RE: Porodiljska naknada (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodično zakonodavstvo

Poruka

ksily -> RE: Porodiljska naknada (2.10.2013 13:18:45)

@medaaa

kada je za ovu godinu usvajan budet grada sarajeva nisu predvidena sredstva za porodilje, tako da je 13. naknada za ovu godinu ukinuta i nazalost ne ocekuj je, je sam se isto porodila u oktobru prosle god pa znam da ne trebam nista cekati. sada hoce li biti za slijedecu ne znam zavisi od budzeta ali ako ti porodiljno odsustvo istice ove godine pare dobiti neces[sm=hudicek1.gif]

ada_ -> RE: Porodiljska naknada (2.10.2013 13:25:14)

IZVORNA PORUKA: medaaaa

DRAGE MAME MALA POMOC MI OD VASA TREBA JA SAM PRINCEZU RODILA U OKTOBRU 2012 KADA DA OCEKUJEM 13 PLATU KAO ONO CESTITKA OD GRADONACELNIKA.DA LI SE TO UOPSTE VISE DJELI

kako to mislis?Zar nisi dobila na pocetku te pare mislim na onih 200KM od opstine sto ti uplate na racun???

medaaaa -> RE: Porodiljska naknada (2.10.2013 13:36:30)

NISAM NISTA DOBILA SAMO PORODILJSKU NAKNADU

Juve -> RE: Porodiljska naknada (2.10.2013 22:36:06)

Dragi prijatelji ... u petak 04.10.2013 u 12 h ispred "Bijele kuce" Ze-Do Kantona organizujemo protest, Mame grada Zenice sa svojim bebicama....Svi ste pozvani da se borimo za nasa prava, dobijanje porodiljskih naknada na vrijeme i u punom iznosu....vjerovatno ce se spontano povuci i druga pitanja!!! molimo da se okupite u sto vecem broju i podrzite nas!

3mina -> RE: Porodiljska naknada (2.10.2013 23:43:41)

Zvala sam danas Opcinu Ilidza teta mi je objasnila da njima nije Kanton novac prebacio a kaze bit ce u petak sada :D znaci 04.10... AkoBogda!

ksily -> RE: Porodiljska naknada (3.10.2013 11:39:55)

ja sam jutros zvala poštara-u pitanju je opština centar kod 2. gimnazije- i kaze da oni jos nisu zaprimili ni cekove ni novac, kao nadaju se da ce biti za dan ili dva

olinas -> RE: Porodiljska naknada (3.10.2013 21:24:07)

IZVORNA PORUKA: ksily

ja sam jutros zvala poštara-u pitanju je opština centar kod 2. gimnazije- i kaze da oni jos nisu zaprimili ni cekove ni novac, kao nadaju se da ce biti za dan ili dva

isto meni reko danas postar za SG...

ksily -> RE: Porodiljska naknada (4.10.2013 11:26:54)

drage moje mushtuluk[sm=smiley1.gif]

bio poštar donio 480 KM, opština centar kod 2. gimnazije[sm=bravo.gif]

eto krenulo je nadam se da ce danas ili sutra i ostale opštine, pa zenice da ne izlazite vec da cekate poštara pa u vikend-shoping

IceRose -> RE: Porodiljska naknada (4.10.2013 14:15:09)

zna li iko jel pocela podjela u Novom Sarajevu? ja cekajuci postara docekala i popisivacicu al postara nema ni racune da donese[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Kviki -> RE: Porodiljska naknada (4.10.2013 14:19:11)

IZVORNA PORUKA: IceRose

zna li iko jel pocela podjela u Novom Sarajevu? ja cekajuci postara docekala i popisivacicu al postara nema ni racune da donese[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ja maloprije vidjela svog poštara (Novo Sarajevo), kaže nema naknade... A računi su uredno stigli [sm=smiley36.gif]

Amra Saray -> RE: Porodiljska naknada (4.10.2013 14:33:38)

Pozdrav drage mame :D
Ja sam se porodila 20.06.2013. i od tada mi je otvoreno porodiljsko ali jos nikada nisam dobila niti marke,vidim neko spominje nekih 200KM gdje se aplicira za to ili kako vec ide ...jer nam je situacija postala malo teska (bila sam na bolovanju 5 mjeseci tako da sam imala 70% place koja je bila minimalna) i sada je vec mojom bebici preko 3 mjeseca a jos nismo dobili nista) u radnom sam odnosu 7godina....
Ako neko zna kako do tih 200Km od opcine kantona gradonacelnika ili koga vecv nije mi ni bitno molim da mi javi ...
Hvala vam od srca

I love youu -> RE: Porodiljska naknada (4.10.2013 14:42:37)

