drznica -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (7.8.2012 23:55:48)
|
Dobro vece drage moje. Mi smo danas isli na kontrolu, malo nosic zacepljen i kaze nam pedijatrica da smo ispod granice sa tezinom. M sad ima 8 mjeseci i 10 dana,a tezak je 8.300. Rođen je kao prilicno krupna beba, ali se dijete bas izduzilo. Ne znam tacno koliko je dug, Posto sam rano pocela raditi,smanjili smo dojenje a brzo poceli sa dohranom. Imamo vec dorucak, rucak i veceru a izmedju idu dojenja jer dolazim sa posla da ga dojim. Pedijatrica predlaze da uvedemo jednu flasicu AD,sto je meni onako malo glupo. Kaze da mu nije mozda dovoljna ta hrana tj. ne pojede dovoljno da se kalorije zadrze hmmm. U zadnje vrijeme slabije jede, hoce samo da doji. Sta predlazete da li da uvedem AD ili da mu pravim mozda mljevenu plazmu sa mlijekom, sto bi rekli hapu? Ovako nam dan izgleda 8:00 - dojenje 10:30 - jabuka ili banana sa plazmom,first pap sa plazmom,kako kad 12:30-dojenje 15-16h slani obrok (povrce iz pretisa na telecoj ili pilecoj vodi, palenta sa jogurtom,supica sa hljebom...) 17-17;30 - dojenje 20:00 - HIPP Good Night ili Nestle zitarice I onda u toku noci par dojenja Imate li kakav prijedlog???
|
|
|
|