RE: Porodiljska naknada (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodično zakonodavstvo

Poruka

Amra Saray -> RE: Porodiljska naknada (8.10.2013 14:54:14)

Dobrinja bio postarko :D

Neca xxx -> RE: Porodiljska naknada (8.10.2013 15:30:45)

Novi Grad, CVila, stigla naknada! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

kula -> RE: Porodiljska naknada (8.10.2013 19:44:05)

Stari Grad, bio poštar, ali je donio samo augustovsku naknadu, a ja sam se porodila u julu.
Ja sam očekivala dvije retroaktivno, moram zvati sutra Općinu da vidim što su me zakinuli

medaaaa -> RE: Porodiljska naknada (8.10.2013 20:38:10)

Drage mame da li je nekome bio postarko u Novom Gradu.Imam jedno pitanje dobila sam naknadu u septembru za mjesec avgust.Sada u okt je godina kako sam se porodila kada cu dobiti ostatak da li neko zna.Pozdrav[sm=smiley36.gif]

Marija13 -> RE: Porodiljska naknada (8.10.2013 20:50:09)

IZVORNA PORUKA: medaaaa

Drage mame da li je nekome bio postarko u Novom Gradu.Imam jedno pitanje dobila sam naknadu u septembru za mjesec avgust.Sada u okt je godina kako sam se porodila kada cu dobiti ostatak da li neko zna.Pozdrav[sm=smiley36.gif]

sad su dijelil za avgust, je li pominjes ovu godinu

bebaa -> RE: Porodiljska naknada (8.10.2013 23:24:56)

ja danas dobih svoju poslednju naknadu......hvala na ugodnom druženju....možda se opet nekad sretnemo na ovoj temi........[sm=smiley1.gif]odjavljujemo se ja i moj klinac.........nadam se da će ubuduće biti na vrijeme i ako ništa bar uduplo veće.......[sm=smiley4.gif][sm=smiley4.gif][sm=smiley4.gif][sm=smiley4.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Alisa V. -> RE: Porodiljska naknada (9.10.2013 8:38:58)

IZVORNA PORUKA: kula

Stari Grad, bio poštar, ali je donio samo augustovsku naknadu, a ja sam se porodila u julu.
Ja sam očekivala dvije retroaktivno, moram zvati sutra Općinu da vidim što su me zakinuli

Jesi li zvala Općinu,šta kažu?I ja sam se porodila u julu,izgleda da su nas zakinuli [sm=zmeden.gif]

emmi123 -> RE: Porodiljska naknada (9.10.2013 8:44:33)

Mozete li molim vas javiti sta su vam rekli u opstini Stari grad u vezi naknade, ja sam se isto porodila u julu pa sam ocekivala 2 retroaktivno kao i vi, zasto nam nisu isplatili dvije odjednom.

kula -> RE: Porodiljska naknada (9.10.2013 9:23:42)

Zvala sam Općinu SG, rekoše mi da ću naknadu za juli mjesec dobiti u julu 2014. godine. To mi baš nema nikakvog smisla!
Valjda se prave spiskovi do 10.u mjesecu, a ja sam rješenje dobila oko 25.jula, iako sam se porodila 14.7.
Molim da se javi neko iz neke druge općine ako je imao ista iskustva

Dina M -> RE: Porodiljska naknada (9.10.2013 11:22:14)

SG ne valja nikako... sve im ne poremeceno, ja se porodila u aprilu... tad sam bila u radnom odnosu... ugovor mi istekao u avgustu 15.
April nisam dobila, a postar ne zvoni ni za avgust... ispade da sam za 4,5 mjeseca dobila tri mjeseca... Prebacila se na biro i nisam jos dobila nikakvo rjesenje... Sta sad... da ocekujem u aprilu 2014. 120 KM a trebala sam ove godine dobiti 470, straaaasno... kome uopce odu te pare...
Sto je najgore bila sam u opcini gdje mi je teta nesto smrljavila spetljano, tako da pojma nemam sta mi je rekla... Imal' ko iz SG da jos nije dobio pa se nadam il' da idem u postu? [sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif]

ada_ -> RE: Porodiljska naknada (9.10.2013 21:57:13)

za koji mjesec je sad isplata nadoknade?ja sam se porodila u maju ali krajem maja muz predao papire pocetkom juna i prosli sam mjesec dobila dvije nadoknade i sad cekam trecu jel sad isplata 8 ili 9 mjeseca ja nista ne kontam ovo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

bebaa -> RE: Porodiljska naknada (9.10.2013 22:24:08)

