RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

sweet insanity -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 9:06:05)

jutro i od nas.mi ustale u 8h, a mala se izmedju 21.15 i 8 h budila 5 puta tj. 5.puta smo ustale :S Inace nije tak al u zadnje vrijeme je nervozna a pravo mi je rano da posumnjam na zubice.

cestitamo ako ima sta da se cestita, a cini mi se ima rodjendancic, pa neka je sretan[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Iman,snaci ce se tm[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

joj i ja bih nekad voljelada mm moze navecer nahranit N jer ionako radi do 3-4 al izdojit ne mogu jer N nece flasiui tako da.....a i kad razmislim,neka me da uzivam u dojenju pa makar i 5 puta u noci sto me stvarno cudi jer inace je ti jednom ili 2 puta....

Mersiha, sretno preseljenje u novi stan[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Cickolini, samo strpljivo i aBd primjetit ce se i napredak, vi to mozete!

Almaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 9:17:15)

mame treba mi savjet, od juce sam primjetila kod moje cure po usnama nesto bijelo, kao kad mi jedemo kospice pa nam usne od soli pobijele i skupe se, e sta bi to moglo biti, sta vi mislite? juce sam mislila proci ce bila je na vjetru preko vikenda, ali jutros mi izgleda kao i vise da ima[sm=zmeden.gif]

Super Beba -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 9:18:46)

canim - sretan 9. rođendanko! Zdravlja i sve naj želim! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
cickolini - vidjećeš kako će te D. jednog dana samo iznenaditi sa novim folovima i fazonima...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 9:40:21)

IZVORNA PORUKA: Almaa

mame treba mi savjet, od juce sam primjetila kod moje cure po usnama nesto bijelo, kao kad mi jedemo kospice pa nam usne od soli pobijele i skupe se, e sta bi to moglo biti, sta vi mislite? juce sam mislila proci ce bila je na vjetru preko vikenda, ali jutros mi izgleda kao i vise da ima[sm=zmeden.gif]

moze biti soor...gljivice...mislim da ima neka krema da mazes svoje bradavice ako beba doji i da joj cistis usnu duplju...mi ih nismo imali tako da ne znam koja krema ali vidi od drugih mama a ne bi bilo lose i da nazoves pedijatra i pitas...

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (4.10.2011 9:44:42)

[Sadržaj poruke je obrisan]

m.i.n.a. -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 9:46:59)

Jutro i od nas.....
.Almaa stvarno ti ja ne znam jer mi nismo imali problema nikad sa osipima i crvenilom,tek mu prekjuce izasla cviba na licu i ja stavila malo onog praha za pupak i proslo....ja njemu ni guzu ne mazam na svakom presvlacenju jer stvarno enma nista crvenila a koza je super bebacka...

Entite kao je djecak odjutros...
Canim sretan rodjendanko...[sm=darilo.gif][sm=darilo.gif][sm=darilo.gif]
Iman lijep provod na proslavi,odmori se i zabavi..zasluzila si..a oni ce se snaci...[sm=smiley1.gif]
Jel se sta zatreslo u Sa,Lady danas galami[sm=smiley36.gif]
Tukice..nadam se boljim vremenima za vas...ma kako je krenulo i za nas jer kod nas bilo ponekad a sad sve cesce nesto navece budan...

Arman se i sinoc probudio naspavan al nema odustajanja....noc je da se spava..docekali jutro,ustali,igrali se,promjenili pelenu rucali i zaspo sat i po a i aj sa njim..cujem ga budi se..ja mu stavim igracke u krevetic dok ja dodjem do sebe i pricam mu..kad ga pogleda on stoji u kreveticu[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]...poceo je i sa tim..evo sad pokusava uz sto se popet pa se udari i dere se a ne zato sto ga boli vec sto ne moze odmah ustat..hmmmm

Almaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 9:47:56)

rose, nema po usnoj duplji bar koliko ja mogu da vidim, ali i ja se bojim da nisu gljivice, kada uzme flasicu vidim da kao cese usnice [sm=zmeden.gif]

m.i.n.a. -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 9:51:10)

Cickolini di cu vas zaboraviti [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]...ovdje i propadiva..patka mu,sto kaze Iman,odmah i raspolozenje splasne ali nedaj se...samo se bori a kad prigusti isprazni se ovdje...kad budes isla u Roterdam i budes imala vremena mogle smo sa Dzeni dogovoriti kafu..iskreno lakse mi je u Roterdam,tu mogu i sama a do tebe moram izucavat prevoz ili mm povest sa sobom[sm=jezicek.gif]

