RE:Bazalna temperatura (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem



Poruka


tortica! -> RE:Bazalna temperatura (21.3.2012 23:49:02)

zdravo svima i ja sam nova i pokusavam doci do[sm=duda.gif] vec 6 godina,ali nista,ja imam pcos a isto tako ni kod mog mm spermiogram nije ok,e posto ja nekad znam ne dobiti i po 5 mjeseci,a primjetim da u tih 5 mjeseci imam ponekad cs bas kao bjelance jajeta.jel to znaci da ipak bude O,i da i ja mogu pratiti i mjeriti bt.ili da kupim mejbibejbi.veliki pozdrav moje dame




Marija13 -> RE: RE:bazalna temperatura (22.3.2012 17:12:48)

Mnoge trudilice se slazu s tim da je bolje mjeriti BT nego "maybe baybe",, kod pcos grafikon obicno igleda kao Rocky Mountains, pa ga je malo teze citati ali ako si imala ovulaciju morat ces primjetiti porast temperature, kod mene je u prvom dijelu ciklusa jako krivudav sa svakodnevnim velikim razmmacim ali nakon ovulacije fino s vidi porast koji se ne mice [sm=bravo.gif]




tortica! -> RE: RE:bazalna temperatura (23.3.2012 10:29:43)

znaci da ipak pokusam mjeriti bt,iako nemam urednu mengu!!




Marija13 -> RE: Bazalna temperatura (27.3.2012 20:04:13)

[img]http://www4.slikomat.com/11/0327/8y-slika.jpg[/img]

Drage moje, evo i mog grafikona [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] sutra bih trebala dobiti, temperatura je jos visoka, ali posto mi je ovo prvi ne mogu nista prognozirati..




Katarina3 -> RE: Bazalna temperatura (23.5.2012 16:40:37)

Pozdrav svima drage moje ovde sam nova na forumu zeljela bi vas pitati ako je doslo do zaceca kojim tempom se temperatura dize ,ja vec 8 meseci pokusavam ostati trudna nije nesto mnogo ali ko zeli jako bebu i jeste merim sada temp u ponedeljak trebam dobiti a od pocetka sedmice mi temperatura raste sve po 0,1 stepen znaci danas mi je bila 36.8 ,juce ujutru 36.7.a prekuce ujutru 36.6 ,zanima me vase misljenje?? pozz i sretno svima




marinčii -> RE: Bazalna temperatura (23.5.2012 16:47:00)

Katarina ja nemam nekog iskustva oko ovog jer nikad nisam to pratila,al znam da temp, padne dan prije mjesečnice,to sam pročitala jednom neznam ni sama gdje mislim u onim novinama moje dijete




mykica -> RE: Bazalna temperatura (23.5.2012 21:48:08)

Katarina Ja mjerim vec par mjeseci, sad zasad ti je to super znak. Bitno je samo da ti ne padne temp. Meni je bila isto visoko, jučer pala sa 36,7 na 36,5, a jutros je bila 36,2 i znalasam odmah da ću dobiti danas i eno maloprije vještica stigla. Nadam se da će ostati tako temperatura! SRETNO!




Katarina3 -> RE: Bazalna temperatura (24.5.2012 9:00:38)

OK javim vam sta je bilo hvala vam :)




hibiskus -> RE: Bazalna temperatura (1.6.2012 13:29:48)

Pozdrav svima! Nova sam na forumu, ali vas redovno pratim. Sudeći po vašim iskustvima sa mjerenjem bazalne temperature i ja sam se odlučila za to. [sm=duda.gif] pokušavamo dobiti vć 6 mjeseci. Nismo još bili na pretragama, sve se nadamo da za to neće ni biti potrebe. Zanima me da li je uredu da sa mjerenjem počnem sada, u vrijeme ovulacije (kalendarske).




mykica -> RE: Bazalna temperatura (1.6.2012 13:46:19)

pozdrav i dobro nam došla. Sa mjerenjem možeš početi kad hoćeš, ali ovaj ciklus nećeš imati neke koristi od toga. Ali bih ti preporučila da počneš odmah, jer vidjet ćeš kako ti temp. varira, i nakon nekog vremena, ćeš moći sebi odrediti kad ti je ovulacija otprilike. Mada jer kod bazalne temp. nezgodno što ti na grafu pokaže ovulaciju, tek nakon što je prošla, što znači da ćeš morati opet sama pokušati odrediti O, a bazalna će ti potvrditi da li je bilo ili ne i kada je bila. Meni bazalna najviše služi pred kraj ciklusa jer uvijek znam da li ću dobiti menstruaciju, temp. mi padne uvijek dan prije vještice.

