mala_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.11.2011 12:47:18)
|
IZVORNA PORUKA: chuci IZVORNA PORUKA: sweet insanity IZVORNA PORUKA: mala_sa Sweet ja ovo za spinat stvarno prvi put cujem, isto ga kupujem zaledjenog, osim nekad kad naletim na svjezi. Mi smo spinat jos davno probali - haman prije 6og mjeseca. i ja cu ledo zaledjeni al kad doje na red, samo se pripremam. I da, dal mi je neophodno da kupim blender. jabuke recimo nece da se dovoljno izmiksaju za pcetak sa stapnim miskerom, mozda radi male kolicine??? pokusala sma sa komadicima al zna se zagricnuti. Vidim ima akcija blendera 29 KM u Konzumu pa kontam ako ce mi dobro doc da uzmem, kasnije da sebi mogu praviti vocne šejkove [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] moj ti je savjet da se ne bojiš zagrcavanja. beba ispljune kad joj je nešto preveliko. nekada se zakašlje ako joj je komadić a nije navikla na komadiće. bolje neka se odmah navikava na zrnastu hranu nego na kašastu kao kupovne kašice. štapni mikser odvoljno usitni. male količine ni blender ne može ukašiti, barem ne bolje od štapnog. Chuci ovo si u pravu, oni odmah ispljunu, samo sto ovaj moj kad god sam mu ostavila malo krpunijih mrvica - on odmah dobije nagon za povracanje i povrati mi sve ono sto je dotad pojeo [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] pa sam ja opet pocela sve blendati do bas kasastog jer jedino tako hoce lijepo da pojede[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] Sweet ja imam blender, al cu da kupim stapni... jer blender nema sanse da izmiksa malu kolicinu, a jabuku mi izmiksa kad joj dodam mlake vode i napravi je bas kasastom.
|
|
|
|