RE: Porodiljska naknada (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodično zakonodavstvo

Poruka

MamaSunce -> RE: Porodiljska naknada (3.6.2013 19:25:14)

Postar jos nije posjetio NS...zanima me nesto drugo...a vi mi vjerovatno mozete pomoci svojim iskustvom...naime, zaposlena sam na odredjeno vrijeme, do sredine avgusta i nakon poroda u martu sam dobila rjesenje od opcine na 461 KM naknade..dobila sam tu jednu naknadu a moj poslodavac za taj mjesec mart je uplatio odredjen iznos na racun. medjutim, za mjesec april sam dobila 0 km od poslodavca ( srednja skola ). je li i ostalima tako, poslodavac vam ne uplacuje nista vise? posto su mi na poslu rekli da cu dobivati placu bez toplog obroka sad mi nista nije jasno...

Hvala!

ksily -> RE: Porodiljska naknada (3.6.2013 19:42:42)

MamaSunce

ne vjerujem da ces dobiti platu bez toplog obroka vec razliku otprilike u odnosu za golu platu i naknadu a koju tvoja firma obracunava prema prosjeku federacije i koji zavisi od broja radnih sati i osnovice na mjesecnom nivou. ako tvoja firma majkama koje se porode za vrijeme porodiljskog odsustva isplacuje razliku a tvoja plata bez toplog iznosi recimo 1000 Km naknada je otprilike 450 km zavisno od mjeseca i ti bi od poslodavca mjesecno trebala dobiti jos cca 500-550 KM.Medutim moram da napomenem da to nije zakoska obaveza poslodavca on moze ali ne mora dati taj iznos ne znam kako je kod vas regulisano internim odlukama pravilnokom o radu ili mozda kolektivnom ugovorom.
ako sam dobro vidjela u tvom postu ti si na odredeno vrijeme do sredine avgusta-nadas se da ce ti ugovor produziti ili da ces zaključiti novi jer ukoliko se to ne desi bez obzira sto si dobila sadasnje rjesenje i primas naknadu kao porodilja u radnom odnosu duzna si eventualni prestanak radnog odnosa prijaviti u opštini i oni usljed promjenjenih okolnosti domose novo rjesenje i tada se dobije znatno manji iznos koji je odreden za nezaposlene majke i to je 120 KM. nada se da kod tebe nece doci do promjene tih okolnosti

MamaSunce -> RE: Porodiljska naknada (3.6.2013 19:49:21)

IZVORNA PORUKA: ksily

MamaSunce

ne vjerujem da ces dobiti platu bez toplog obroka vec razliku otprilike u odnosu za golu platu i naknadu a koju tvoja firma obracunava prema prosjeku federacije i koji zavisi od broja radnih sati i osnovice na mjesecnom nivou. ako tvoja firma majkama koje se porode za vrijeme porodiljskog odsustva isplacuje razliku a tvoja plata bez toplog iznosi recimo 1000 Km naknada je otprilike 450 km zavisno od mjeseca i ti bi od poslodavca mjesecno trebala dobiti jos cca 500-550 KM.Medutim moram da napomenem da to nije zakoska obaveza poslodavca on moze ali ne mora dati taj iznos ne znam kako je kod vas regulisano internim odlukama pravilnokom o radu ili mozda kolektivnom ugovorom.
ako sam dobro vidjela u tvom postu ti si na odredeno vrijeme do sredine avgusta-nadas se da ce ti ugovor produziti ili da ces zaključiti novi jer ukoliko se to ne desi bez obzira sto si dobila sadasnje rjesenje i primas naknadu kao porodilja u radnom odnosu duzna si eventualni prestanak radnog odnosa prijaviti u opštini i oni usljed promjenjenih okolnosti domose novo rjesenje i tada se dobije znatno manji iznos koji je odreden za nezaposlene majke i to je 120 KM. nada se da kod tebe nece doci do promjene tih okolnosti

Hvala za odgovor, sutra cu traziti interni pravilnik i odgovore u skoli. nazalost, vec trecu godinu radim do avgusta i onda ponovo se javljam na konkurs, samo ove godine cu morati ostaviti malo blago kod kuce sa nepunih 6 mjeseci . Prije poroda sam usmeno dobila obavijest da cu primati razliku od skole , medjutim na platnoj listi stoji 0 KM. hvala jos jednom,
lp

Hanady RR -> RE: Porodiljska naknada (3.6.2013 19:53:19)

IZVORNA PORUKA: MamaSunce

IZVORNA PORUKA: ksily

MamaSunce

Hvala za odgovor, sutra cu traziti interni pravilnik i odgovore u skoli. nazalost, vec trecu godinu radim do avgusta i onda ponovo se javljam na konkurs, samo ove godine cu morati ostaviti malo blago kod kuce sa nepunih 6 mjeseci . Prije poroda sam usmeno dobila obavijest da cu primati razliku od skole , medjutim na platnoj listi stoji 0 KM. hvala jos jednom,
lp

ja sada čitam i na drugoj temi...ako si u kantonu sarajevo Ju srednje škole primaju 100% do plaće...ovim principom ako ti je opisala ksily.
i ti bi trebala ...nije mi jasno zašto je platna 0 za pari...obavezno provjeri sutra[sm=zmeden.gif] ..
a 6 mjeseci je uglavnom porodiljsko koje u školama iskoriste nastavnice iako zakon propisuje najviše 12 mjeseco...