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 10:01:40)

IZVORNA PORUKA: rose

moze biti soor...gljivice...mislim da ima neka krema da mazes svoje bradavice ako beba doji i da joj cistis usnu duplju...mi ih nismo imali tako da ne znam koja krema ali vidi od drugih mama a ne bi bilo lose i da nazoves pedijatra i pitas...

ustvari ja sam zaboravila koliko je stara beba...vjerovatno je soor prevazisla...a ne znam sta bi moglo biti...da nije malo koza na usnicama ispucala i osusila se?

sweet insanity -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 10:04:26)

Nas ignorisu,mozda zato sto nismo redovne[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ajde mozda s enadje neko pa nam kaze ima li sanse u ovo doba da desni svrbe i to oko zubica.....bali, nervozna je cesto jede,cesto se budi, sve u usta trpa i kaziprstom se trlja po donjoj vilici...mozda to tako ide al me nervoza upucuje na zubice mada mi svi gvore da je rano.

Amam -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 10:10:48)

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Nas ignorisu,mozda zato sto nismo redovne[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ajde mozda s enadje neko pa nam kaze ima li sanse u ovo doba da desni svrbe i to oko zubica.....bali, nervozna je cesto jede,cesto se budi, sve u usta trpa i kaziprstom se trlja po donjoj vilici...mozda to tako ide al me nervoza upucuje na zubice mada mi svi gvore da je rano.

Hihi ne zeno nego ti nas ignoreee,ja sam ti pominjala da moze,moj E je toliko pljuvao oko 3-4 mj da sam mislila svaki dan evo ga,morala stalno da mijenjam sipere ali prolo a zubica nigdje,valjda se formiraju desni.

Sunce vas dvije bas nedostajete [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image],ma moji kako oni hoce,E se sinoc probudio tj jutros u 3 h i grebe po kreveticu.

Almaa koliko je stara beba?Mozda su gljivice probaj proviriti i u unutra to budu kao nakupine na sluzokozi,mozes napraviti bas blagi rastvor sode pa gazu umocis i probas ocistiti,gljivice se teze skidaju.Za drugog zbilja nemam pojma sta bi moglo biti.

Canim sretan vam 9 rodjendancic,da cura bude zdrava i ziva svojoj mami,jos malo pa ce i vama veliki.

Joj mene ubise ovi zvukovi busilica i komsije nesto rade...grrr

Super Beba -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 10:11:44)

sweet - moguće je :)) (što bi MM rekao - sve je moguće osim drvene peći, al' i ona je moguća, samo kratko traje)...Koliko sam ja primijetila, u zadnje vrijeme bebama vrlo rano počinju zubići izlaziti, barem ovim RR bebama :)) A za baljenje - njima se sada dodatno aktiviraju pljuvačne žlijezde...probaj sa onim gumama što se stavljaju u  fržider, pa vidi kako reaguje na njih...

Almaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 10:17:04)

sweet, moja beba je sa 4 mjeseca dobila zubica dva[sm=smiley1.gif] tako da je vrlo moguce
Amam beba ima 10mjeseci i zato mi nije jasno sta joj je sad to bijelo, a hvala na savjetu za sodu, evo bas sam i tetku zvala koja je dr. i rekla mi je isto, evo cistila sam joj pa pratim...

Amam -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 10:22:20)

sweet, moja beba je sa 4 mjeseca dobila zubica dva[sm=smiley1.gif] tako da je vrlo moguce
Amam beba ima 10mjeseci i zato mi nije jasno sta joj je sad to bijelo, a hvala na savjetu za sodu, evo bas sam i tetku zvala koja je dr. i rekla mi je isto, evo cistila sam joj pa pratim...