A što se tiče tog pokušavanja, ja bih ti preporučila preventive radi, odmah da odeš i provjeriš, je li sve ok. Mi kad smo se odlučili za bebu, odmah sam otišla uraditi papa test, jer žensko kao žensko uvijek nekih upalice, koje znaju uticati na začeće. Što se i potvrdilo da je tako, a poslije su mi našli još mnogo toga, od polipa, pa problema sa ovulacijom, policističe jajnike (koje nisam ni mogla sanjat da ih imam jer mi je menstruacija uvijek bila redovna). Neću da te prepadam, i zaista ti želim kao i sebi da što prije dođepš do svog cilja, ali vjeruj toliko sve liječenje oduzima dragocijenog vremena, da je najbolje što prije ustanoviti ako nešto ima. Želim ti puno sreće!




hibiskus -> RE: Bazalna temperatura (2.6.2012 13:26:34)

Draga mykice, hvala ti puno na odgovoru. Počela sam sa mjerenjem temp, pa ćemo vidjeti kako će se situacija odvijati. Na pregled ću svakako otići, u naredna 2 mjeseca sigurno, možda kada se vratim sa godišnjeg. Preventive radi, ovaj mjesec sam počela sa korištenjem mješavine čaja za čišćenje (rusomača, kantarion, neven)-po jedna mala šoljica ujutro i navečer, tako da ako bude neka upalica (mada nemam simptome), trebala bi se sanirati, pa onda sa više samopouzdanja na pregled.
Veliki pozdrav i puno sreće sa iščekivanjem [sm=nosecka.gif].




mykica -> RE: Bazalna temperatura (2.6.2012 23:10:51)

hibiskus Puno sreće ti draga želim! I uvjerena sam da će sve biti ok na pregledu i da ćeš opušteno moći nastaviti da radiš na svojoj bebici!




hibiskus -> RE: Bazalna temperatura (3.6.2012 9:41:19)

I ja se nadam [sm=smiley1.gif], aBd. Hvala puno na podršci. Abd biće sve OK, a i tebi želim ostvarenje velike želje! Pozdrav




Tratinčica7 -> RE:Bazalna temperatura (28.6.2012 15:43:21)

Lijepi pozdrav cure! Eto, ja sam nova ovdje i sve vas lijepo pozdravljam! Inače, imam troje djece i htjela bih četvrto ali nam se ne hvata baš u zadnje vrijeme. Prije par mjeseci imala sam jedan mjesec slobodnu tekućinu iznad desnog jajnika i odmah sljedeći mjesec hemoragičnu cistu na tom istom jajniku. To je sve prošlo ali su mi se ciklusi poremetili- prije mi je ciklus bio dug 28 dana a sada je 25 tj. čini mi se da se mijenja neprestano. Ovulacija mi je također nekada prije a nekada poslije sredine ciklusa. Prije svega toga točno sam znala kada šta dolazi ,sve u dan. E sad, htjela bih početi sa mjerenjem bazalne temp. Nadam se da će mi to olakšati sve skupa i da ću lakše ponovo upoznati svoje tijelo. Inače, tih zadnjih mjeseci ja si doduše mjerim skoro svaki dan temperaturu (u ustima) ali ne ujutro već ovako, kroz dan, pogotovo poslijepodne kada uhvatim vremena. E sad, zanima me da li je temperatura ujutro viša ili niža od ove poslijepodnevne? Pitam zato jer vidim na grafovima bazalne dosta niske temperatute dok se meni kroz dan ona povisi čak i do 37,6. Znam da se bazalna mjeri ujutro ali baš me zanima da li se i vama ovako povisi kroz dan ili to samo meni tako. Inače, u svim trudnoćama sam, kada sam otkrila da sam trudna, pod pazuhom imala konstantnu temperaturu od 37,3-5. Onako, dosta visoku.




mykica -> RE: RE:Bazalna temperatura (28.6.2012 17:33:05)

Pozdrav Tratinčica7 i dobro nam došla! Bazalna temperatura je uvijek manja nego temperature koje mjerimo tokom dana. Jer zbog svih aktivnosti koje obavljamo tokom dana, naša temperatura se povećava. Zato jeste primarno da se bazalna mjeri ujutru prije ustajanja. Potrebno je najmanje 6 sati da tijelo miruje kako bi došlo na tu bazalnu temperaturu. A u trudnoći se BT poveća zbog lučenja hormona u ženinom tijelu. Tako da nam je bazalna u drugom dijelu ciklusa nakon O uvijek veća nego u prvom dijelu ciklusa. I ako nastavi da se povisuje došlo je do trudnoće. A ako padne, menstruacija stiže taj dan ili sutradan.




