam-njam. A vjerovali ili ne, stambolka je voce, a ne povrce.

Elem, kada ste poceli sa breskvom, marelicom???

Zaboravih ti tamo na temi napisati, mi smo medju prvim kasicama probali onu Frutekovu - marelica i kruska. Neko nam je donio na poklon, i znam da je jedino nju odmah u slast spucao cijelu teglicu. I sad su mu najdraze sve kasice sa breskvom i kajsijom.

Kod mene ima hipp breskva, hipp marelica, i alnatura marelica-kruska ali nismo ih jos isprobali jer nemam pojma kada one idu.pise od 4 mj. a na nekim tabelama pise od 7 plus nesto u grupi dojenje bilo da su pronasli neki arsen u hipp, nestle, holle i jos nekoj kasici pa sam se ufrkala al eto jutros je pola sljive pojela.....milioni djece odraste na tome pa ne znam sta ima lose u kombinovanju.

mala_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (6.12.2011 14:49:20)

stambolka, ćurta-to je to. Mi smo je pekli u rerni onako u kori i onda izvadim sredinu sa vodicom ili svojim mlijekom i njam-njam. A vjerovali ili ne, stambolka je voce, a ne povrce.

Zaboravih ti tamo na temi napisati, mi smo medju prvim kasicama probali onu Frutekovu - marelica i kruska. Neko nam je donio na poklon, i znam da je jedino nju odmah u slast spucao cijelu teglicu. I sad su mu najdraze sve kasice sa breskvom i kajsijom.

Kod mene ima hipp breskva, hipp marelica, i alnatura marelica-kruska ali nismo ih jos isprobali jer nemam pojma kada one idu.pise od 4 mj. a na nekim tabelama pise od 7 plus nesto u grupi dojenje bilo da su pronasli neki arsen u hipp, nestle, holle i jos nekoj kasici pa sam se ufrkala al eto jutros je pola sljive pojela.....milioni djece odraste na tome pa ne znam sta ima lose u kombinovanju.

Sweet sto vise budes citala, samo ces se vise zbunjivati... nego osluskuj potrebe svoga djeteta i radi onako kako ti smatras da je najbolje za nju [sm=smiley31.gif]

palachinken -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (6.12.2011 18:32:07)

Kad su vaše bebe probale špinat?

bambi7 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (6.12.2011 19:19:49)

moja sa 4,5 u gotovoj kasci, a sa 5,5 u zeljanici[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sweet insanity -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (6.12.2011 20:17:26)

Sweet sto vise budes citala, samo ces se vise zbunjivati... nego osluskuj potrebe svoga djeteta i radi onako kako ti smatras da je najbolje za nju [sm=smiley31.gif]

I ja pocinjem kontati da je to najbolje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

mimikimi -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (6.12.2011 22:29:19)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

mala_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (6.12.2011 22:36:16)

Palachinko nama je spinat sa krompirom bio jedna od prvih kasica, i A ga je bas pucao [sm=smiley36.gif]

Sweet [sm=smiley31.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (6.12.2011 22:40:24)

[Sadržaj poruke je obrisan]

sweet insanity -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (7.12.2011 10:36:35)

mi kad pocnemo sa spinatom, kontala sam ledo i sl.

zumbulcica -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (7.12.2011 10:44:11)

Smrznuti spinat prilikom odmrzavanja ispusta nitrite, jedinjenja koja su jako stetna.Isto tako grasak.Ja jedem i jedmo i drugo smrznuto ali bebi ne planiram da dajem.Nije dzaba reklama ,,smrznuto je zdravo,, a svak normalan zna da nije.

vjestica -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (7.12.2011 10:46:35)

zbog tih nitrita se preporučuje bebama davati špinat 2 najkasnije 2 sata nakon branja

Emica_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (7.12.2011 10:51:31)

dajte ba sta analizirate stvari,kad bi sve analizirala ne bi nista jela,ugradila bi UV lampe,kao u operacijske sale,da mi bude sve sterilno[sm=smiley29.gif]

Ne valja jetru,ne valja spinat,ja koga god znam,svi su davali djeci spinat i to bas ovaj zaledeni i nikom nije bilo nista[sm=smiley1.gif]

I svjeze sa pijace je prskano i svakakvo,ali po tome nebi smjeli jesti nista

Ja kada procitam neke stavove i recenice,ispadam losa majka koja svome djetetu daje sve da jede[sm=smiley13.gif]

vjestica -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (7.12.2011 10:56:47)

a što se tebe tiče ako je sve analiziram i pazim šta ću dati svom djetetu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
ja hranim svoje dijete kako ja hoću i smatram da je isparvno,a ti hraniš svoje dijete kako ti smatraš da je ispravno,a ovo je javni forum i svako iznosi svoje mišljenje hoće li i zašto će nešto dati ili ne dati svom djetetu

Emica_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (7.12.2011 10:57:57)

Pa i ja sam samo rekla svoje misljenje,ovo je javni forum sama si rekla draga[sm=smiley1.gif]

vjestica -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (7.12.2011 11:04:01)

možda je stavr u načinu na koji si to iznijela
zamisli da sam ja napisala dajte ba kako možete davati zaleđeni špinat djetetu, on je štetan
jeli to zvuči ko popovanje ili iznošenje mišljenja

Emica_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (7.12.2011 11:05:46)

ne bi da se raspravljam jer nisam taj tip,suvisno je[sm=smiley1.gif]

Lady26 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (7.12.2011 11:15:32)