IZVORNA PORUKA: Amra Saray

Pozdrav drage mame :D
Ja sam se porodila 20.06.2013. i od tada mi je otvoreno porodiljsko ali jos nikada nisam dobila niti marke,vidim neko spominje nekih 200KM gdje se aplicira za to ili kako vec ide ...jer nam je situacija postala malo teska (bila sam na bolovanju 5 mjeseci tako da sam imala 70% place koja je bila minimalna) i sada je vec mojom bebici preko 3 mjeseca a jos nismo dobili nista) u radnom sam odnosu 7godina....
Ako neko zna kako do tih 200Km od opcine kantona gradonacelnika ili koga vecv nije mi ni bitno molim da mi javi ...
Hvala vam od srca

Na kojoj si opstini? 200 km se dobije samo na starom gradu od nacelnika. A ta od grada naknada kao 13-ta je davno ukinuta. Ja sam pocela primati naknadu nakon 3 mj poslije poroda, al sve retroaktivno.

Amra Saray -> RE: Porodiljska naknada (4.10.2013 14:51:22)

Ja sam na opcini Novi grad[sm=hudicek1.gif] koliko mogu primjetiti najgoroj opcini [sm=zmeden.gif]

I love youu -> RE: Porodiljska naknada (4.10.2013 15:04:57)

IZVORNA PORUKA: Amra Saray

Ja sam na opcini Novi grad[sm=hudicek1.gif] koliko mogu primjetiti najgoroj opcini [sm=zmeden.gif]

Mozes nazvati opstinu i pitat kad si na spisku za naknadu, mozda vec sad ova sto se dijeli za septembar.

Arijana2 -> RE: Porodiljska naknada (4.10.2013 15:10:50)

Pozdrav[sm=smiley1.gif] Pitanje :) Meni je prosli mjesec na uplatnici za porodiljsku naknadu pisalo mjesec Jun,da li to znaci da se sad u 9 mjesecu vrsi isplata za 7 mjesec ili...

I love youu -> RE: Porodiljska naknada (4.10.2013 15:45:38)

IZVORNA PORUKA: Arijana2

Pozdrav[sm=smiley1.gif] Pitanje :) Meni je prosli mjesec na uplatnici za porodiljsku naknadu pisalo mjesec Jun,da li to znaci da se sad u 9 mjesecu vrsi isplata za 7 mjesec ili...

Ne sada je za sept, na proslom mi je pisalo august.

ksily -> RE: Porodiljska naknada (4.10.2013 16:01:57)

@I love you

greska, prosla je bila za juli, ova sto sada ide, evo ja danas dobila i na ceku uredno pise da je ua avgust

lala0606 -> RE: Porodiljska naknada (4.10.2013 17:40:49)

dali je jos iko danas dobio naknadu

bebaa -> RE: Porodiljska naknada (4.10.2013 22:12:01)

IZVORNA PORUKA: lala0606

dali je jos iko danas dobio naknadu

đesi ženo...mi se oglašavamo samo kad prigusti.......[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]sutra stižu roletne a para ni na mapi.......[sm=hudicek1.gif][sm=jezicek.gif]

lala0606 -> RE: Porodiljska naknada (4.10.2013 22:55:27)

citav dan u iscekivanj.... zima mi na balkonu[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif], pa ti ja malo malo pa provirim kroz zaluzine ko kakva mahalusa[sm=smiley36.gif].... jos me trznu ona sto popisuje kad zazvoni uvjerena sam bila da je postar[sm=smiley13.gif]

bebaa -> RE: Porodiljska naknada (4.10.2013 22:59:39)

IZVORNA PORUKA: lala0606

citav dan u iscekivanj.... zima mi na balkonu[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif], pa ti ja malo malo pa provirim kroz zaluzine ko kakva mahalusa[sm=smiley36.gif].... jos me trznu ona sto popisuje kad zazvoni uvjerena sam bila da je postar[sm=smiley13.gif]

haj šuti a da vidiš moje provale....prošli petak...nas nema i nalazimo onaj žuti papir...jedva čekam da svane...letim u poštu sva sretna reko evo je...kad ono plava koverta iz opštine....ostadoh posr***........[sm=hudicek1.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]i još sam.........

bebaa -> RE: Porodiljska naknada (4.10.2013 23:00:21)

samo da napomenem da mi je to poslednja naknada i nakon nje se do daljnjeg odjavljujem s teme.......

lala0606 -> RE: Porodiljska naknada (4.10.2013 23:17:35)

pa zato i odugovlace, znaju da je tebi zadnja[sm=jezicek.gif]... ma navrati ti nama i ako kad saznas sta za naknadu od kakvih komsinica.... vidim malom ti bio nedavno rodjendanko nek ti je ziv i zdrav [sm=smiley31.gif]

lely -> RE: Porodiljska naknada (5.10.2013 14:01:46)

Bio postar N.S.[sm=bravo.gif]

Suncica_ -> RE: Porodiljska naknada (5.10.2013 14:39:56)

ima li naznaka da ce biti Novi Grad danas [sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  286 287 [288] 289 290   Sljedeća stranica >   >>