malamacamaca -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (17.1.2014 23:55:12)
|
cao, moja beba ima skoro 10 mjeseci i vec jede citavo jaje bez problema od 8 mjeseca.Ja sam mozda dva ili tri puta dala prvo osminu zumanceta onda tri puta cetvrtinu zatim polovinu i jedan dan napraim citavo jaje na ulju, dobro isprzim bez soli i dala sam joj tada jednu supenu kasiku, nista se nije dogodilo i nakon tri dana sam joj citavo jaje dala isprzeno na malo ulja bez soli i nista se nije dogodilo.Moja tablica se skroz razlikuje od nase i savjeti su skroz drugaciji.U mojoj knjizi pise da beba moze poslije 6. mjeseci sve da jede.Sve vrste mesa, ribu,svo povrce i voce...Moja je probala skoro sve...jagode, maline, kupine...piletina od sestog mjesec, teletina junetina...Inace je hranim po knjizi Anabel Karmel i super je..recepti preukusni da bih i ja jela i sve je bez soli.Bila sam oprezna na pocetku i spremna da je vodim u bolnicu ako sta primjetim cudno ali hvala Bogu nista se nije dogodilo.Po malo se da i tako dva tri dana.Ukoliko nema alergija u porodici na jaje, jagode itd ..vjerovatno je da ni beba nije osjetljiva na to. Ne dajem istu hranu tri dana nikad, sve je razlicito svaki dan i tako od samog pocetka.
|
|
|
|