RE: Porodiljska naknada (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodično zakonodavstvo

Poruka

malenaa -> RE: Porodiljska naknada (27.9.2013 18:33:54)

Staza imam 5 god ali sad ne radim.. hocu da se prijavim pa me interesuje koliko moraju placati za mene i koliko dugo...

lala0606 -> RE: Porodiljska naknada (27.9.2013 20:45:48)

6 mj. prije poroda moras biti prijavljena da bih imala pravo na por naknadu..... a sto nam neko baci bombu za porodiljsko [sm=smiley36.gif] ja srela danas postara, covijek nema veze nista... kaze ko ti to rece niti je uplaceno niti ista[sm=zmeden.gif]

medaaaa -> RE: Porodiljska naknada (30.9.2013 10:24:17)

Da li neko zna kada ce nam poceti dijeliti pare

veeseelaa -> RE: Porodiljska naknada (30.9.2013 11:12:55)

Sad sam na birou ali mogu opet biti prijavljena.. u maminoj firmi i koje su njene obaveze tj placanja. Unaprijed hvala

Ukoliko žena-majka u radnom odnosu nije zasnovala radni odnos najmanje šest mjeseci prije poroda, naknada plaće obračunava se u visini od 50% od najniže plaće u Federaciji BiH, te se u skladu sa prethodno navedenim, ovim korisnicama po posljednjim podacima Fedralnog zavoda za statistiku isplaćuje 216,00 KM.

Znači , ako se prijaviš sad stičeš pravo na naknadu puno, mislim ako si 6 mjeseci u radnom odnosu prije poroda bila

majka te može priaviti na najniži lični dohodak u iznosu od cca 400 KM, a doprinosi od tog iznosa su 69%, što na ovaj iznos od 400 KM daje iznos od 276 KM

znači za narednih 7-8 mjeseci bi imala obavezu svaki mjesec plaćati taj iznos , što je isplativo je rćeš odmah po porodu prekunuti radni odnos i početi primati nadoknadu od cca 430 - 480 KM, ovisno od mjeseca do mjeseca

Rio_de_Janeiro -> RE: Porodiljska naknada (30.9.2013 21:45:29)

Situacija sljedeća:

Osoba je radila u BiH prije odlaska vani, ima radnu knjižicu i nešto radnog staža. Vratila se u BiH sa mužem ali nije uspjela naći posao, u međuvremenu zatrudnila. Kako da se prijavi na biro? Konkretno, opština N. Sarajevo. Hvala.

Mirela K -> RE: Porodiljska naknada (1.10.2013 8:52:17)

Jel' ko zvao one tete u Opcinama? Kad ce nam te pare ? [sm=zmeden.gif]

amilica 1 -> RE: Porodiljska naknada (1.10.2013 10:26:22)

zdravo ja sam nova clanica pa da vas pozdravim i usput kazem na ovu temu da cemo sacekati jos mozda 2 dana za novce jer jos cekovi nisu stigli a oni prvi dolaze pozz

ada_ -> RE: Porodiljska naknada (1.10.2013 10:50:01)

IZVORNA PORUKA: Rio_de_Janeiro

Situacija sljedeća:

Osoba je radila u BiH prije odlaska vani, ima radnu knjižicu i nešto radnog staža. Vratila se u BiH sa mužem ali nije uspjela naći posao, u međuvremenu zatrudnila. Kako da se prijavi na biro? Konkretno, opština N. Sarajevo. Hvala.

moze se prijaviti na biro s radnom knjizicom i licnom kartom samo mislim da nece imati zdravstveno osiguranje,sad ne znam kako ce rijesit to posto je trudna [sm=smiley13.gif]

ada_ -> RE: Porodiljska naknada (1.10.2013 10:52:20)

za Stari G.pocinje isplata 4 [sm=smiley1.gif]

Rio_de_Janeiro -> RE: Porodiljska naknada (1.10.2013 10:55:39)

IZVORNA PORUKA: ada_

Situacija sljedeća:

moze se prijaviti na biro s radnom knjizicom i licnom kartom samo mislim da nece imati zdravstveno osiguranje,sad ne znam kako ce rijesit to posto je trudna [sm=smiley13.gif]

Zdravstveno će imati preko muža. Znači nema prepreke za osnovno prijavljivanje? Gdje se ide u Novom Sarajevu konkretno?

