Super Beba -> RE: Bebe od 0 -1 godine (23.10.2011 8:22:59)
|
enči - hvala :)) Ma meni je duda spas u tim trenucima - pred i tokom spavanja...kad je budan i kad fino utvrdi san, duda mu je totalni višak :) lejla80 - sad pročitah tvoj post o dojenju i u potpunosti se slažem s tim..mada sam ja srećom okružena ljudima koji dojenje prihvataju kao prirodan proces, te nikad nisam bila opterećena pitanjima i ibretima tipa "je li gladan, možda nemaš dovoljno mlijeka, p'h, ti dojiš i sl."...al eto, imam prijateljicu koja od prvog dana, ničim izazvanim, pored dojenja i dohranjuje malca, jer joj je neka XY pedijatrica rekla da mali ne napreduje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] (naši hiper super doktori to mogu otkriti i nakon 2. dana rođenja)...helem, ona je nakon toga otkrila čari AD mlijeka i dojenje se svelo na eventualne noćne podoje...iskreno, mislim da se ona nikad nije ni potrudila pretjerano u vezi dojenje, jer realno, kad beba nije samo na (.), ima tu i koja prednost (mislim u kontekstu da mama nije vezana za dijete 24h)...ja sam te čari otkrila tek sada kad mali jede i drugu klopu..al vala, na samim počecima, ne bih mijenjala svoju prikolicu ni za milion kafa :)))
|
|
|
|