RE: Slab apetit djeteta (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Ishrana djece



Poruka


acudesa -> RE: Slab apetit djeteta (3.9.2010 9:43:39)

IZVORNA PORUKA: acudesa RR

e, kako mi je mali bio slab i skoro nista nije jeo danima samo je pio puno tecnosti...ja sam se raspitivala sta i kako i kupila sam mu sirup sa propolisom...vidjet cemo kako djeluje

ovaj je dobar..
ili neki multivitaminski..
ja koristim i omega 3 za djecu i on je mrak




shejla -> RE: Slab apetit djeteta (3.9.2010 9:53:51)

IZVORNA PORUKA: acudesa RR

IZVORNA PORUKA: acudesa RR

e, kako mi je mali bio slab i skoro nista nije jeo danima samo je pio puno tecnosti...ja sam se raspitivala sta i kako i kupila sam mu sirup sa propolisom...vidjet cemo kako djeluje

ovaj je dobar..
ili neki multivitaminski..
ja koristim i omega 3 za djecu i on je mrak


to je to, je li, za apetit??? je li se to sve daje ili samo jedno od toga???




esmina i bebina mam -> RE: Slab apetit djeteta (3.9.2010 10:03:16)

Moja je esma u jednom periodu jako slabo jela te joj je dr propisala Sanosvit sirup njoj su roku od 3 mj otisla prva cetiri zubica pila je tad i neki protiv kaslja i jos neki za bronhitis.
Ali sta je bitno u tom svemu ona jednostavno ima svoj neki nacin ishrane.Ne voli slatkise cokoladne pojede ponekad malo i ja joj dozvolim bez obzira ako nije htjela nesto slano pojesti.Inace voli svo voce i povrce te bijelo meso i ribu.
mi smo joj nakon tog sirupa odlucili davati ampule matične mliječi od Royall Jelly i stvarno su odlične ona je super jela u tom periodu tako da ja njih preporucujem.Ona sada jede normalno i raznovrsno ja je ne tjeram na jelo i jede kad joj se jede.
Zadnji mjesec dana voli da doruckuje im ustane a za rucak jako voli da jede sa nama za stolom ako je i sita pojede bar malo.
A sto se tice kilaze djeteta to sve zavisi od grade ona ima 3 pune g iva ga oko12,5 kg(neko bi rekao malo)nije uopšte mršava jer je sitna(broj obuce nosi 21,22[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




acudesa -> RE: Slab apetit djeteta (3.9.2010 10:03:16)

samo jedno od ovoga..
sta god uzme dobro je




dinaa -> RE: Slab apetit djeteta (3.9.2010 10:28:16)

IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam
A sto se tice kilaze djeteta to sve zavisi od grade ona ima 3 pune g iva ga oko12,5 kg(neko bi rekao malo)nije uopšte mršava jer je sitna(broj obuce nosi 21,22[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Vidi i moja curica ima 3 godine i ima 14 kg,mene je okolina izludjivala s tim "jao pa mrvica je,pa kako je ovako sitna"cak su je namjerno podizali da bi meni pili krv i govorili "jao sto je lagana"pa do toga da je trebam voditi dr.zaboga jer sitna je.Jednom mi je pukao film i otisla sam ped.i pitala za misljenje,zena je uradila sve potrebne nalaze i sve je ok,rekla mi da se ne opterecavam s komentarima i da je bitno da je dijete zdravo,a to i jeste hB.
A i moja curica nije ljubitelj slatkisa,ako na stolu stoji cokolada,keks i zdjela s vocem ona ce uzeti voce sto mi je drago,isto tako voli povrce,meso mlijecne proizvode.samo je meni problem sto je ona spora dok jede,e to mene izludi nikad sazvakati ono sto stavi u usta.




maja78 RR -> RE: Slab apetit djeteta (6.9.2010 18:44:58)

Prenos postova:

IZVORNA PORUKA: Suncica*

Drage moje, radi se o sledecem:
Mojoj Loreni su poceli da rastu drugi donji molari(kutnjaci) i od tada svaki dan ima temperaturu. Ajde to i nije strasno, bili smo kod lekara, temperatura nije velika, ali imam jos gori problem. Naime nece nista da jede..Nece ni vodu da pije i to traje vec dva dana. Danas je vodimo ponovo kod lekara, ona je strasno razdrazljiva(od gladi valjda) i kada je pitam sta je boli, ona kaze:"Mama boji zub"..
Uopste vise nisam pametna sta da radim, ne spavam vec dve noci, strasno se sekiram. Ona je inace veoma veselo dete, imala je apetit do te mere kada vidi kasiku ne moze da doceka da jede..