Ja dajem zaledjeni spinat [sm=smiley1.gif], jedem ga i sama....sad sve sto kuham vecinom je ledo zaledjeno povrce...
Ne bih da se raspravljam [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

sweet insanity -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (7.12.2011 11:42:34)

meni je pedijatrica rekla da je bolje zaledjeno, a ko mi garantuje vrijeme branja na pijaci-niko.....i ja jedel zaledjeni, i ja kolko znam sto se tice spinata, ne valja smao voda u kojoj se spinat kuha, to je rekao i kuhar na obnu, Vijeko koji da super savjeta i za kuhanje i za dojilje i sl. Recimo ja znam da se cak i dosta alergena ubija zamrzavanjem, mozda ne bukvalno ali ja kad pojedenm zamrznuti grasak nista mi ne bude, bilo da je ubran pa smrznut ili kupljen smrznut, a kada pojedem direkt iz baste sva se ospem i sve me svrbi i moram na terapiju flonidanom......to govorim onako, a sto se tice spinata i branja, s obzirom da nemam vrt ne mogu ga kuhat 2 sata poslije branja, tako d ami je alternativa ledo, i skoro sve mamae koje znam koriste taj i sve OK.

Lavić -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (9.12.2011 15:38:04)

Zamantalo mi se kad sam vidjela 315 stranica!!! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Moje dijete spava u pravilnim razmacima po 45 minuta, nema šanse da ja ovo sve pročitam...
Zato ću vas prvo sve pozdraviti, čestitati vam na ogromnom znanju koje posjedujete i zamoliti vas da ga podijelite sa mnom, hehehe...
Beba ima 4 mjeseca i 10 dana, dala sam mu malo jabuke, tikvice i banane, čisto da proba.
Kako su svi kalendari različiti, možete li mi reći šta ste vi davale bebama na početku, koju količinu i kojim tempom - 3 dana ista namirnica pa slijedeća, ili?
Hvala i pozz...

palachinken -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (9.12.2011 16:45:09)

Lavić, evo ti moje iskustvo, iako mi takodjer tek pocinjemo: Krenuli smo s mrkvom, solo, neka 2 dana. Davala sa<m koliko zeli, a to je bilo nekoliko malih kasikica. Onda sam kupila baby rice i pomijesala s mrkvom. Nakon 2 dana uveli tikvu stambolku i miksala sam je s vec poznatim namirnicama. Svjezu jabuku sam dodala slijedecu, a onda i špinat a danas sljivu. Sad imamo vec dovoljno namirnica da radimo razne kombinacije, a gledam da u sve umijesam rizine pahuljice. On zalije sikom svaki obrok. Ja sam svo povrce i voce nabavila provjereno domace, tabele se drzim okvirno, a idem prema vlastitom nahodjenju.
Slijedeci mjesec cemo uvesti krompir jer imam divan domaci, brokule i bananu.

mimikimi -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (9.12.2011 21:00:29)

poz lavic e dobices vrlo razlicita misljenja pa ti se skontaj i odaberi sta tebi pase
ja sam pocela sa jabukom  i prvi put pojela vise od pola teglice
onda banana sljiva kruska pa kombinacija sa baby rice pa onda tikvicu i mrkvu sa baby rice to sve u nekakvih 15 dana,a redovno od 4 mjeseca sam joj davala one kasice od hippa sto idu sa vodom ima ona baby first milk pap,pa good night apple i to prije spavanja zdjelicu je jela redovno pa onda sikom zalije
sa 4.5 cini mi se ili 5 vise se i ne sjecam sam joj davala trahanu i svo povrce karfiol,brokula,grasak ali to kuhala lagano i manje kolicine pa zalijem sa grizom ma kombinacija koliko hoces
e sa 6 mi je fino jela pa haman sve osim alergena kikiriki,med,jagode
eto nadam se da ce ti ista pomoci [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (9.12.2011 21:09:10)

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

dajte ba sta analizirate stvari,kad bi sve analizirala ne bi nista jela,ugradila bi UV lampe,kao u operacijske sale,da mi bude sve sterilno[sm=smiley29.gif]

Ne valja jetru,ne valja spinat,ja koga god znam,svi su davali djeci spinat i to bas ovaj zaledeni i nikom nije bilo nista[sm=smiley1.gif]

I svjeze sa pijace je prskano i svakakvo,ali po tome nebi smjeli jesti nista

Ja kada procitam neke stavove i recenice,ispadam losa majka koja svome djetetu daje sve da jede[sm=smiley13.gif]

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] da te potpisem samo hehhe
ista sam vaka ! .
Dajem davala sam i dan danas ledo smrznuto povrce sem ljeti kad ima ubrat u basti svjeze .

selebriti -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (9.12.2011 21:15:16)

Mi smo krenuli sa mrkvom, šljivom, rižom, jabukom, tikvicom, krompirom, grizom, .... mislim da je ovim redoslijedom išlo.
Jednu namirnicu smo davali otprilike tri dana, prvi dan kašikicu, a sljedeći koliko god želi...
Sretno!

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (9.12.2011 21:19:00)

selebriti ja nisam tako 3 dana da dajem jedno te isto ne . Dam taj jedan dan ako ce se sta desiti , desit ce se u toku dana do sutra ...ne kasikicu vec koliko on moze pojesti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

selebriti -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (9.12.2011 21:22:18)

Ma ja to otprilike, ... počinjali smo onim kupovnim kašicama, jedna Hippova traje 2 do 3 dana, kako koja [sm=smiley1.gif] ... a E. mi je tada to taman tako jela, razgodi jednu na tri dana [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  313 314 [315] 316 317   Sljedeća stranica >   >>