treće -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (21.1.2013 15:38:50)
|
toplo bih ti preporučila paštrnjak,izgleda kao veliki peršun ili bijela mrkva, obično ga imaju žene kod pijace, vidjela sam da ga koriste u nekim hipp povrtnim kašicama što znači da smiju bebe, aromatičan je , stavljam ga po komadić u supu i poboljša ukus pravo, ali je dobar i za kompote, a zdrav je baš, baš janjetinu smije od 6 mj, ja sam uvele i zobene pahuljice i griz povremeno, sad ću i ječam i kupila sam onaj mix8 žitarica nestle IZVORNA PORUKA: mamaibabo molim vas dal je ovo dovoljno raznolika ishrana devetomjesecne bebe: povrce: mrkva,krompir,brokula,karfiol voce: jabuka,kruska,sljiva ( ovo je sve u vidu kompot jer sam ih ja pravila) svjeze trenutno voce: banana i jabuka suseno voce: marelica,sljiva i grozdjice zitarice: proso,riza,amareto mlijecno: ad-mlijeko i jogurt meso: piletina,teletina i puretina ,i da sad smo na pola zumanceta po meni je ovo sasvim ok al rekoh da i vas pitam[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] da napomenem da od zacina koristim u supici bijeli luk[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|