jasmiiiiiina -> RE: Porodiljska naknada (4.6.2013 8:39:45)

draga, ja sam zaposlana u os i primam razliku od skole,ali sam zaposlena na neodređeno. mozes nazvati finansijsku kucu vortt koja vodi vecinu os pa trazit da ti objasne.reci sa si zaposlena u os na podrucju opsine NG,ali da zelis ostati anonimna. mozes traziti Muamera on je nagodan
pozdrav

Vinetu -> RE: Porodiljska naknada (4.6.2013 9:30:45)

Bio poštar na Ilidži i donio 453 kaemčića

moja suncica -> RE: Porodiljska naknada (4.6.2013 9:52:11)

Koji dio Ilidze?

MamaSunce -> RE: Porodiljska naknada (4.6.2013 10:20:35)

Jutros sam zvala skolu, u pitanju je greska. Kaze teta iz racunovodstva da je ona obracunala naknadu, ali da je u trezoru greska, pa da ce mi sljedeci mjesec to nadoknadit. Nadam se:) Hvala jos jednom za odgovore, u iscekivanju postara u NS saljem vam pozdrav!

Arijana2 -> RE: Porodiljska naknada (4.6.2013 10:23:19)

Da li je nekog posjetio postar opstina N.Sarajevo [sm=zmeden.gif]

Bebac05 -> RE: Porodiljska naknada (4.6.2013 10:24:03)

Ja sam se porodila 05.04. i dobila sam prije par dana rješenje za naknadu na 360,00 KM, opština Novi Grad, u stalnom sam radnom odnosu već 4 godine... Vidim da je nekima naknada 460,00 KM pa me zanima zna li neko zašto se naknade razlikuju ako je po zakonu 60% prosječne plate FBIH?

Pozdrav

disaaa -> RE: Porodiljska naknada (4.6.2013 10:26:29)

,neka te ne buni dobit ces koliko i mi sve ostale zenice,,neces samo 360km

Vinetu -> RE: Porodiljska naknada (4.6.2013 10:29:49)

IZVORNA PORUKA: moja suncica
Koji dio Ilidze?

Centar Ilidže, Mala aleja.

ajran -> RE: Porodiljska naknada (4.6.2013 10:30:53)

super znači krenuo je, na Stupu ga još nema, ali dobro da je krenuo, thx na informaciji Vinetu :)

Aldina87 -> RE: Porodiljska naknada (4.6.2013 10:37:32)

[sm=smiley13.gif] Zna li iko sta je s NG, naravno na tel mi se niko ne javlja.

Miimy -> RE: Porodiljska naknada (4.6.2013 10:58:09)

bio postar u N S. e bas me obradovao [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

jasmiiiiiina -> RE: Porodiljska naknada (4.6.2013 11:07:58)

bio poštar Humska N Sarajevo 453 KM

mersiaH -> RE: Porodiljska naknada (4.6.2013 11:16:56)

Je li i kome bila naknada u NG

vanili -> RE: Porodiljska naknada (4.6.2013 11:22:53)

sta je sa NG, neke opstine u petak dobile [sm=zmeden.gif]

Aldina87 -> RE: Porodiljska naknada (4.6.2013 11:29:51)

samo smo jos mi ostali bey naknada, NG [sm=smiley13.gif]

Aldina87 -> RE: Porodiljska naknada (4.6.2013 11:33:04)

ja sam yvala opstinu ali nikog nema, jel moyda jos ko zvao da ih je dobio. NG

Nunny -> RE: Porodiljska naknada (4.6.2013 11:34:19)

NG ???? iko????

unagi -> RE: Porodiljska naknada (4.6.2013 11:43:06)

Evo, N.Sarajevo, stigla...
Imam sad jedno pitanje, prethodne su mi bile 461km, danas dolazi postar i donosi 432km, ja ostala [sm=zmeden.gif]
U rjesenju mi stoji 461km, ne znam da li da nazovem da pitam sta se desava!

Aldina87 -> RE: Porodiljska naknada (4.6.2013 12:04:22)

zar ne dobivamo svi istu naknadu, kako vecina ih dobila 453 Km a sad 432 KM za isti mjesec

Bebac05 -> RE: Porodiljska naknada (4.6.2013 12:04:47)

Molim vas može li mi neko odgovoriti, jel vama stajalo u rješenju 360,00 KM ili onako kako ste dobijale naknadu, da se žalim dok mi nije prošao rok. Zašto stoji 360,00 ako je 60% prosjeka FBIH po zakonu?

Jeca_Perec -> RE: Porodiljska naknada (4.6.2013 12:07:18)

licno mi je stojalo na Rjesenju 360 KM, kao i mojim prijateljicama.. a dobijemo u visini (npr. 461 prosli mjesec) koliko dobiju sve zaposlene zene ...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  266 267 [268] 269 270   Sljedeća stranica >   >>