raja_ringe -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (26.3.2013 23:53:46)
|
mamaibabo, iako sam ulazila da vidim jesi li mi odgovorila, tek sam sada vidjela tvoj odgovor i to ovaj sto je citirala chuci. Sada kada vidim tvoj jelovnik, baš mi nije jasno od čega je moja Dalia ko bumbar buca :))). Ovako ti je kod nas (mada nema pravila). U 8 buđenje i sika (inače je to ranije, ali danas je odlučila nagraditi mamu). Oko 10h ja doručkujem pa i njoj tada obično pavlaku ili abc sir ili puru ili jaje (probala je i bjelance ali ga ispljuje, a žumance lijepo prihvata). Količina mizerna. Stavim joj kašiku pavlake i nekad malo sira, i uvijek mi ostane u tanjiru :). Uz to pojede i malo hljeba i ponekad popije malo i čaja. Onda opet sika, onda ide voće (najčešće je to pola jabuke ili pola kruške, krušku jede onako u ruku uzme četvrtinu, a jabuku joj ja kašikicom strzžem jer kada joj dam u ruku malo skroz pojede). Ako neće tako voće onda joj iscjedim sok od jabuke i malo dodam vode tako da bude oko 100 ml (ako je sočnija jabuka [sm=smiley36.gif] i čitav dan ona to kofol pijucka, a ja na kraju bacim oko 50ml. Opet ide sika. Ponovo joj ponudim nešto voćno (jer ona traži da jede, a onda nakon par zalogaja koje jede sa oduševljenjem okrene glavu). Ako sam ujutro dala jaje, onda joj za ručak (ili je to već večera, ko broji :)) samo na telećem temeljcu napravim povrće nekad dodam tjesteninu, nekad zobene pahuljice. Mnogo voli kukuruz, pa joj ja stvaim grašak, mrkvu, kukuruz i sl. i toga pojede oko 100 g (kada toliko pojede ja presretna). Ako nije doručkovala jaje onda je nešto mesno (najčešće krilo) i povrće isto tako oko 100 g. Opet sika, pa pred spavanje je ponudimo ili onaj nestle voćni jogurt ili neku hipp kašicu griz i sl. JOgurt fino prihvati (pojede oko pola), a ove hipp pojede trećinu teglice (ovo napoiminjem da dajemo smao ako ona traži, nije svaki dan). i opet sika i u toku noći milion puta sika :))). Sada kada sam napisala dobila sam i odgovor na svoje pitanje na početku posta. Buca je od sike heheheh.
|
|
|
|