moja suncica -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (19.2.2013 12:42:45)
|
U posljednje vrijeme se aktivnije interesujem na temu ishrana bebe, jer mojoj bebici je sutra aBda punih 6 mj. Prije 2 mjeseca sam bila pogresno pristupila slusajuci razne price oko dohrane ali krenu po svom i dijete jos uvijek samo doji.Probala je par okusa tipa rizine pahuljice, mrkva, tikva, jabuka. Samo probala ali problem mi je kao i kod vecine vas da mi drugi dijete pokusavaju "nahraniti", slazem se sa chuci... Dijete gleda dajte mu nesto, eh sad na koji nacin da se suprodstavim tim ljudima jer je to od mm familija i sve iz mnogo ljubavi prema mojoj A.iako se zna ko moze da iskreno voli nasu dijete... moji su svi puno puno "savremeniji" u smislu odgoja i vode se time novo vrijeme novi nacin odgoja pa i ishrane naravno, a ne kako smo mi prije... Spomenuh mm familiju...njegov brat prije par dan drzi A. i dijete naravno gleda u sto koji je pun naravo i sta ce da joj da...stavi joj na usne secera...presutila sam ali sam jos histericna...sinoc dolaze kod nas roditelji od muza i nose monte hm...sta da kazem... Jrdna preporuka mamama kada je u pitanju tikva, iako je moja bebica par puta probala primijetila sam da je jako dobra namirnica za pocetak u dohrani, posebno ako je to domaca tikva koja sluzi za pecenje i kuhanje (unutrasnjost je narandzasta i jako ukusna), ne znam naziv. Uglavnom je skuham na vodi i izblendam, prezadovoljna sam i za ubuduce cu je kad god je to moguce koristiti sa zadovoljstvom. Posebno jer sam sigurna da je zdrava. Imam vremena pa se napisah, jos nesto... Prije nekoliko dana pedijatar mi dao preporuku u dohrani i između ostalo pise teletina piletina, curetina, kunic od 5. mj. a riba nako 6.mj.Voljela bih cuti vase misljenje!?
|
|
|
|