malena1978 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (21.11.2011 18:34:07)
|
IZVORNA PORUKA: mishkica Pozdrav mame, e i ja bih da vas malo iskusnije priupitam, bebi je 5 mjeseci i par dana, i jede moje izdojeno mlijeko, i sad smo pocele kasice davati, cisto da proba, i primijetila sam kod svake kasice kod prvih nekoliko zalogaja izbaci joj osip iznad uha na kraju lica nekolike crvene tackice i to samo na pocetku obroka, to brzo nestane, a ne znam zasto dodje do toga, inace odmah nakon par minuta nestane...probala je od banane, jabuke breskve, i kombinacija kruska marelica, banana jabuka i to je to...pa jel se to mozda jos ikome desavalo? pedijatrici ne bih isla, jer mi je rekla da ne dajem nista prije punih 6 mjeseci, ali ona meni tako gleda kad mi jedemo, morala sam joj dati, tako slatko rucki, i zubici joj izbili prva dva, pa mi drago kad vidim kako joj odgovara ruckiti...hvala vam unaprijed ćao kod moje kćerke se znalo zacrveniti ispod desnog oka, i ja sam imala utisak da je od banane... medjutim više se to ne dešava... nisam je vodila doktoru nego sam posmatrala šta će se desiti i kako će se ponašati, a posebno koliko traje to crvenilo i hoće li se pojaviti još kakvi simptomi alergije. kažu da su pokazatelji da su bebe spremne za čvrstu hranu to kad gledaju i naravno zubi... ima ih još al ne znam sad na pamet :)
|
|
|
|