ksily -> RE: Porodiljska naknada (5.6.2013 13:14:36)
|
@Ljubica231 PRIJAVA ZA PORODILJSKU NAKNADU (rok za predaju zahtjeva je 60 dana od poroda) o U Općini prebivališta, šalter sala, popuniti zahtjev za novčanu naknadu umjesto plaće ženi – majci koja je u radnom odnosu (zahtjev se dobije kod njih) i predati na protokol. Potrebna prateća dokumentacija: CIPS prijava prebivališta (ovjerena kopija ne starija od 6 mjeseci) Lična karta (ovjerena kopija) Kućna lista (original, vadi se također u Općini prebivališta, šalter sala) Rodni list djeteta (original) Otpusno pismo iz bolnice (ovjerena fotokopija) Potvrda iz firme da je majka u radnom odnosu, kad je zasnovan radni odnos, sa naznakom da li je radni odnos na određeno ili neodređeno vrijeme, sa upisanim registarskim brojem firme kao obaveznika uplate doprinosa i matični broj osiguranika u PIO (iz radne knjižice). Poslodavac je dužan u potvrdi naglasiti da uredno uplaćuje doprinose. Potvrdu od Zavoda za materinstvo otvorenom porodiljskom bolovanju (original) Uvjerenje o kretanju (izdaje MUP Centar na Marin Dvoru) ukoliko lična karta majke po datumu izdavanja nije starija od godinu dana. P.S. Rješenje se dobije u roku od 60 dana, jedan primjerak pošalju poslodavcu, a drugi majci na kućnu adresu. Novac donosi poštar kao sto sam vec ranije nekom drugom napisala ja bih ti savjetovala posto ce garant nakon tvog poroda sve ove dokumente tvoj muz ganjati da izvadis potvrdu od firme dok jos radis sa gore navedenim podacima i recimo da kopiras licnu i izvadis prijavu prebivalista a ostalo mora on nakon poroda. rjesenje je meni npr stiglo za 15 dana u pitanju je opština centar ali mislim da ne bi trebalo biti velike razlike u roku donosenja rjesenja i u tvojoj opštini
|
|
|
|