RE: porodiljska naknada (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodično zakonodavstvo

Poruka

Mummy No.2 -> RE: porodiljska naknada (4.11.2013 9:17:50)

Drage mame, interesuje me da li trudnica kad ode na trudničko bolovanje 28 dana prije poroda ima pravo na naknadu ili poslodavac mora upaćivati doprinose i za taj period? Da li je neka mama isla na trudničko? pozz

3mina -> RE: porodiljska naknada (4.11.2013 10:30:12)

Postovana,
Ja sam pocetkom godine tj u februaru krenula sa porodiljskim odsustvom a porodila sam se tek 8.3.2013 al sam bas tih 28 dana ranije otvorila porodiljsko kod dr. Nakon poroda sam predala u opcinu za porodiljsku naknadu i evo primam je redovno racunat ce se naknada od otvorenog porodiljskog a ne rodjenje bebe A s obzirom da oni kasne mjesec to ce se sve posloziti na godinu nakon cega tek opet poslodavac krene sa uplatom!;)

cicibanka. -> RE: porodiljska naknada (4.11.2013 12:36:49)

Ima li neko info jel pocela podjela naknada??

Iris0306 -> RE: porodiljska naknada (4.11.2013 12:55:38)

Ja je ne ocekujem prije srijede-cetvrtka posto teta iz Ministarstva mi prosle sedmice rece kako ce poceti isplata ove..Dok oni prebace novac opcinama pa dok se postari organizuju.. :-(

Rio_de_Janeiro -> RE: porodiljska naknada (4.11.2013 14:19:46)

Može li se naknada primati preko računa da postar ne donosi?

lala0606 -> RE: porodiljska naknada (4.11.2013 15:00:07)

daj boze da bude prije petka-subote[sm=zmeden.gif]

Meri980 -> RE: porodiljska naknada (4.11.2013 15:05:33)

Teta u ministarstvu rece da krecu isplate od srijede.Sad sve zavisi od opcine i postara.[sm=bravo.gif]

mače 1 -> RE: porodiljska naknada (4.11.2013 15:35:18)

kod nas nevrijeme u novom gradu, ništa se ne vidi, pa ako je nekom bolja vidljivost, neka pogleda ima li poštara.

ada_ -> RE: porodiljska naknada (5.11.2013 11:06:37)

IZVORNA PORUKA: Rio_de_Janeiro

ne moze,mora postar,mi smo imali problema s adresom pa sam sredila da mi donosi drugi postar kod mame na adresu

dragonfly -> RE: porodiljska naknada (5.11.2013 12:59:42)

Drage moje...Ilidža....upravo dolazio poštar...421,00 KM [sm=smiley13.gif]

Mummy No.2 -> RE: porodiljska naknada (5.11.2013 13:01:38)

Hvala 3mina, a šta ce biti sa doprinosima i platom od poslodavca, da li je poslodavac i dalje obavezan da to isplaćuje tih 28 dana?

NaNaSa -> RE: porodiljska naknada (5.11.2013 13:29:58)

Moze pitanje? za koji mjesec si dobila tu nakanadu?

IZVORNA PORUKA: dragonfly

Drage moje...Ilidža....upravo dolazio poštar...421,00 KM [sm=smiley13.gif]

dragonfly -> RE: porodiljska naknada (5.11.2013 13:51:58)

Piše za septembar...neznam jesu li meni nešto pogriješili ili je to to što se ovog puta tiče [sm=zmeden.gif]...nadam se da će se uskoro još neko javiti...

Rio_de_Janeiro -> RE: porodiljska naknada (5.11.2013 13:54:34)

IZVORNA PORUKA: ada_

ne moze,mora postar,mi smo imali problema s adresom pa sam sredila da mi donosi drugi postar kod mame na adresu

Jeste li u istoj opštini?

NaNaSa -> RE: porodiljska naknada (5.11.2013 14:16:11)

Zasto to pitam ja sam proslu dobila za avgust , sto znaci da nam kasnije jednu naknadu ....ja sam mislila da cemo sa za dva mjeseca dobiti :(

IZVORNA PORUKA: dragonfly

Piše za septembar...neznam jesu li meni nešto pogriješili ili je to to što se ovog puta tiče [sm=zmeden.gif]...nadam se da će se uskoro još neko javiti...

mače 1 -> RE: porodiljska naknada (5.11.2013 14:19:54)

vidi li neko poštara u novom gradu?

ada_ -> RE: porodiljska naknada (5.11.2013 14:20:54)

ne,adresa je u Starom G.a donosi postar iz Novog G,naime kad bude nadoknada preuzme je postar iz S.G i preda ovom drugom i on donese kod mojih [sm=smiley1.gif]

Rio_de_Janeiro -> RE: porodiljska naknada (5.11.2013 14:22:55)

ne,adresa je u Starom G.a donosi postar iz Novog G,naime kad bude nadoknada preuzme je postar iz S.G i preda ovom drugom i on donese kod mojih [sm=smiley1.gif]

Uh super si to sredila. I meni je problem sa prebivalištem, ne znam kako da to riješim...da li da mi ostavlja ceduljicu ili kako?

ada_ -> RE: porodiljska naknada (5.11.2013 14:30:48)

Uh super si to sredila. I meni je problem sa prebivalištem, ne znam kako da to riješim...da li da mi ostavlja ceduljicu ili kako?

ako mozes da dodjes do ceduljice onda mozes i tako,ja nisam mogla jer bi postar odnio na adresu pa bi svekrva napravila havariju i pocjepala ceduljicu,tako da sam molila ovog postara sto mojoj mami donosi postu i nije se bunio,mislim pa i oni su ljudi ako mozes da uhvatis postara koji donosi postu na toj adresi gdje si sad pitaj ga,zamoli ga mozda uspijes [sm=smiley1.gif]

Rio_de_Janeiro -> RE: porodiljska naknada (5.11.2013 14:32:08)

Hoću, hvala!

moje najmilije -> RE: porodiljska naknada (5.11.2013 14:49:10)

Zna li neko je li bila naknada u Novom Gradu?

Iris0306 -> RE: porodiljska naknada (5.11.2013 14:53:20)

Cuj 421,-KM..Pih,hem sto kasne,hem je i smanjise..Dva paketa Pampersica manje.. Hmmm..Al hajde neka je pocelo.. :-)

ajran -> RE: porodiljska naknada (5.11.2013 15:11:30)

nije greška ipak 421[sm=smiley19.gif] maloprije i meni poštar donio isto,[sm=smiley13.gif] jedino ako nisu ilidži uplatili manje nego ostalim općinama

bebica1104 -> RE: porodiljska naknada (5.11.2013 15:31:57)

ima li poštara u N.Sarajevu ??

Iris0306 -> RE: porodiljska naknada (5.11.2013 15:33:42)

IZVORNA PORUKA: ajran

nije greška ipak 421[sm=smiley19.gif] maloprije i meni poštar donio isto,[sm=smiley13.gif] jedino ako nisu ilidži uplatili manje nego ostalim općinama

Ma to ti je Ajran svugdje isto..Samo gdje nadjose tu 1,- KM.. :-)..I zaboravih,opcina Centar jos nije izgleda jer moj postarko plaho rano dodje na Soukbunar..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  290 291 [292] 293 294   Sljedeća stranica >   >>