Ako imate neki pametan savet pisite..

Ljubim vas sve...



IZVORNA PORUKA: camm

to je njoj zbog zuba vjeruj mi ja sam muku mucila sa njenim zubicima a tako su joj sporo nicali da sam ja ludila.
odbijanje hrane je samo uzrok kada su bolne desni i kada su na pomolu zubici.
zelim vam sve najbolje da sve brzo prodje i da se ne mucite kao mi.
ja sta sam ja svasta predeverala sa njenim zubicima


IZVORNA PORUKA: Blue rose

Žao mi je Lorene,a i tebe zbog muka.
Jesi li pokušala da je pitaš da li joj se bilo šta jede, pije..je ipak ovo su jake temperature da bi bila bez tečnosti ako ništa drugo.
Odvedi je u prodavnicu, i pitaj šta želi da joj mama napravi. Ili da dovedeš još neko dijete njenog vršnjaka, pa da zajedno jedu, jer je bitno da joj smetneš sa uma njen bol.



IZVORNA PORUKA: mama alma RR

joj sunčice apsolutno te razumijem, i što je najgore ne mogu ti pomoći, moja Lajla je uopavo sada u toj fazi, ništa ne jede, haj pije soka, ali smršala mi je dvije i po kg za mjesec, baš me sekira, zato joj dajem da jede šta ona hoče, a to je monte, jedan poejde dnevno i to joj je sve, dobro pije ona i mlijeko, ali daleko je to od dobrog, prije se znalo ručak, jede svoj slani obrok, a sada ništa, šta da radimo, odrastanje je teško, valja nam to izdržati,

I zaboravila sam ti reči da moja Lajla ima traumu od sirupa, odnosno od kašike, tako da neče ništa da jede s kašike, ne znam kako da to prevaziđemo ili će to možda samo po sebi doći na svoje mjesto

Ljubi svoju Loliku


IZVORNA PORUKA: mamsi

Sunčice imala sam i ja taj problem s Kenanom i mogu ti samo reči da moraš imati strpljenja i to će samo od sebe proći.Kad su Kenanu nicali ti zubići znao je samo kašiku supe pojesti i par gutljaja vode popiti,imao je i proljev i temp,i kad su nikli počeo je i jesti i opet veseo biti,žao mi je i nje i tebe.


IZVORNA PORUKA: Suncica*

Sve sam pokusala..Hodam kao luda ulicom sa kasikom i trazim mace i kuce sa njom, ali ona nece nista. Nudim joj sve i svasta, ali ona samo govori NE i odmahuje glavom..
Malopre sam joj podvalila malo vode sa pikovitom, popila je dva gutljaja, ali danas idemo kod lekara, nema druge..
Toliko mi je zao, dusa me moja boli, znam kakvi su to napori, ali nadam se da ce proci..

Hvala vam na odgovorima i ljubim vas sve..



IZVORNA PORUKA: camm

ma mi tebe razumijemo i ja sam hodala za njom sa kasikom plakala
kidala sebi zivce danima nisam mogla da jedem,davala joj stvarcice mob.tastature laptop.ma nema sta nisam al uzalud ona kad zatvori usta niko ih ne moze otvoriti.
procice to brzo al uzalod opet kad podju drugi zubici bude isto to je tako sa nekom djecom a neki nemaju problema.


IZVORNA PORUKA: mama alma RR

ovo moram podijeliti s vama, upravo sad me zvala svekrvda da mi uzmew muštuluk, kaže lajla pojela punu času čušpajza, popila pola flasiče soka i monte, tako sam sretna, nadam se da će se i Lorena uskoro projesti.


IZVORNA PORUKA: ElmaB RR

Draga Suncice!

To su sve popratne reakcije zbog rasta zuba. Ja sam imala slicnu situaciju sa Teom. Ako, mozes izdrzati, nemoj je voditi ljekaru jer ce oni predloziti da joj daju infuziju. Kada mnogo ogladni, trazice sama. Vjeruj mi i ja sam tako. Do tada pokusaj joj dati onu hranu koju najvie voli, pa taman to bila i cokolada, ili je pokusaj nahraniti u neznanju. Npr, kada gleda crtani ili se zaigra!

Pusa tebi i Loreni!




