Nane2012 -> RE: Porodiljska naknada (24.4.2013 10:08:47)
|
KULA - bila sam u istoj situaciji ! 3700 KM!!! ja sam kopiju uplata/isplata - ganjala preko banke u kojoj sam izvrsila isplatu,oni je moraju dati i to bilo koji sluzbenik kome se obratis ,da ne spominjem menadzere .... sve gdje su pare u pitanju mora biti potpisano. II. fakturu o isporucenoj robi i potraznji iste sam dobila od firme zaa kanc.materijal od koje sam narucivala : "ta potvrda mi je potrebna zbog sudskog procesa , te ako mi ne izadjete u sustret bicu primorana inspekcijom i sudom traziti istu,oprostite mi molim vas , nikoga ne bih zeljela dovesti u polozaj da gubi posao , ali moj je zivot u pitanju, ja sam primorana" pa da vidis kako nicu i sati u kojima je izvrsena uplata :) mene je advokat savjetovao da ukoliko mi doticna firma kaze da to nije kod njih da im skrenem paznju da se porijeklo robe vidi iz bar koda koji sud moze uzeti u dokaze , a da ce svakako prekopati firmo , da ti nisi obavezna imati uzorak.... sta da ti kazem , oderala sam kozu privatnoj firmi,toliko uvezanoj da ne smijem ni navoditi funkciju "kucnih prijatelja" a sada ih tuzim za psihicko zlostavljanje jer zbog njih i stresa na radnom mjestu nisam mogla zatrudniti dugo ... eto<<: @ ostale: dosla sam u posjed nekoliko adresa , OHR i sl. koje bi mogle uticati na nasu situaciju , kao sto prije navedoh "zasticene skupine" , te me je jedan od zvanicnika gledao kao tele u nevjerici da je trenutno stanje , nase stvarno stanje i da je to nemoguce . Kada sam pred njim i prevodiocem mu nazvala opstinu , grad i kanton i covjek cuo svojim usima , otvorise nam se velika vrata . Da cakulamo o opcijama na nekom sledecem bazaru ???
|
|
|
|