Super Beba -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (21.9.2012 23:05:24)
|
IZVORNA PORUKA: Sandrich Ma citala sam ja kamaru tih tabela i odustala...u svakoj drugacije pise...iskrena da ti budem ja sam se zabrinula sto ovaj moj jede samo krompir,mrkvu i tikvicu,par vocki....koga god sretnem od prijateljica,poznanica,cija su djeca otpriike uzrasta moje bebe svi djeci daju sve da jedu...znaci sto prave sebi za rucak to je i bebi..i tako djeca vole sve...a ja pazi na ovo pazi na ono,i dovedoh se u sitauaciju da sa 7,5mjeseci nemam jos ni jedan obrok koji bi zamjenio dojenje,tako da cu mu sad nuditi dosta vise da nebih dosla u situaciju da nece nista htjeti jesti..a za zumance mi je rekla pedijatrica kako mu nisam sa 6 punih dala da proba...tako da sam mu dva dana zaredom pomalo dala pa cu sledece sedmice opet samo povecat kolicinu... No sikiriki za to...Kod mene je mali sikio na 2h do 8og mjeseca...Tek sa ulaskom u 10. mjesec počeo da jede dohranu kako Bog zapovijeda (tačno nakon skoka u razvoju u 9om mjesecu)...Kad se sjetim samo koliko sam hrane bacila u tom periodu uvođenja dohrane (mi smo počeli sa punih 6 mjeseci)...Napravim slani obrok, a on pojede nekoliko kašika...Sada sa godinu i 7 mjeseci jede uredno doručak, ručak, večeru, bez ikakvih problema...Nemoj se opterećivati, doće sve na svoje... I složila bih se sa palačinken i teacherkom u vezi hrane koje bebe jedu...Jednostavno, oni su premali da bi jeli što i mi jedemo...Ne postoje džaba tablice (koje ponovo nisu sveto slovo na papiru), ali kombinovanjem više njih ipak ćemo postići više i bolje za njih, nego davat im npr. zapečeni krompir sa vegetom...
|
|
|
|