An Nur -> RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka (3.2.2014 21:56:32)
|
ringer Hajd već jednom ozdravi od te prehlade[sm=zz_furious.gif][sm=bravo.gif] Pitaš za štitnu. Bila mi je povećana, imala je proširene krvne sudove i na jednoj strani cistu veeeeliku. Doktor mi je odmah preporučio da je hitno vadim i u Zagrebu su mi to uradili. Biopsija je pokazala da su se počele formirati kancerogene ćelije ali sam se izvukla kroz iglene uši. Bez jodiranja i svega ružnog. Njeni hormoni su mi na sreću i prije operacije, a i sad sa zamjenskim sintetičkim hormonima, svi u granicama normale, baš idealni. Morala sam da je vadim jer bi me doslovno ubila. Prije operacije, bila sam grozno. I fizički i emotivno, užas.Sad poslije operacije se osjećam odlično. Možda sam prerigorozna ali svakoj ženi koja trpi te grozne stvari koje bolesna štitna radi, rekla bih da je izvadi. Jest da doživotno moram piti tablete ali onaj period kad mi je bila bolesna, bio mi je pakao. [sm=smiley31.gif] Dona Yu Ja štitnu nisam kontrolisala od 1. Oktobra prošle godine, prije inseminacije. Do tad su mi u Medikusu uvažavali nalaze od moga doktora. TSH je bio 0,8 i dr mi je rekao da to nije ništa strašno i ako bi se povisio da mi promjenjenom terapijom za sedam dana može srediti da se smanji. Osjećam se ok, pa se toliko puno i ne plašim jer inače nemam više problema sa tim i, hvala Bogu, kad god odem na kontrolu, nalazi su mi uredni, pa sam po tom pitanju malo opuštena. I meni je spomenuto da će mi ga u četvrtak kontrolisati mada na šemi ništa ne piše. Ipak, ako se od terapije povisuje, kod mene valjda ima prostora jer idealno je između 1 i 2, a kod mene je 0,8 zadnje mjerenje. Kod kojeg doktora ide? Ja sam kod Mikača i prezadovoljna sam. Od prve mi je pronaao dobru terapiju i odrao me stabilnom i bez te lijezde u vratu. Za mene je kralj.[sm=jezicek.gif] Nadam se da će ti sad biti kolski stabilni svi hormoni i da će uspjeti.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] [sm=smiley31.gif] mrmot Pozdrav [sm=zz_wavespin.gif] Svima vam elim brojne, veeeeelike i zdrave folikule u četvrtak [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]
|
|
|
|