RE: Kasni mi, a test negativan (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Nadamo se zajedno



Poruka


JellKo -> RE: Kasni mi, a test negativan (8.5.2011 11:43:23)

Meni kasni 10 dana, i jutros uradila cetvrti test i negativan! Mislim da je to bila lazna uzbuna, a mene uhvatila frka...posto mi nikad nije kasnila. Sa svima sam se svadjala, bila nervozna, pocela da pusim (a prestala sam prije 2 mjeseca) i samo pokvarila odnose sa bliskim ljudima. Necu vise ni raditi testove, sacekacu da dobijem [sm=hudicek1.gif]. Sad sam bas ljuta na sebe.




Lulu_08 -> RE: Kasni mi, a test negativan (8.5.2011 13:18:15)

JellKo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] 

Slicna situacija bila kod mene, sada mi je zao sto sam se previse opteretila bila.

Nadam se da cu uspjeti u svojoj odluci da bar narednih par mjeseci ne "planiram" nego da se osiguram da mi je zdravstveno sve OK, pa kada bude bice..




nicaze -> RE: Kasni mi, a test negativan (9.5.2011 14:26:33)

Jellko
kod mene ti je isto tako bilo...radila testove svi negativni,,nikakvih simptoma nisam imala za trudnocu hajd reko imam upale kao i inace pa kasni...odem dr tamo vamo na UZ kad dr kaze trudnoca ja se iznenadi reko otkud  to a testovi negativni...tako da ti kazem da testovi nisu toliko pouzdani..nemoj se toliko nervirati samo se opusti i uzivaj...zelim ti puno srece i da nam javis sretne vjesti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




indy 89 -> RE: Kasni mi, a test negativan (11.5.2011 18:10:33)

kod mene nema trudnoce potvrdio doktor juce i dobila sam danas.....[sm=smiley19.gif]a ja sam mislila to je to al nema[sm=smiley19.gif]




malena27 RR -> RE: Kasni mi, a test negativan (19.5.2011 15:12:54)

prenos posta:


IZVORNA PORUKA: Oxigen

Čuo sam da je ovo najbolji forum za ovakava pitanje pa sam odlučio da vas pitam za vaše mišljenje.
Djevojka i ja smo imali odnose par puta u mjesecu, bez zaštite. Uvjeren sam da nisam ejakulirao u nju.
Ali evo njoj mjesečnica kasni 11 dana, inače ona se veoma brine u vezi svega toga pa sam vidjeo da je moguće da kasni i zbog toga.
Inače koristila je već jednom hormonsku pilulu  za dan poslije, i posle nje mjesečnica joj inače kasni od 5-8 dana. Kada je bilo u ovom mjesecu da joj kasni 9 dana uradili smo test na urin i bio je  negativan (onaj test  što postoje dvije linije C i T) , interesuej me koliko je pouzdan taj test, inače test je rađen 12 dana posle poslednjeg odnosa u tom mjesecu a 9 dana kašnjenja mjesečnice.
Inače nema simptome  tipa: mučnine, da mokri često, ili ono krvarenje koje se javlja 7-10 dana od začeća, samo ima osjećaj da je boli stomak kao da treba dobiti poslednjih 4-5 dana.
Znači šta mislite kakava je situacija, koliko je test  na urin siguran, i da li je moguće da kasni zbog ovih razloga ili zbog trudnoće. Hvala unaprijed






bebbe RR -> RE: Kasni mi, a test negativan (19.5.2011 16:54:37)

Kupite neki kvalitetniji test, pa ćete biti sigurni o čemu se radi. Većina ih je pouzdana, a 11 dana po kašnjenju je i količina hormona trudnoće sigurno dovoljno velika, ako je do nje došlo, da se na testu pokaže.
Djevojka može biti trudna i bez da si ejakulirao u nju, jer dovoljno je jako mala količina sperme koja može izaći tokom odnosa, bez orgazma, da se začne beba.
Sretno!




