porodiljska naknada (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodično zakonodavstvo

Poruka

sara123 -> porodiljska naknada (21.10.2013 0:11:42)

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: sara123

IZVORNA PORUKA: Honey3

IZVORNA PORUKA: SdZ

Koliko je potrebno da sam u radnom odnosu da bih ostvarila pravo na porodiljsku naknadu?

Mogu li se prijaviti na biro s diplomom srednje skole iako idem na fax?

Mogu li traziti kakvu porodiljsku naknadu ako sam na birou?

U Sarajevskom kantonu ima porodiljska nadoknada za zene koje su na birou,bila je oko nekih 120KM....a ovo gore stvarno ne znam [sm=zmeden.gif]

Mozes li mi molim te reci sta je potrebno od dokumenata kako bih ostvarila ovo pravo?
Mislim, gdje se prvo trebam javiti? pa ce me oni dalje uputiti..

u opstinu

Hvala [sm=wink.gif]
Imam jos fore vala, ali volim se na vrijeme raspitati [sm=smiley1.gif]

shej -> porodiljska naknada (21.10.2013 0:53:29)

Koliko je potrebno da sam u radnom odnosu da bih ostvarila pravo na porodiljsku naknadu?

U Sarajevskom kantonu ima porodiljska nadoknada za zene koje su na birou,bila je oko nekih 120KM....a ovo gore stvarno ne znam [sm=zmeden.gif]

Je li ovo jednokratna naknada ili mjesecna? [sm=zmeden.gif]

animagical -> porodiljska naknada (21.10.2013 0:57:22)

IZVORNA PORUKA: shej

Je li ovo jednokratna naknada ili mjesecna? [sm=zmeden.gif]

mjesecna, u trajanju od godine dana... evo detaljno http://www.ringeraja.ba/clanak/porodiljska-naknada-u-kantonu-sarajevo_1609.html

SdZ -> porodiljska naknada (21.10.2013 8:40:25)

IZVORNA PORUKA: animagical

porodiljsku naknadu za nezaposlene mozes ostvariti i kao redovan student, posto mi djeluje da nisi prijavljena iako radis? potrebno ti je uvjerenje o redovnom skolovanju, bebin rodni list, cips...ali to kad se porodis, polako[sm=smiley36.gif]

Ja sam vanredan student.

I kad sam upisala fax htjela sam se prijaviti na biro, medjutim neki ciko me odvratio od toga. Rekao da cekam diplomu s faxa, pa onda da se prijavim.

Radim i nisam prijavljena, pa sam sad htjela pricati sa seficom da me prijavi zbog trudnoce kako bih imala pravo na porodiljsku.

Posto sam procitala da i zena koja je na birou ima pravo na porodiljsku onda sam htjela i da se prijavim na biro, ako me sefica ne bude htjela prijaviti.

Medjutim, ne znam koliko su sve ove informacije tacne, pa sam htjela provjeriti s vama.

dambolina -> porodiljska naknada (21.10.2013 9:14:10)

ja mislim da imas rok za prijavu na biro, mjesec ili dva nakon okancanja skolovanja. Nakon toga mislim da ne mozes. Najbolje ti je da nazoves i provjeris sa biroom na opstini kojoj pripadas.

idana_85 -> porodiljska naknada (21.10.2013 10:24:05)

rok je 30 dana nakon zavrset__ka skolovanja. kasnije se mozes prijaviti ali nemas pravo na zdravstveno. ja sam cim mi je istekao apsolventski staz se prijavila,iako sam bila osigurana preko mm i oni su tamo zabiljezili da sam na vrijeme to uradila, u slucaju da izgubim osiguranje preko njega,da mogu imati svoje. kroz 3 mjeseca sam diplomirala i samo ponovo otisla da mi upisu VSS. moj djever je u 4 razredu pao na popravni pa se to oteglo do januara, i nisu mu dali zdravstveno,prijavljen je ali bez osiguranja,tako da vodi racuna i javi se sto prije.

Nezaposlene majke imaju naknadu ali je dostal mala 120 KM, pa vidi sa seficom da te prijavi moras biti prijavljena min 6 mjeseci prije poroda, pa eto ne znam u kojem si mjesecu. Ja sam isto bila na birou i priajvila se preko mame i placam sama sebi doprinose kako bih imala vecu naknadu kad se porodim.

Skvo RR -> RE: porodiljska naknada (21.10.2013 10:43:11)

Molila bi stovane clanice da ne izmjenjuju naslov ove teme.
Zahvaljujem.
LP

GARAA -> RE: porodiljska naknada (25.10.2013 10:26:02)

Drage mame zavrsila sam sa primanjem naknade,posljednja je bila augustovska,sad me zanima jel neka od vas dobila od opstine ili nacelnika neku isplatu(stari grad)par zena mi je reklo da se i to dobije pa sam htjela vas da pitam jel neka od vas dobila to?

