ninuska -> RE: Porodiljska naknada (14.11.2012 11:51:22)
|
IZVORNA PORUKA: lala mak U opcini imas sve zahtjeve sa navedenom potrebnom dokumentacijom. Bitan je doplatak da bi dobivala od grada po 220 km a tako i za mlijeko i skove. Ja sam od opcine Stari Grad kada sam se porodila dobila 200 km takodjer, to je kao za opremanje novorodjencadi. Od Gradske uprave sam pocela dobivati tri mjeseca nakon poroda a za to nista ne predajes papire, ako dobijes doplatak i ovo ide automatski.Ja sam do sada 9X od grada dobila pa ne znam do kada ce uplacivati. Za doplatak imas uslove tipa da ti i suprug nemate automobil na sebi, da si ti ne zaposlena ako je muz zaposlen prosjek place od prosle godine, cips , rodni list bebe.. Eto nadam se da si me ista razumjela[sm=smiley36.gif] Da ne bude zabune. da bi se ostvarilo pravo na doplatak, pored navedenog, primanja po clanu u domacinstvu ne smiju prelaziti 150 KM. Jer, ja sam nezaposlena, ali su nam primanja veca od navedenih i, nazalost, ostvarila sam pravo samo na 120 KM kao nezaposlena majka, op''ina Stari Grad.
|
|
|
|