Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 16:30:58)
|
IZVORNA PORUKA: Leena Rime, vjerovala ili ne, ja mastitis fasovala za vikend... Valjda kako sam se puno izdajala da odrzim dojenje (znala sam se u 4 buditi, pa da izdojim i ostavim joj svog mlijeka u frizideru, da joj moja mama moze dati dok sam na poslu)... I za vikend jedan se opustim (jedan od rijetnik neradnih, bas je bilo udarno tada, zato sam se i morala vratiti tako rano)i ne izdojim nista, nego kao kad je gladna jest ce, pa tu sam... Ali ona nije svu noc bila gladna (zato sad sa godinu i 2 mjeseca jeste... ali to je druga prica), prespavalo dijete noc, a i ja s njom... U 6 me mm budi da me pita jesam li normalna sto sam se pokrila dekom i jorganom, a august bio, ja skontam meni hladno, tresem se, a sisa jedna da pukne od napetosti.. Esma spava i spava... I tako mastitis, temperatura... U toj sisi samo preko noci presusi mlijeko... I onda sam jos dva mjeseca uspijevala dojiti na jednu... Pa je i na tu polako nestajalo... I eto. Drugi put cu pametnije, sto bi se reklo;) E tako sam i ja fasovala mastitis..Navecer nije jela,ja ujutru pozurila u trzni centar,ona spavala,zadrzali se i haos..Samo sto ja tuka nisma znala sta mi je,pa pomislila da mi je secer pao,jer je to bilo brzo nakon porodjaja,pa pojedem cokoladicu i popijem 5 casa jako,jako slatkog soka...pa sad zamisli kako mi je bilo...Odskakala od kreveta od groznice kao u crtanim filmovima... Hvala Bogu kasnije sve ok,a eto sad ne znam kako da odrzim dojenje..ne znam da li ce sike izdrzati 8h,pa da onda ona jede kad se s posla vratim,a tokom dana da pojede 1-2 flasice AD
|
|
|
|