Angie84 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (14.4.2013 22:53:01)
|
Almondray i Ajla86, ja moj deckic vec mjesec dana otprilike klopa cvrstu hranu. Ja idem po onom principu 1 obrok dnevno do 8 mjescea, onda 2 obroka dnevno i polako sa 10 mjeseci uvesti i 3. Nista od kravljeg mlijeka do godine niti agrume bilo kojeg tipa. Na sve strane citam kako je kravlje mlijeko alergeno i ima razlicit sastav od majcinog ili formule (logicno na kraju krajeva, predvidjeno je za telad). A i za citruse isto kazu ne prije godine. Elem, sto se tice stolice, mom djecaku se poremetila naravno, kad je poceo polako jesti cvrstu hranu. On i dalje doji, a iskljucivo je dojio do mjeseca. Sada ne kaki po 3-4, pa i 5 dana, u sustini nista mnogo ne radimo osim davati dovoljno vode i masiramo pupu. To je jako bitno kad se pocne jesti cvrsta hrana da se daje dovoljno vode koja je bitna za sam proces probave i da razrijedi sadrzaj u crijevima. Jos sam citala da je za pokretanje crijeva dobra "voznja bicikla", ono ko za grceve, i topla kupka. Ja licno ne bih davala sok od narandze jer samo to da ga protjera znak je da to zeludac i crijeva ne vole, tj. izazivaju proljev/rijetku stolicu. Ali, naravno svako radi sta misli da je najbolje :) Uglavnom, sto se tice dohrane mi smo poceli sa jabukom i onda su slijedile banana, rizine pahuljice (Holle, ima ih u Makroviti u BBI), pura, keleraba, tikvica (sve po 3 dana jednu namirnicu). Kazu isto da ne treba uvoditi vise od 6 namirnica u jednom mjesecu. Tako da sad kombinujemo: riza+jabuka ili tikvica, purom i kelerabom nismo bas odusevljeni pa cemo probati opet za par dana. Procitah isto da ako im se ne svidja neka namirnica, napraviti pauzu pa im opet ponuditi, jer cesto se predomisle :)
|
|
|
|