Super Beba -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.4.2011 11:42:43)
|
dobar dan žene drage...joj, kod vas svega :)) Lady, čestitamo još jedan zubić..još malo, pa ćete ih imati sve na broju, kako je krenulo :) Mi jutros vadili nalaze (bilirubin) i hB NAPOKON snižen...što znači da sljedeće sedmice će moći leći i 1. vakcina...da se i toga kutarišemo... Vidim da pričate o skokovima..ja sam prva dva itekako osjetila, drugi pogotovo...ali jbg - naoružala se strpljenjem, vodom, čajem, kompotima i udri! MM nije mogao da vjeruje šta se dešava tih dana...hem što je mali non-stop tražio da jede, hem što je svako malo plakao..i onda bi mi bio na siki po sat vremena i cijedio i cijedio i cijedio...tad nismo znali da se radi o skoku i MM me je prvi put upitao da li da kupi dohranu...na šta sam ja odgovorila - ni pod razno! Ali hB i to je prošlo... Kod mene je mali počeo sve duže i duže da spava preko noći i preko dana jede na svaka 2.5 - 3h...što je velikiii napredak sa 1,5 - 2h...s tim da se meni (.) preko noći napune mlijekom, pa ja jednu turu izdojim (60-ak ml), da imam ako zafali...ali kako su se produžili intervali njegovog nejedenja, meni sike bude poprilično pune...i onda kad on uzme da jede, on ne staje, pa poslije dobar dio povrati...od jutros je 3 puta povratio kad sam ga digla da podrigne..pa sad mi baš prpa kad treba podrignuti...u prvih mjesec dana bljuckanje i povaćanje su mi bili sasvim normalni, ali već mjesec dana nije povratio..i sad mi malo čudno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] (ne znam ima li potrebe za kukanjem ili je ovo normala)... a apropo flašiće i (.) - moj nema problema da se šalta sa jednog na drugo...ali ja u flašici isključivo dajem svoje mlijeko, a i to u rijetkim situacijama (ako izađem negdje na duži period, pa ga ostavim nekom na čuvanje, ili s njim idem u grad, pa da se nađe, i sl.). Imam dovoljno mlijeka, imam dovoljno vremena, tako da nema potrebe za AD-om...nadam se da će tako biti barem do 6.-og mjeseca... Uh, svega ja napisah... Pozz svima!
|
|
|
|