TMand -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (9.9.2012 21:56:55)
|
Drage Mame, Nedavno sam kupila od Hipp-a rizine pahuljice , od Nestle kukuruz i riza i Nestle 8 zitarica (njih jos nisam pravila). Mojoj K , je za koji dan 7 mjeseci. Od 4.mj. jede vocne kašice, jabuka(najdraza),marelica,sljiva..jede bez problema. Pije i vocne sokove. Jako je mucna kad treba jesti,stvarno nema mira nikako.. uvijek se namucim dok pojede bočicu. Jedino po noci (jede jednom oko 3) , popije sve bez da se vrti! Pokusala sam joj dati Nestle kukuruz i riza s Bebimil 2 kao dorucak. Na kasiku. Pojede. OKo 9. Ali nije neku veliku kolicinu , cca nekih 15 kašika. Onda spava od nekih 10-12. Kad se krene buditi napravim Bebimil s malo rizinih pahuljica. Nakon toga joj dam vocnu kasicu.,1/2 tegle. Nisam odmah , za nekih cca sat. Onda ona opet oko 14.30 ide spavati , i kad se pocne buditi dam joj u polusnu opet Bebimil 2 s malo rizinih pahuljica. I tad nastavi spavati do nekih 17. (znaci spava oko 2,5 h ). Iduce sto joj opet dajem je oko 18h Bebimil s rizinim pahuljicama , pa malo iza toga pet malo vocne kašice. I pred spavanje oko 21 dajem joj Bebimil s žlicom keksolina. Znam da je djetetu do 12 mjeseci glavni obrok mlijeko. Ali meni sam Bebimil s vodom bljutav,pa joj uvijek zato stavim pola zlice rizinih pahuljica da joj malo zgusne. Nekad joj kasicu dajem s plazma keksom,nekad samo kašicu. I uvijek joj radim ovu mjeru od 175 ml vode + 5 mjerica hrane + 1/2 mjerice rizinih pahuljica. To bude cca 200 ml mlijeka, ali ona skoro pa nikad nepojede cijelu bočicu. Uglavnom oko 150 ml. Ima 4 obroka Bebimil + rizine pahuljice , za dorucak zitarice i dva puta kasicu , nekad jednom. Tokom dana pije sok ili vodu. Pokusala sam par puta dati joj juhicu,kuhala sam rizu i mrkvicu. Neki dan blitvu i krumpir,pa izmiksala i kap maslinovog ulja. Ali nije odusevljena. A u biti,jos ni nezna normalno jesti na kašiku,iako odavno jede kašice na kasiku... neznam kako se nije do sad bas naucila :) Sta vi mislite o ovome ? :)
|
|
|
|