Oxigen -> RE: Kasni mi, a test negativan (19.5.2011 16:58:08)

Pa kupili smo BABY RAPID, koliko sam vidjeo on je najsigurniji i najprecizniji čak i par dana nakon kašnjenja, a 9 valjda dosta siguran. Hvala na odgovoru




lamkovici -> RE: Kasni mi, a test negativan (20.5.2011 15:36:43)

poprilično sam nova na forumu i molim za pomoc...

muz i ja zelimo jos jednu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] i radimo na tome vec neko vrijeme
zadnja menga je bila 26.4.
imam sve simptome da sam [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image] no radila sam testove (danas je 4 dana brije menge) ii svi su pokazali negativan rezultat [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
takodjer imam i proljev 7 dana (sorry) bolove u leđima i hrudi me 10ak dana bole nenormalno
kakvo je vase iskustvo...kada je test najprecizniji?
danas sam imala malu tackice veoma ciste krvi (ne kao kada dobijemo mengu) pa sam pomalo zbunjena

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image]




malena27 RR -> RE: Kasni mi, a test negativan (20.5.2011 21:54:03)

lamkovici, mislim da je prerano da radis testove... sacekaj dan ocekivane [sm=hudicek1.gif] ili da zakasni bar par dana... sretno!




Oxigen -> RE: Kasni mi, a test negativan (24.5.2011 13:40:00)

Evo opet se ja javljam.
Moja djevojka još nije dobila, i  stvarno ne znam šta se dešava.
Evo kasni već 16 dana i brinem se da je nešto, nekakav poremećaj ili slično, ili čak trudnoća.
Inače radili smo test  ponovo i to kada je mjesečnica kasnila 13 dana, a to je bilo 16-17 dana od poslednjeg odnosa i opet je pokazao negativno. Rekao sam joj da ode kod ginekologa i da se ne zeza s'' tim ali ona se malo boji da  ne pokaže trudnoću.

Interesuje me šta bi to moglo biti, i je l moguće da bude  trudnoća, eto uradili smo dva testa, 9 dana po kašnjenju i 13 dana i oba su negativna testa?




Lulu_08 -> RE: Kasni mi, a test negativan (24.5.2011 13:42:10)

Ma šta će se bojati? Pa ako jeste trudnoća ona će biti pa sad ona otišla ginekologu ili ne!

Ja bih ipak otišla, jer nedaj Bože može biti nešto ozbiljnije, pa nadam se da će i ona tako postupiti!




M kao Mama -> RE: Kasni mi, a test negativan (24.5.2011 13:46:09)

Oxgen, koja preciznost u opisima, ja sam sigurna da MM upola ovoh termina ne zna, nit se polaho zanima za iste.

U svakom slučaju pravac dr. i dileme će biti iz Vas,a ubuduće, brate ako ne mislite bebu imati, nemojte se igrati, a pogotovo često koristiti pilulu za dan kasnije.




Anoniman -> RE: Kasni mi, a test negativan (24.5.2011 13:48:18)

ma sta ja znam nesto kontam da nema djevojka od stresa brige [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] pa kasni ako je test nega.





Janica -> RE: Kasni mi, a test negativan (1.6.2011 13:19:10)

Moja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] u sekundu svaki mjesec tačna. Ovaj put kasni evo već 4 dana. Sinoć napravila test a on naravno negativan. Šta sad ? Moliš Boga da ti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] ne dođe, nje nema ali nema ni [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image].  




samedi -> RE: Kasni mi, a test negativan (3.6.2011 14:58:08)

Žene moje drage UPOMOĆ! Kasni mi evo 3 dana,trebala sam dobiti 31.05. ali evo dosad ništa.Radila sam test 01.06. i bio je negativan. Simptome trudnoće neke posebne nemam,i u prosloj trudnoci su mi bili simptomi trudnoće isti kao i kad trebam dobiti. Stomak me ponekad žigne,imam pojačan neki čudn iscjedak,grudi me povremenno žignu isto ko kad mlijeko nadolazi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] i bole me,ali me uvijek bole kad treba doci [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Ovaj mjesec se nismo čuvali,tj.ganjali smo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] Inače mi skoro nikad ne kasni,mogu se sjetiti dva ili 3 puta u zivotu da je kasnila[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Prosli put sam radila test nakon dva dana izostanka vjestice i bio je pozitivan. Sad ne kontam,nekima se pokaze [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] i prije izostanka ocekivane vjestice. Kad opet mogu uraditi test? Evo sad citam da je neka forumasica pisala da je radila par puta test i da je bio negativan a onda dr.potvrdio trudnocu?