Marija13 -> RE: Porodiljska naknada (1.10.2013 11:09:44)

Misliš 4.og? Onda NG neće prije sljedeće sedmice! Užas! [sm=hudicek1.gif]

Mirela K -> RE: Porodiljska naknada (1.10.2013 12:16:54)

ako neko sazna za NS neka nam javi :-) unaprijed hvala

ada_ -> RE: Porodiljska naknada (1.10.2013 12:35:25)

IZVORNA PORUKA: Marija13

Misliš 4.og? Onda NG neće prije sljedeće sedmice! Užas! [sm=hudicek1.gif]

da 4-tog [sm=smiley1.gif]

ada_ -> RE: Porodiljska naknada (1.10.2013 12:38:25)

Situacija sljedeća:

Zdravstveno će imati preko muža. Znači nema prepreke za osnovno prijavljivanje? Gdje se ide u Novom Sarajevu konkretno?

nema prepreke moze se prijaviti na biro uvijek,a biro je u ul.LOZIONICKA BR.5

zvjezdica1601 -> RE: Porodiljska naknada (1.10.2013 18:38:30)

Da u Lozionickoj ,samo sto se sad dobijaju termini ko se prijavljuje.

Rio_de_Janeiro -> RE: Porodiljska naknada (1.10.2013 20:02:07)

IZVORNA PORUKA: zvjezdica1601

Da u Lozionickoj ,samo sto se sad dobijaju termini ko se prijavljuje.

Po kojem principu, termini?

malenaa -> RE: Porodiljska naknada (1.10.2013 22:23:01)

Dragaa obradova ti mene... ali meni porod abd mart pa to nekako knap izadje ha?
Ako me odjavi odmah poslije poroda kako imam i dalje pravo na naknadu kao zaposlena?
Hvala ti mila unaprijed

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Sad sam na birou ali mogu opet biti prijavljena.. u maminoj firmi i koje su njene obaveze tj placanja. Unaprijed hvala

Ukoliko žena-majka u radnom odnosu nije zasnovala radni odnos najmanje šest mjeseci prije poroda, naknada plaće obračunava se u visini od 50% od najniže plaće u Federaciji BiH, te se u skladu sa prethodno navedenim, ovim korisnicama po posljednjim podacima Fedralnog zavoda za statistiku isplaćuje 216,00 KM.

Znači , ako se prijaviš sad stičeš pravo na naknadu puno, mislim ako si 6 mjeseci u radnom odnosu prije poroda bila

majka te može priaviti na najniži lični dohodak u iznosu od cca 400 KM, a doprinosi od tog iznosa su 69%, što na ovaj iznos od 400 KM daje iznos od 276 KM

znači za narednih 7-8 mjeseci bi imala obavezu svaki mjesec plaćati taj iznos , što je isplativo je rćeš odmah po porodu prekunuti radni odnos i početi primati nadoknadu od cca 430 - 480 KM, ovisno od mjeseca do mjeseca

nina2725 -> RE: Porodiljska naknada (1.10.2013 23:11:08)

Za Novi Grad došli čekovi pa valjda će i novci do kraja sedmice mi se nadamo [sm=smiley13.gif]

zvjezdica1601 -> RE: Porodiljska naknada (2.10.2013 8:34:49)

Sad im je to na birou neki fazon,valjda imaju previse posla.Odes kod gospodje na sprat i ona ti da termin koji dan opet da dodjes s papirima .Ne moze valjda odmah da ih obradi.Ma strasno.Ipak je to najposjecenija institucija u drzavi

GARAA -> RE: Porodiljska naknada (2.10.2013 9:04:49)

Molim vas jel se naknada racuna od datuma poroda ili datuma otvorenja trudnickog bolovanj?

mamich -> RE: Porodiljska naknada (2.10.2013 9:24:21)

Od datuma otvaranja bolovanja,vec sam ti prije pisala da ocekujes za pola mjeseca augusta isplatu [sm=smiley1.gif]

GARAA -> RE: Porodiljska naknada (2.10.2013 10:05:17)

Hvala ti puno,malo sam zbunjena neko kaze jedno neko drugo,samo sam htjela da znam dal da ocekujem postara ili ne,hvala na odgovoru

Rio_de_Janeiro -> RE: Porodiljska naknada (2.10.2013 12:28:50)

IZVORNA PORUKA: zvjezdica1601

Sad im je to na birou neki fazon,valjda imaju previse posla.Odes kod gospodje na sprat i ona ti da termin koji dan opet da dodjes s papirima .Ne moze valjda odmah da ih obradi.Ma strasno.Ipak je to najposjecenija institucija u drzavi

Aha. Hvala ;)

medaaaa -> RE: Porodiljska naknada (2.10.2013 13:04:27)

Sada sam zvala postarka isplata jos uvijek nije bila.NOVI GRAD[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

medaaaa -> RE: Porodiljska naknada (2.10.2013 13:06:18)

DRAGE MAME MALA POMOC MI OD VASA TREBA JA SAM PRINCEZU RODILA U OKTOBRU 2012 KADA DA OCEKUJEM 13 PLATU KAO ONO CESTITKA OD GRADONACELNIKA.DA LI SE TO UOPSTE VISE DJELI

Stranica: <<   < Prethodna stranica  285 286 [287] 288 289   Sljedeća stranica >   >>