SdZ -> porodiljska naknada (21.10.2013 8:40:25)
|
IZVORNA PORUKA: animagical IZVORNA PORUKA: Honey3 IZVORNA PORUKA: SdZ Koliko je potrebno da sam u radnom odnosu da bih ostvarila pravo na porodiljsku naknadu? Mogu li se prijaviti na biro s diplomom srednje skole iako idem na fax? Mogu li traziti kakvu porodiljsku naknadu ako sam na birou? U Sarajevskom kantonu ima porodiljska nadoknada za zene koje su na birou,bila je oko nekih 120KM....a ovo gore stvarno ne znam [sm=zmeden.gif] porodiljsku naknadu za nezaposlene mozes ostvariti i kao redovan student, posto mi djeluje da nisi prijavljena iako radis? potrebno ti je uvjerenje o redovnom skolovanju, bebin rodni list, cips...ali to kad se porodis, polako[sm=smiley36.gif] Ja sam vanredan student. I kad sam upisala fax htjela sam se prijaviti na biro, medjutim neki ciko me odvratio od toga. Rekao da cekam diplomu s faxa, pa onda da se prijavim. Radim i nisam prijavljena, pa sam sad htjela pricati sa seficom da me prijavi zbog trudnoce kako bih imala pravo na porodiljsku. Posto sam procitala da i zena koja je na birou ima pravo na porodiljsku onda sam htjela i da se prijavim na biro, ako me sefica ne bude htjela prijaviti. Medjutim, ne znam koliko su sve ove informacije tacne, pa sam htjela provjeriti s vama.
|
|
|
|