Malo je velika za soor,ali trebalo bi joj pomoc to sa sodom,sretno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sweet insanity -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 10:23:27)

IZVORNA PORUKA: Super Beba

ma glaba ih uveliko cak i plasticne zveke i tad je mirnija,igra se samo nekad se nervozi sto nece sve u usta da stane pa gura[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Nisam ih hladila ali onako ih glaba........ znaci moguce je d abi mogli poceti i sad a isto tako se moze desit da ne narastu ni do 7.-8. mjeseca...hajde vidjet cemo...po nervozi mi se cini da bi mogli uskoro,no ko zna...
sweet - moguće je :)) (što bi MM rekao - sve je moguće osim drvene peći, al' i ona je moguća, samo kratko traje)...Koliko sam ja primijetila, u zadnje vrijeme bebama vrlo rano počinju zubići izlaziti, barem ovim RR bebama :)) A za baljenje - njima se sada dodatno aktiviraju pljuvačne žlijezde...probaj sa onim gumama što se stavljaju u  fržider, pa vidi kako reaguje na njih...

animagical -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 10:26:44)

sestrinom bebiju je nesto slicno bilo i povuklo se cim su promijenili gumu na flasici...onu cuclu...ne kuzim se bas u flasice,ali eto...da probas?

ciciban26 -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 10:31:58)

Evo da se i ja tuspasim na ovoj temi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Mi se malo mucimo sa zacepljenim nosicem.. Kapi Sunce moje malo bas nam i ne pomazu narocito.
Animagical kako i koliko cesto si koristila taj trik s cajem od sljeza? Da probamo i tako procepiti nosic..

Lejla Ka -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 10:32:36)

ustvari ja sam zaboravila koliko je stara beba...vjerovatno je soor prevazisla...a ne znam sta bi moglo biti...da nije malo koza na usnicama ispucala i osusila se?

Soor se ne prevazilazi, on se može desiti i odraslima.

Almaa ja bih to odvela ljekaru da pogleda, jer bi mogle biti gljivice.

Lejla Ka -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 10:34:27)

Sweet, zubići rastu i kad ne probiju na kraju, tako da mogu stvarati periodično nervozu, a da na kraju ne budu vani. 

lepetetka -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 10:34:47)

Ćao drage moje mamice! Evo da se i ja prijavim na temu, mada ću vjerovatno rijetko biti pošto mi moj sinčić čim ja sjednem za komp. on hoće da igra igrica, pa nastane bitka [sm=smiley36.gif].. Moja Eminica će za koji dan napuniti 3 mjeseca, a mali indijanac je 3,5 godine... Vidim ovdje ženica sa teme Razgovori u iščekivanju bebe, pa ih pozdravljam.. mina, animagical, jelena, entinte koja je čini mi se na Dobrinji a nikad se ne upoznasmo....Mersiha i ostale veeeeeliki pozdrav [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] i eto nadam se da ću ponekad uspjeti uletiti da vidim šta pišete[sm=smiley1.gif]

animagical -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 10:35:42)

nekoliko puta na dan, nakapam u nos, malo ga drzim na ledjima, pa okrenem na stomak da iscuri...nije sad Bog zna pomoglo ali eto prodisao je...a ne brini proci ce, i mi smo dramili pa nista...probaj malo i pumpicom izvuci? jos sam mu stavljala i svoje mlijeko, nije ni to lose...izgleda ta nosic svim malenim zacepi..eh koristili smo i nisita sprej, isto je fizioloska, ali kao da dalje ode u nos kad se prsne nego ono kapanje

m.i.n.a. -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 10:39:15)

Rose jesi si ono zalila za skripanje zubima...sta je ovo ovako,strahota slusat...

Supet bebo da tvom muzu nije Ilijas predavao fiziku,on je imaon obicaj to za spore reci...

m.i.n.a. -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 10:42:36)

Lepetetke dobro dosla [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]...izvinjam se za pravila...pa vec tri mjeseca,mashAllah...kako se slusate,di ste ranije....

Super Beba -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 10:48:33)

Supet bebo da tvom muzu nije Ilijas predavao fiziku,on je imaon obicaj to za spore reci...

ne bih ti znala reći :)))
a i mi smo imali škripu zuba, al' nije dugo trajalo - valjda je sad skontao da ima zube, pa ne radi to više...evo, probudio se, taman za šetnje :)

lepetetka -> RE: Bebe od 0 -1 godine [chat] (4.10.2011 10:52:36)

Draga mina dobra mi je princeza, hvala na dobrodošlici [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif], Bebica sluša, ko beba [sm=smiley1.gif].... Ma rijetko ja mino uletim, ovaj stariji hoće odmah igrica da igra, pa onda ne bi silazio sa kompa, tako da zbog njega izbjegavam, dam mu pola sata sat, i onda ukinem na osiguraču[sm=smiley36.gif], jer zna sam i upaliti i sve, šega prava.... Vidim slikicu momka mašallah prelijep je, može za zeta....hahahahhaaa

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1071 1072 [1073] 1074 1075   Sljedeća stranica >   >>