IZVORNA PORUKA: ada_

za koji mjesec je sad isplata nadoknade?ja sam se porodila u maju ali krajem maja muz predao papire pocetkom juna i prosli sam mjesec dobila dvije nadoknade i sad cekam trecu jel sad isplata 8 ili 9 mjeseca ja nista ne kontam ovo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

kako bona ne kontaš.......[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]sad smo dobile za august..........kasne dvije.......

GARAA -> RE: Porodiljska naknada (10.10.2013 7:38:42)

U starom gradu tacnije sedrenik postar nije bio,zna li iko sta je?

buchy -> RE: Porodiljska naknada (10.10.2013 11:43:56)

jel se ovo postar sa mojmila aktiviro u popisivace,nigdje ga? [sm=hudicek1.gif]

ada_ -> RE: Porodiljska naknada (10.10.2013 11:55:29)

IZVORNA PORUKA: bebaa

IZVORNA PORUKA: ada_

kako bona ne kontaš.......[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]sad smo dobile za august..........kasne dvije.......

aha e bas ti hvala,a sto da kontam kad imam tebe [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ada_ -> RE: Porodiljska naknada (10.10.2013 11:56:20)

uglavnom bila nadoknada na Vratniku i Buca P.

dobrinja3 -> Porodiljska naknada (10.10.2013 12:25:09)

nema postara ni na dobrinji 3

buchy -> RE: Porodiljska naknada (10.10.2013 12:27:57)

ma znaju da ce mo spiskat crkavicu odmah pa ne dolaze,da imamo za bajram dijelit bajrambanku
[sm=bravo.gif]

buchy -> RE: Porodiljska naknada (10.10.2013 18:25:59)

jel zna neko zasto nema postara u vecini dijelova opcine novi grad,ili ako neko ima neki broj na koji se moze provjeriti?

dinkavisoko -> RE: Porodiljska naknada (17.10.2013 16:02:04)

rodila sam u julu možel mi iko reći kada ću dobiti porodiljsku naknadu

SdZ -> RE: porodiljska naknada (20.10.2013 22:52:45)

Koliko je potrebno da sam u radnom odnosu da bih ostvarila pravo na porodiljsku naknadu?

Mogu li se prijaviti na biro s diplomom srednje skole iako idem na fax?

Mogu li traziti kakvu porodiljsku naknadu ako sam na birou?

Honey3 -> porodiljska naknada (20.10.2013 23:28:18)

IZVORNA PORUKA: SdZ

Koliko je potrebno da sam u radnom odnosu da bih ostvarila pravo na porodiljsku naknadu?

U Sarajevskom kantonu ima porodiljska nadoknada za zene koje su na birou,bila je oko nekih 120KM....a ovo gore stvarno ne znam [sm=zmeden.gif]

animagical -> porodiljska naknada (20.10.2013 23:32:43)

IZVORNA PORUKA: Honey3

U Sarajevskom kantonu ima porodiljska nadoknada za zene koje su na birou,bila je oko nekih 120KM....a ovo gore stvarno ne znam [sm=zmeden.gif]

porodiljsku naknadu za nezaposlene mozes ostvariti i kao redovan student, posto mi djeluje da nisi prijavljena iako radis? potrebno ti je uvjerenje o redovnom skolovanju, bebin rodni list, cips...ali to kad se porodis, polako[sm=smiley36.gif]

sara123 -> porodiljska naknada (21.10.2013 0:07:10)

Mozes li mi molim te reci sta je potrebno od dokumenata kako bih ostvarila ovo pravo?
Mislim, gdje se prvo trebam javiti? pa ce me oni dalje uputiti..

animagical -> porodiljska naknada (21.10.2013 0:08:10)

IZVORNA PORUKA: sara123

Mozes li mi molim te reci sta je potrebno od dokumenata kako bih ostvarila ovo pravo?
Mislim, gdje se prvo trebam javiti? pa ce me oni dalje uputiti..

u opstinu

Stranica: <<   < Prethodna stranica  288 289 [290] 291 292   Sljedeća stranica >   >>