ciciban26 -> RE: Kasni mi, a test negativan (3.6.2011 15:06:34)

Ako se vec niste cuvali moguce da je jos rano da ti test pokaze mozda ti je kasnila ovulacija. Meni je npr. ovulacija zakasnila pune 2 sedmice i [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] se desila tacno na dan kad sam trebala dobiti narednu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].. Ali je test  bio pozitivan tek 10 dana od kasnjenja i to su bile jako,jako svjetle linije..Doktor me jos vise iztraumirao kad je rekao da na uzv ne vidi nista i da je moguca vanmatericna...Tako,sacekaj jos bar 2-3 dana i uradi test prvim jutarnjim urinom..
Sretno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Malenaoduvijek -> RE: Kasni mi, a test negativan (3.6.2011 15:10:10)

ja koliko znam 7-15 dana po izostanku menstruacije ce ti test reagovati na trudnocu, a jedino u krvi se pokaze ranije.
to je koliko se ja sjecam, a mozda se nesto promijenilo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Kasni mi, a test negativan (3.6.2011 15:10:31)

samedi stvarno neznam ti nista rec pametno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .Sem sretno mila , da abd bude [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] drzim fige




samedi -> RE: Kasni mi, a test negativan (3.6.2011 15:24:09)

Nista,jedino ce vrijeme pokazati,tj.valja cekati uhhh [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Hvala vam [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Anoniman -> RE: Kasni mi, a test negativan (8.1.2012 13:05:47)

Moze li [sm=hudicek1.gif] kasniti zbog gljivicne infekcije cekam evo cetiri dana kasni a inace svaki put dodje ranije i po pet dana ... koristila sam nistatin kremu da li moze biti to razlog.




virgulina -> RE: Kasni mi, a test negativan (8.1.2012 13:10:45)

Anonimna , uglavnom zbog gljivica ne kasni menstruacija




Mirkica -> RE: Kasni mi, a test negativan (8.1.2012 13:14:02)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Moze li [sm=hudicek1.gif] kasniti zbog gljivicne infekcije cekam evo cetiri dana kasni a inace svaki put dodje ranije i po pet dana ... koristila sam nistatin kremu da li moze biti to razlog.


i meni je kasnila [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image],  test negativan,   jos nisam dobila a trebala sam po drugi put rijec je bila o cisti , zato sacekaj jos koji dan ako nista doktoru.




vjestica -> RE: Kasni mi, a test negativan (8.1.2012 13:17:41)

ne može




arminos -> RE: Kasni mi, a test negativan (20.1.2012 14:09:14)

Evo i mene drage moje sa slicnim problemom, naime vec pet godina sam u braku...menstruacije uredne, sve uredu i kod mene i kod mm ali bebe jos uvijek nema samo Bog dragi zna zasto je sve tako kako je, i hvala Mu na svemu, ovaj mjesec kasni.....19.12.2011. bila zadnja menstruacija, svakih 28 dana dolazi ...po nekom pravilu trebala sam dobiti 16.1. ovaj mjesec jos uvijek nije stigla [sm=hudicek1.gif] sinoc uradila jedan test....negativan,,,jutros jedan ponovo negativan....a ja sva napuhana [sm=jezicek.gif], nekako mi stomak tezak, nesto kao da pritisce jajnike [sm=zmeden.gif]Da li da idem ginekologu ili je jos rano, mozda samo sebi umisljam neke stvari jer razmiljam ako sam trudna test bi pokazao ???




mnn -> RE: Kasni mi, a test negativan (21.1.2012 17:59:02)

najbolje je da odeš kod ginekologa ako ne dobiješ..ali može i test biti u krivu ako je trudnoča u početku..zavisi.meni je pokazao tek 8test da sam trudna..pričekaj pa češ vidjeti..sretno da bude beba na putu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>