Bebica11 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (24.7.2012 8:23:05)
|
IZVORNA PORUKA: Arina IZVORNA PORUKA: dzenyA Evo i mene [sm=smiley1.gif] bas je ovo patnja oko uvođenja ove hrane,ja danas jabuku i krusku kuhala i stapnim mikserom napravila kasicu,ma extra ,ali on jedva 3 kasikice pojeo tek smo poceli i imamo 6 punih mjeseci,nesto slabo i mrkvu hoce da napomenem da ima 10.500 kg iskljucivo dojenje i dr.nam je rekao niskokaloricno da krenemo [sm=jezicek.gif] jer je bas debeo [sm=jezicek.gif] sutra cu mu krompir kuhati vodu ko lud pije i to iz case Ari ja ga u hranilicu stavim ali on istrazuje stolicu mene ne benda [sm=jezicek.gif] Ma i moj ti je sega ziva .....smjesni su u tim pomagalima.... Ako ga hranis u hranilici nije ni cudi to ti malo pojede...nemju oni sad pojma kako to ide.....sstavi ga leci pa ces vidjeti kako je bolje....ja ga stavim leci i dam neku igracku ,po mogucnosti perivu...jer i igracka se najede[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...i onda se nadvijem nad njega i to ide brzo....bitno je dosta ne rastezati hranjenje,jer djeci to dodije,kao i sve sto brzo izgustiraju....nama barem ovako ide dobro,kad je voce u pitanju ne treba nikakva igracka,samo gleda gdje je druga kasika[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]..... dragi Boze ja cu tek uz vas nauciti dijete da jede[sm=smiley36.gif] kad sam se prije javljala malo ko je ovakve savjete davao[sm=zmeden.gif] ja N nikad ne povalim da jede, i tek je nedavno skontala sta treba s hranom i kako gutati, sad imam problem sto mi nemamo ni reda ni poretka N uzasno voli da siski, savjetovala sam se i s LejlomKa ona mi je rekla da svako dijete ima svoj tempo i da do godinu se dijete uci da jede a sika je No1, eh sad....nekad siki, i kad vidim da bi brzo ja joj dam kasicu, ona pojede cijelu, a hoce opet da siski da bi zaspala(jer sam je tako naucila) i onda se knjezi ne moze zaspati i ako joj dam da sisa ZNA SVE POVRATITI pretrpa zeuldac....ne znam nikako da nadjem mjeru, jer ne znam ni koliko izdoji, koliko je stvarno gladna..kad je previse i sl????zna li neko objasniti kako da udjem u stos s dojenjem i hranjenjem[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|