IZVORNA PORUKA: Suncica*

Hvala vam drage moje, to znaci puno kada nisi sam..
Bili smo kod lekara i doktorka joj je dala neku kremicu za regeneraciju desni, a i bezbolniji rast zubica. Posle sam joj napravila redak griz od maline i popila ga je na slamku.
Ja znam kakve sam muke imala kada su mi rasli umnjaci, tako da je skroz razumem..
A kada sam pomenula doktorki da se plasim bolnice i infuzije, zena se uvalila od smeha..
Kaze ona je takva slatka debeljuca, da danima ne jede i da mami jos nesto da, ostace i za nju dovoljno..
Bitno je da je ona srecna i vesela, a sve cemo aBd nadoknaditi..

Ljubim vas sve redom..



IZVORNA PORUKA: amdi

Suncice, ogu samo da te utjesim ovako: izdrzi taj period, moze trajati i do 4-5 dana, ali poslije vidjeces kad pocne jesti...onda ce sve da nadoknadi.
Zelim ti puno snage i strpljenja, bice to dobro na kraju


IZVORNA PORUKA: Emina22

Taj period moze biti vrlo mucan za djecu i roditelje, posebno ako se tom problemu prilazi sa nervozom.
Treba znati da je taj(i takav) period kod djece sasvim normalan, i zato ne treba dizati paniku.
Moj mladji sin je plakao, svrbilo ga je, a mi smo to nekako prebrodjavali rijecima -k'o svako dijete. 

Sve je to normalno, samo da su oni nama zivi i zdravi!!


IZVORNA PORUKA: lejlašh

Sunčice suosjećam s tobom i Lorenicom, nadam se da će brzo proći. Moja Merjem nema još nijednog zubića a ja sam sve u strahu kada će ih dobiti i kako će to podnijeti.
Pametnih savjeta nemam, nemam još iskustava s tim, bitno je da pojede ili popije bilo što, izgleda da djeca dugo mogu izdražati gladna.
Pusa za obje 


IZVORNA PORUKA: Mik Mik

Podižem temu opet.

Moj dječak koji ima 2 god i 3 mj ništa ne jede. Apsolutno sve odbija osim pića. Kada je gladan samo traži mlijeko. Čim vidi da pravim jelo on ode u drugu sobu ili se odmakne od mene, ne želi čak ni probati ništa. Ako se desi da proba onda nastavi jesti ali ga ne mogu pridobiti da proba.

Meni je ovo veliki problem i psihički sam jako opterećena ovim. Radim svaki dan i nisam s njim. Kada sam bila na GO počeo je bolje da jede ali kada sam se vratila na posao opet isto. Ovo traje od kada sam ja nakon porodiljskog ponovo počela raditi ca 5 mjeseci, što znači da on nije jeo kako treba 5 mjeseci. Kupovala sam mu i Natura Mix i sada pije kolostrum s matičnom mliječi ali ništa ne pomaže. Bojim se da se ne razboli. Ovo me jako zabrinjava i ne mogu da se skoncentrišem ni na posao niti da radim bilo šta kako treba, samo mislim da to. Djevojka koja ga čuva kaže da kod nje jede, ne puno ali više nego sa mnom. Ne znam da li ima ko kakav savjet. Sve sam stvarno pokušala, kuhala sve i svašta, molila, pustila ga da ogladni i sve moguće isprobala ali ništa ne pomaže. Baš sam očajna i zabrinuta. Zubi su mu izrasli tako da nije do zuba. help






manuela RR -> RE: Slab apetit djeteta (25.9.2010 11:52:57)

Emir u posljednje vrijeme ništa ne jede samo pije sokiće i mlijeko ,ranu bilo koje vrste odbija,pa čak i onu koja mu je omiljena.
Trenutno mu izbijaju donje trojke,pa vjerovatno zbog toga i odbija hranu,ali i kad mu nudim hranu koja se ne treba žvakati on odbija.
Bukvalno ova 3 dana gladuje,sav je plačljiv i nervozan,vjerovatno zato što je gladan ali i dalje ne jede ništa.
Sve sam probala i sa ucjenama i sa omiljenom hranom i malo ga prisiljavala ali ništa.
Ne znam šta da radim.




