Lejla Ka -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 11:27:25)
|
IZVORNA PORUKA: helena_7 Moja obicno pojede bas onu staklenku od 190 gr.-malo ostavi i znaci jednu slanu,1 voćnu i opet nekad napravim jos nesto a nekad ne,i kad se vratim s posla doji na zahtjev, i po noci se budi da doji. Al eto i moja nije buce-74 cm i 8 500 gr. P.S. Kad da se počnu davati komadici hrane i kako (mislim koje namirnice i kako pripremljene)? Dajemo joj zasad samo mrvice kruha ako je vec jela pa hoce i ono sto mi jedemo. I mrvicama je odusevljena! Šjo, ti odmah na mrvice hljeba [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image], a ja pošla da savjetujem kuhanu mrkvu i bananu sjeckanu na male kockice. Nešto mekano, što i da se ne sažvače neće zaglaviti. Sa komadićima se počne odmah, hrana se izgnjeći viljuškom, tako da u njoj ipak ostane nekih sitnih mrvica hrane da bebe osjete "veće komade" u ustima, a ne samo tečnost ili kašu. Tako da nema neki određeni trenutak kad uvodite komadiće. Ponudite, nešto mekano, nasjeckano sitno, pa vidite kako se djete snalazi. I nemojte se prepasti ako počne praviti face kao da se zagrcava ili davi, to je refleksna radnja na čvrste komadiće u ustima.
|
|
|
|