Hanady RR -> RE: porodiljska naknada (25.10.2013 10:29:12)

IZVORNA PORUKA: GARAA

Drage mame zavrsila sam sa primanjem naknade,posljednja je bila augustovska,sad me zanima jel neka od vas dobila od opstine ili nacelnika neku isplatu(stari grad)par zena mi je reklo da se i to dobije pa sam htjela vas da pitam jel neka od vas dobila to?

u starom gradu na startu se dobije čestitka do 200 KM...
to si trebala u rpva dva mjeseca dobiti do načelnika i vijeća...

do poršle godine bila je siplata 13 nakande do grada sarajeva ...međutim budžetom za ovu godinu isto nije predviđeno jer nemaju novaca...

lala0606 -> RE: porodiljska naknada (26.10.2013 1:11:28)

ima li ko kakvih info, kad bi mogla biti i kolika li ce ovaj mjesec pozzzzz[sm=smiley1.gif]

Just smile -> RE: porodiljska naknada (30.10.2013 15:46:35)

Imal' šta? :)

Iris0306 -> RE: porodiljska naknada (30.10.2013 19:22:46)

Drage moje,

Ja sam danas zvala tetu iz Ministarstva koja mi rece da nema nista prije naredne sedmice..Smrc,smrc..

ajran -> RE: porodiljska naknada (31.10.2013 10:28:20)

zna li se bar koliko ćemo para dobiti ovaj mjesec[sm=duda.gif]

mače 1 -> RE: porodiljska naknada (31.10.2013 11:27:26)

Forum je super, toliko informacija koje sam tu dobio mi nisu mogli reći ni uposlenici u opštini.
Interesuje me, ima li neko broj telefona u Kantonu na koji mogu provjeriti dali mi je beba uvrštena u naknadu za novembar.
Rođen je 26.6.2013 i podnijeli smo na vrijeme zahtjev za porodiljsku naknadu, ali do sada ništa.

hvala
Maće 1

Pretty mamma -> RE: porodiljska naknada (31.10.2013 13:36:25)

mace, koja je Opcina u pitanju? Pogledaj na netu stranicu te opcine, trebao bi biti i broj. Ja imam za NS.

Iris0306 -> RE: porodiljska naknada (31.10.2013 13:36:51)

IZVORNA PORUKA: mače 1

Forum je super, toliko informacija koje sam tu dobio mi nisu mogli reći ni uposlenici u opštini.
Interesuje me, ima li neko broj telefona u Kantonu na koji mogu provjeriti dali mi je beba uvrštena u naknadu za novembar.
Rođen je 26.6.2013 i podnijeli smo na vrijeme zahtjev za porodiljsku naknadu, ali do sada ništa.

hvala
Maće 1

To ne provjeravas u Kantonu vec u Opcini na kojoj ste ti ili supruga prijavljeni i gdje ste dostavili dokumente..

mače 1 -> RE: porodiljska naknada (31.10.2013 13:39:47)

Općina je N.Grad,

Hvala u svakom slućaju

mače 1 -> RE: porodiljska naknada (31.10.2013 13:40:37)

Hvala Iris

Latinka -> RE: porodiljska naknada (31.10.2013 13:45:53)

Samo da pitam ima li neko info hoce li biti sta od usvajanja onog prijedloga zakona o porodiljama?

Hannan -> RE: porodiljska naknada (31.10.2013 22:59:01)

IZVORNA PORUKA: Latinka

Samo da pitam ima li neko info hoce li biti sta od usvajanja onog prijedloga zakona o porodiljama?

Ja taman posla da pitam sta bi od ovog zakona?

lala0606 -> RE: porodiljska naknada (31.10.2013 23:36:37)

jeli iko pitai kolika je naknada za ovaj mj... odnosno prosli[sm=zmeden.gif]

mače 1 -> RE: porodiljska naknada (1.11.2013 17:29:32)

koliko sam ja shvatila jutros, to je 480 KM

Zlaatna -> RE: porodiljska naknada (2.11.2013 8:44:44)

Zna li mozda neko da li je pocela isplata naknada?

lala0606 -> RE: porodiljska naknada (2.11.2013 16:11:39)

nije... kazu nece prije sl. sed

omnia -> RE: porodiljska naknada (3.11.2013 16:12:45)

zna li se kada ce krenut sa isplatom djecijeg, s obzirom da je bila pauza zbog obnavljanja dokumentacije?[sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  289 290 [291] 292 293   Sljedeća stranica >   >>