Tratinčica7 -> RE: RE:Bazalna temperatura (6.7.2012 15:55:19)

Mykica puno ti hvala! To da se temp. u trudnoći povisuje zbog hormona sam znala, ustvari skužila sam sama dok sam bila trudna. Evo, počela sam si mjeriti temperaturu i pišem to u onaj grafikon na Fertility.com. Nekako mi je to baš zabavno [sm=smiley1.gif] a eto, i korisno. Kada skupim malo više dana na tom grafikonu, stavljam vam ga na uvid! Lijepi pozdrav svima i sretno u stvaranju malih [sm=duda.gif]! [sm=smiley1.gif]




Tratinčica7 -> RE: RE:Bazalna temperatura (18.7.2012 9:46:50)

Pozdrav! Evo, meni ništa nije jasno! 18 mi je dan otkako mjerim bazalnu i zbunjuje me činjenica da non stop, sve dane ciklusa imam plodnu sluz, onu eggwhite! Ovulacija nikako ne dolazi, tj. temperatura mi se ne povisuje. Jućer i danas imam bolove i probadanja u desnom jajniku ali nije li malo kasno za ovulaciju jer bi menstruaciju trebala dobiti za oko tjedan dana pošto mi ciklus traje od 25-28 dana. Hm... zbunjena sam zbilja. Da li se takvo što nekome dogodilo?




mykica -> RE: RE:Bazalna temperatura (18.7.2012 14:06:22)

Meni je O uvijek bila oko 18 - 19 dan, nekad i 21 dan ciklusa. Dok nisam počela piti klomifen pa mi se dovela u normalu. Možda će ti O biti danas, a temp. bi ti onda trebala skočiti sutra ujutru. Tako je meni 3-4 dana uzastopno temp. ista i onda skoči i taj dan bude O. Ne brini, bitno je da imaš sluzi. Jesi pokušavala još išta za određivanje ovulacije ili samo mjeriš O?




Tratinčica7 -> RE: RE:Bazalna temperatura (1.8.2012 13:37:04)

Uf, eto me napokon! Ipak sam imala ovulaciju i to 20 dan ciklusa [sm=smiley1.gif] Meni su garant hormoni poremećeni, jer ne znam kako bih drugačije protumačila skok ciklusa sa 25 na eto sada već 32 dana a tko zna koliko još do sljedeće menge. Čim se doc. vrati sa godišnjeg idem ih provjeriti. Kako vi stavljate onaj graf bazalne ovdje na forum? Ja probala ali ništa.




Tratinčica7 -> RE: RE:Bazalna temperatura (1.8.2012 13:38:36)

http://www.fertilityfriend.com/ttc/chartgraph_module.php?d=2012-07-01&mode=a&ts=1343820299&u=




Tratinčica7 -> RE: RE:Bazalna temperatura (1.8.2012 13:40:19)

Ovo gore vjerojatno nećete moći otvoriti [sm=zmeden.gif]




mykica -> RE: RE:Bazalna temperatura (1.8.2012 13:40:56)

jesu u tebe policistični jajnici?




Tratinčica7 -> RE: RE:Bazalna temperatura (1.8.2012 18:35:45)

Ma jok, nisu. Sve je OK. Samo sam imala ta 2 mjeseca, kako sam već napisala, slobodnu tekućinu iznad jajnika i hemoragičnu cistu ali to je nestalo. Nadam se da sada nemam ništa. Ali tko zna.




mykica -> RE: RE:Bazalna temperatura (1.8.2012 19:26:50)

Možda ti se zato i pomjerila ovulacija i menstruacija. Biće to sve ok, Nemoj se puno brinuti. [sm=smiley1.gif]




Tratinčica7 -> RE: RE:Bazalna temperatura (26.8.2012 21:02:00)

Bok curke! Molim vas, da li bi mi htjele objasniti kako se stavljaju slike bazalnih grafova? Nikako mi ne ide!




Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>