Mona Mohamed -> RE: Bebe od 0 -1 godine (7.9.2010 1:54:13)
|
IZVORNA PORUKA: bedelindja Mona bas mi je drago da je boca dobro prosla,i mi smo danas isli no medjutim vakcina trenutno nemaju pa da dodjemo za 7 dana. Sto se tice tog hranjenja meni je danas doktorica zadala novi rezim hranjenja.Ja sam isto svaki sat dojila po danu ,medjutim ona kaze da to nije uredu jer beba nemoze ogladniti za sat vremena i da joj u tom slucaju dojka sluzi kao utjeha a to nije hranjenje.Treba intenzivno da doji 20 min na svakih 2.5 sata i da je budim obavezno.Kad zaspi na dojci da je razbudjujem da jede a to je bas tesko jer tako useceri poslije 5 min sisanja. Znas da sam pisala da spava cijelu noc,danas mi je receno da je smijem pustiti max 4 sata nocu sad moram buditi djete.Al bolje i to jer bolje ce napredovati. Ja sam se drzala toga da bebu hranim na njen zahtjev i da na svaki plac prvo ponudim dojenje,al eto ispade da to nije ok,jer nestigne svariti ni prvi podoj nakon sat ide novi i onda samo bljucne pa ko da nije ni jela.Tako mi je danas rekla pedijatrica. Mi cemo sada strikno po ovom rezimu pa za 7 dana da vidimo napredak. Znam da me odlicno razumijes kada ti kazem da ju je tesko probuditi jer ona bas useceri kao sto kazes..I kada je probudim, nije to to..Ona nesto malo rucki i natrag u carstvo snova..Evo danas je nakon kupanja kao pocela da spava. Zaspala je prije sat i pol i jos se ne budi. Raduje me. Nadam se da cu i ja veceras vidjeti makar mrven sna.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ja ne nudim na svaki plac dojenje. Uzmem je, malo milujem, pricam joj..A onda ona nekako sama pokaze da hoce ruckiti. Cak sam i upratila dva razlicita nacina plakanja: plakanje kad je gladna (jako place, i dosta glasno) i plakanje kad hoce da se mazi, trazi utjehu (dosta tise ali place..I ako ne dodem na vakat, ona pojaca). I ja sebi, odnosno nama, priustiti taj rezim ali cu joj jos veceras dopustiti da igra po svome. Vidjet cemo kako to izgleda. Sretno da bude, Bedelindja. Nadam se da je lijepa Mona do sada fino napredovala.
|
|
|
|