aidana -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (18.2.2013 13:35:13)
|
IZVORNA PORUKA: chuci napisah ogroman post i ugasi mi se laptop. uglavnom mi smo sada trenutno na tri obroka no to se uglavnom svede na dva obroka i međuobrok. nekad jede doručak i ručak, nekad doručak i ranu večeru, nekad ručak i večeru i uz to bude međuobrok. fazon je što ne stignem da mu sve dam ako produži spavanje (npr jučer je odspavao dva sata umjeso pola sata kako inače odspava), ili ako se zasiti nekim obrokom pa neće da jede kasnije ili da doji i tako. uglavnom za doručak mu dajem obično puru sa mladim sirom i pavlakom, griz sa pekmezom od jabukeili kruške (jer ta dva imam domaća bez šećera), bananu samu ili sa jogurtom, jabuku narendanu, samu ili sa malo soka od jabuke i rižinih pahuljica ili mu izdrobim baby keks od pira bez šećera u to, breskva sa rižinim pahluljicama (ima hipp ili mu skuham iz zamrzivača), kašicu šljiva i jabuka hipp. za ručak jede žitarice, povrće (do 2 vrste) i to je kuhano na mesnoj vodi a nekad je i sa komadićima mesa. od žitarica stavljam rižu, proso, amarant, i rjeđe kukuruznu palentu. nisam još kupila drugih žitarica inače bi i njih koristila. od povrća je to tikvica, mrkva, krompir, karfiol, špinat. od mesa je jeo piletinu, teletinu i ribu. za večeru nekad jede organic fine apple jer je ona bez dodatnog šećera, to najčešće kad smo u gostima negdje, ili neku varijaciju doručka. večeru najčešće ne stignem dati ako ručak pojede kasno. E ovo kao da sam ja napisala. Od dorucka, preko rucka pa sve do vecere koja je najcesce organic fine apple [sm=smiley1.gif] I kod nas su nekad 2 nekad 3 obroka, zavisi koliko spava. Nekad zna i po 3 sata odspavati i onda mu ne stignem dati taj treci obrok. Izmedju ima 3 mlijecna obroka. Samo sto je mom sad punih 9 mjeseci [sm=zmeden.gif] Ja volim ovako vidjeti kako drugi hrane bebe da se mogu orijentisati [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|