mala_sa -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (27.10.2011 16:57:31)
|
IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: mala_sa mala_sa jel to u dajes palentu i koju? Mersiha nisam mu jos dala bas palentu (onu koju i mi jedemo), ali kontam ovih dana mu skuhati onako malo rjedje i pomjesati sa jogurtom - da vidim kako ce prihvatiti Danas sam mu dala kupovnu kasicu od mrkve, graska, krompira i rize - i bas je lijepo popapao U principu i ja njemu pravim kombinacije kao sto su kupovne kasice i obicno sve pojede (nekad se desi da odbija, ali dosta rijetko) Dosad smo probali: mrkvu, tikvicu, krompir, tikvu (bundevu), grasak, spinat, brokulu - ovo sve mu kombinujem jedno s drugim, zatim dodam nekad rizu, griz, pahuljice od kukuruza, ma sve vrste onih zitarica koje mogu od 5mj Probao je jogurt, od voca jede bananu, krusku, jabuku, sljivu, marelicu, papaju (to su one koje voli, sve mu dajem svejeze i takodjer nekad pomijesam sa zitaricama) Navece pred spavanje mu mm da jednu flasicu, to ti je dvopek od rize i banana (Hipp pahuljice za laku noc, pravi se sa vodom i A bas voli tu hapu)...a meni dobro dodje da se malo odmorim uspavljivanja [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] koja je to hapa da bas moze u tako tecnom stanju da se da? i koju dudu koristite...ja imam osjecaj da ako joj stavim malo zitarica ili keksolina u mlijeko da joj ne curi brzo ko AD pa da zato odbija? Rose ja sam ovu hapu kupila u DM-u (stavicu ti slike tamo na ishrani beba jer ovdje moderatori ne daju). Moj A pije na onu pipu od Aventa 1-2-3 i mi njemu dajemo na 1 (on se ne buni)... Ja pravim po mjerama koje su na hapi, i bude malo gusce (ali kad ja nagnem flasicu lijepo iz nje kapa)???
|
|
|
|