w.pooh -> RE: Slab apetit djeteta (25.9.2010 12:40:02)

manuela sve smo se mi manje više susrele sa time o čemu pričaš [sm=smiley13.gif] I ja sam imala sličnu situaciju kad mu je izbijala jedna od petica i već sam treći dan polako ludila jer ništa nije jeo..ali čim je zub nikao sve se normalizovalo [sm=smiley1.gif] pokušaj mu dati bananu, voćni jogurt, mladi sir.... znam kako ti je ali ako misliš da je do zuba proći će, ne sikiraj se [sm=smiley31.gif]




manuela RR -> RE: Slab apetit djeteta (25.9.2010 13:42:13)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] hvala draga moja i ja se nadam da će proći ali ipak jako se brinem.
Banana,monte,jogurti,puding,ništa neće ni da okusi dajem mu prirodne guste sokove i mlijeko to mi jedino ne odbija.
Vidjećemo do kad će se ponašati ovako[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




bebbe RR -> RE: Slab apetit djeteta (25.9.2010 22:54:57)

IZVORNA PORUKA: manuela

Emir u posljednje vrijeme ništa ne jede samo pije sokiće i mlijeko ,ranu bilo koje vrste odbija,pa čak i onu koja mu je omiljena.
Trenutno mu izbijaju donje trojke,pa vjerovatno zbog toga i odbija hranu,ali i kad mu nudim hranu koja se ne treba žvakati on odbija.
Bukvalno ova 3 dana gladuje,sav je plačljiv i nervozan,vjerovatno zato što je gladan ali i dalje ne jede ništa.
Sve sam probala i sa ucjenama i sa omiljenom hranom i malo ga prisiljavala ali ništa.
Ne znam šta da radim.



Šta da radiš?! Ništa! Nudi mu hranu, normalno, kao i uvijek, i pusti ga da jede (ne jede) koliko hoće. Nema  druge. Nemoj pokazivati da te to posebno uzbudjuje. Pojede zalogaj - dva - sve se to broji. I ako pije, sačekaj, faza je, proći će. Vjeruj mi. I sa Anjom sam prolazila i sa Emom prolazim te faze...




reallove -> RE: Slab apetit djeteta (25.9.2010 23:00:37)

ja neznam kada cu se prestati zaliti po ovakvim temama ali moj Emin nista ne jede[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]




sporty mamaa -> RE: Slab apetit djeteta (25.9.2010 23:03:53)

Ma jest ce djecica kad ogladne[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Znam kakav je osjecaj, odmah se ni vama ne jede nista, ali sve je to prolazna faza. Ako bas ono nikako ne jedu, onda treba uvest neke vitamine, sirup ili slicno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Mi smo u potrazi za MARSOVCIMA(bomboni vitamini)[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




reallove -> RE: Slab apetit djeteta (25.9.2010 23:07:47)

ma znam mila ali hajd docekaj da krene jesti vec jednom..ja vise ludim i nemam ideja...sta vise da pravim..nedavno smo bili kod doktora zbog prehlade i rekla sam mu da Emin ne jede nista,on mi dao vitamine..uzima ih redovno evo treci dan...[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]




sporty mamaa -> RE: Slab apetit djeteta (25.9.2010 23:11:09)

ne znam koliki je tvoj mali, ali recimo kad moja malena nece da jede ja joj pustim najdrazi crtic na youtube(to da mi ne hoda okolo)[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] I onda uopce ne primjecuje sta joj dajem, samo jede i uziva u crticu, a kad nece onda joj kazem ugait cu ti i ugasim sve dok ne pocne jesti. A to bude vrlo brzo, samo im treba dati do znanja da mislis ozbiljno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




reallove -> RE: Slab apetit djeteta (25.9.2010 23:15:24)

moj mali ima godinu dana..i ja njega nekad uspijem prevariti ali ne desava se ni to cesto..nedavno sam ga stavila na kuhinjski sto i dala mu sve na sto je rukom pokazao i pojeo je supicu,hranilicu sam probala vise ni nju nece,nekad trcim po kuci za njim pa ubacujem u usta,ma sta sve nisam probala




Visnja RR -> RE: Slab apetit djeteta (25.9.2010 23:21:40)

kod asje nikakvi folovi nisu upalili... nije jela sigurno 6 mjeseci kako treba... ni sad nije sjajno ali je ipak bolje... milsim da je zasluzan savjet koji nam je svima dala jasmin... naime kako asja jako voli caj ali skorz blag  kao voda ja joj stavim kasicicu (plasticnu) meda... evo vec je pojela vise od pola tegle meda od 1 kg... ajede bolje ...smilsu kolicinski vise...i opet je pocela da uvodi onu hranu koju je prije jela a zadnjih 6 mjeseci nije...dakle corbice, pasulj, spagete... jos da hoce supicu poceti ali eto nadam se da hoce i to uskoro...
i skoro svaki dan popije jogurt i po...
voce ne zeli ni primirisati ( jede samo vocnu kasicu od marelice HiPP) ali nisam nesto tuzna zbog toga jer nrma zdravog voca na pijaci a svoje baste nemam ... i da svaki dan Hiip sokic iz tri puta ali svaki put ga malkice razrijedim...... i naravno jos uvjek Aptamil 3 ujutro i pred spavanje...

