Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (27.4.2011 13:14:25)
|
Cao drage moje, Moja Vega tek sad prvi put zaspala. I to jedva. Nece i gotovo. A pada od umora. Cickolini, sto se tice tih savjeta, sve ti to stoji. Bebu treba od pocetka tjerati da bude na stomacicu barem 15 minuta dnevno. Vecina beba se buni, ali dobar je fol leci na suprot nje, pa je gledati i pricati joj ili joj postaviti igracku ili ogledalce. To je bitno zbog jacanja vratnih i ledjnih misica, a i zbog probave. Kasnije, kad ucis bebu da puze, stavis joj igracku malo van njenog dometa, onda se ona mora odgurnuti da bi dosla do igracke. Ja se slazem da ne treba bebu stavljati da sjedi do 6. mjeseca. Ja svoju Vegu nisam iako je ona to silno zeljela i propinjala se koliko je mogla. Na noge ni slucajno. To treba dijete pustiti samo. Mi svoju Vegu niakda nismo vodali za rukice, ali bas nikada, a ona je opet prohodala u 9. mjesecu. Puzanje je najzdravije za bebu, zato ni posto ne forsirati hodanje. A hodalice ni slucajno. Treba dijete pustiti samo da napreduje. Moja Vega je recimo jako dugo znala ustati i tako stoji na sred sobe i cupka. Sigurno mjesec dana prije nego sto je napravila prvi korak. Kazem ti, nikad je nisam vodala za rukice. Ali zato je ona meni, hvala bogu, do sad pravo nekako spretna. Kako je sve to sama naucila, onda je naucila i dobro da pada, hvala bogu. Mislim da kad vodas dijete onda ono ne zna ni padati. Haha, sretan mali rodjendanko. Rose, cestitamo na zubicu. Nama je izgleda 4. zubic poceo da nice. Vrisne milion puta u noci. Ali eto, opet se covjek nekako naspava. Vise ni sama ne znam kako [sm=smiley36.gif]. Ljubimo vas sve...
|
|
|
|