dakle zene probajte sa medom ...svaki dan po jedna kasika u vodi ili caju




reallove -> RE: Slab apetit djeteta (25.9.2010 23:30:09)

Visnja bas mi je drago zbog malene..ja Emin nesmijem dati med,jeli mali za to[sm=smiley13.gif]




veeseelaa -> RE: Slab apetit djeteta (25.9.2010 23:31:24)

i ja svojoj malenom i dalje dajem med, svako jutr 125 ml čaja i dvije male kašice meda + natura mix
U vrtiću fino jede, valjda joj interesantno s djecom al kući se malo nećka
Danas je pojela jedno cijelo kuhano jaje (bez čumanca) i par komadića sudjuke
Večeras komad pice, jogurt i tanjirčić supe
Znam da je to malo ali opet sam zadovoljna kakvih smo dana imali
Mlijeko je naravno obavezno, njega popije po dvije flašice dnevno




marny -> RE: Slab apetit djeteta (25.9.2010 23:33:21)

zašto med sa plastičnom, Jasmin, Višnja...?




veeseelaa -> RE: Slab apetit djeteta (25.9.2010 23:36:02)

IZVORNA PORUKA: marny

zašto med sa plastičnom, Jasmin, Višnja...?


navodno sa metalnom gubi svoja svojstva, mislim da se o tome pisalo na prethodnim stranicama




marny -> RE: Slab apetit djeteta (25.9.2010 23:42:49)

thx veeseelaa




kaktuscic -> RE: Slab apetit djeteta (25.9.2010 23:43:14)

Ja cekam kad cu ugledati bijelu stolicu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] kod malog, dijete samo jede sir, kajmak i jogurt! Svaki dan! Sve ostalo nagura u usta, i onda ispljuje punu saku, ne znam samo gdje to krije i kako drzi u ustima. Brinula sam se, naravno, ali sad sve manje... ne pali nista, ni vani, ni pred TV-om, ni kad hodam za njim, ni kad sjedi u stolici... Sta da mu radim? On samo hoda za mnom i vuce me i govori: sis, sis, sis i doji, doji, doji i ne znam do kad ce tako. Ima uredne stolice, nekad i dvije dnevno, znaci ipak nesto ima u tom siru i kajmaku[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] al meni se majke mi gadi pomisao na kajmak. Sve mu nudim prije hljeba/kifle i kajmaka i na kraju opet zavrsimo na istom. I mi cemo poceti s medom, mozda mu je jos uvijek rano za med, ali vala sa svime smo cekali pa eto s medom necemo.




Visnja RR -> RE: Slab apetit djeteta (25.9.2010 23:46:35)

IZVORNA PORUKA: marny

zašto med sa plastičnom, Jasmin, Višnja...?


Med je vrsta aktivne supstance i ukoliko se uzima metalnom kasikom dolazi do razmjene jona izmedju meda i metala...
moram priznati da sam nekad prije uvjek uzimala metlanom... med odavno ne korisitim jer mi je tezak za zeludac ali Asji dajem iskljucivo plasticnom




marny -> RE: Slab apetit djeteta (25.9.2010 23:50:51)

joj tako i moj, po cijele dane bi pio one tekuće jogurte, bioaktiv, uđemo u dućan on odmah trči na jogurte, moram mu odmah otvoriti, ako ne otvorim afanaje, jogurt i samo jogurt, popio je ih je više u godinu ipo nego ja do sada[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Voćne ne voli.




malena_t -> RE: Slab apetit djeteta (25.9.2010 23:59:18)

IZVORNA PORUKA: reallove

Visnja bas mi je drago zbog malene..ja Emin nesmijem dati med,jeli mali za to[sm=smiley13.gif]


reallove slobodno daj Eminu med, dovoljno je veliki. Mozda ne bi bilo lose i da mu prekontrolises krvnu sliku.  

Definitivno nema bolje hrane od meda. Benjamin nema problema s apetitom, sem povremeno zbog zuba, ali od kako je napunio godinu jede med svakodnevno, obicno u caju ili s vocem ako je kiselo. 




Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>