[Obrisana poruka] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (22.6.2011 16:20:22)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Anoniman -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 16:20:50)

Od moje sestre mladji sin koji je 4dana stariji od Ane neki dan kad su bili kod nas popenje se na trosjed, pa na naslon od trosjeda pa na hranilicu i skace sa hranilice, meni srce stalo, a on crce od smijeha. Kaze ona pa pusti ga skace on tako uvijek. Reko srece pa ova moja guzna ne skace ja bih meni se cini poludila od lijetanja za njom[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Joj jedva cekam pola sest da se malo gledam sa [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image], sta li radi mamino [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image]. Prosli put nam je mahnuo i zaspao, a zato preprosli je vratolomije razne radio[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. I da se pohvalim uspjela sam gospodju srediti bez ogledala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Tako sam sebi smjesna samo mi stomak raste, kao da sam kosarkasku loptu progutala.

Leena -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 16:23:26)

Rime, vjerovala ili ne, ja mastitis fasovala za vikend... Valjda kako sam se puno izdajala da odrzim dojenje (znala sam se u 4 buditi, pa da izdojim i ostavim joj svog mlijeka u frizideru, da joj moja mama moze dati dok sam na poslu)... I za vikend jedan se opustim (jedan od rijetnik neradnih, bas je bilo udarno tada, zato sam se i morala vratiti tako rano)i ne izdojim nista, nego kao kad je gladna jest ce, pa tu sam... Ali ona nije svu noc bila gladna (zato sad sa godinu i 2 mjeseca jeste... ali to je druga prica), prespavalo dijete noc, a i ja s njom... U 6 me mm budi da me pita jesam li normalna sto sam se pokrila dekom i jorganom, a august bio, ja skontam meni hladno, tresem se, a sisa jedna da pukne od napetosti.. Esma spava i spava... I tako mastitis, temperatura... U toj sisi samo preko noci presusi mlijeko... I onda sam jos dva mjeseca uspijevala dojiti na jednu... Pa je i na tu polako nestajalo... I eto. Drugi put cu pametnije, sto bi se reklo;)

Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 16:30:58)

IZVORNA PORUKA: Leena

Rime, vjerovala ili ne, ja mastitis fasovala za vikend... Valjda kako sam se puno izdajala da odrzim dojenje (znala sam se u 4 buditi, pa da izdojim i ostavim joj svog mlijeka u frizideru, da joj moja mama moze dati dok sam na poslu)... I za vikend jedan se opustim (jedan od rijetnik neradnih, bas je bilo udarno tada, zato sam se i morala vratiti tako rano)i ne izdojim nista, nego kao kad je gladna jest ce, pa tu sam... Ali ona nije svu noc bila gladna (zato sad sa godinu i 2 mjeseca jeste... ali to je druga prica), prespavalo dijete noc, a i ja s njom... U 6 me mm budi da me pita jesam li normalna sto sam se pokrila dekom i jorganom, a august bio, ja skontam meni hladno, tresem se, a sisa jedna da pukne od napetosti.. Esma spava i spava... I tako mastitis, temperatura... U toj sisi samo preko noci presusi mlijeko... I onda sam jos dva mjeseca uspijevala dojiti na jednu... Pa je i na tu polako nestajalo... I eto. Drugi put cu pametnije, sto bi se reklo;)

E tako sam i ja fasovala mastitis..Navecer nije jela,ja ujutru pozurila u trzni centar,ona spavala,zadrzali se i haos..Samo sto ja tuka nisma znala sta mi je,pa pomislila da mi je secer pao,jer je to bilo brzo nakon porodjaja,pa pojedem cokoladicu i popijem  5 casa jako,jako slatkog soka...pa sad zamisli kako mi je bilo...Odskakala od kreveta od groznice kao u crtanim filmovima...

Hvala Bogu kasnije sve ok,a eto sad ne znam kako da odrzim dojenje..ne znam da li ce sike izdrzati 8h,pa da onda ona jede kad se s posla vratim,a tokom dana da pojede 1-2 flasice AD

Leena -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 16:32:41)

Pa imas li ikakve sanse da izađeš na pauzu da je podojiš? ili neku prostoriju da izdojis? Kontam, ako podijelis na 4 sata, bice ti taman mlijeka..

Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 16:35:29)

Pa imas li ikakve sanse da izađeš na pauzu da je podojiš? ili neku prostoriju da izdojis? Kontam, ako podijelis na 4 sata, bice ti taman mlijeka..

Imam pauzu pola sata,ali za to vrijeme ne mogu stici kuci i sve to obaviti. A s izdajanjem imam lose iskustvo kad sma imala mastitis. Nista mi pumpica nije mogla izvuci,imam onu Chicco. U pumpici nekoliko kapi,a kad bi malena povukla curilob i mlijeko

canim -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 16:43:07)

Rimljanka pa ne znam sto je problem 8 sati, koliko znam ovdje neke bebe spavaju po cijelu noc, dakle ne doje taj period i opet su samo na mlijeku...mislim da nema razloga za brigu samo je nahrani prije nego odes i cim se vratis a ako bude bas problem pa zar nemoze sveki da proseta malo s malom do tvog posla i ti je u neku prostoriju zacas nahranis, bar na pocetku dok se ne naviknes.

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 18:52:42)

IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Vjestice sve je iznenada doslo,pa mi je to valjda i neki sok. A nadam s enajboljem. Ona svakako nista ne zna,pa joj i nece toliko biti tesko,a falicu jojs igurno..Kad bude htjela da jede ili da spava...I da se mazi..A koliko ce meni faliti..uh...vjeruj mi da mi se srce cjepa

Haha,razumijem te..I meni je bilo nevjerovatno,a eto desilo se.. Sve sam govorila,jedva cekam d apocnem da radim,a doslo je puno prije nego sam ocekivala

nisam upratila..jesi to dobila posao....ja sam mislila da si ti na porodisljkom...jel posao dobar, dobro placen? ako nije od egzistencijalne vaznosti ja bih sacekala...ili ti je mozda to odskocna stepenica tj. prvi posao pa ti je vazno da ga prihvatis?

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 19:09:27)

Imam pauzu pola sata,ali za to vrijeme ne mogu stici kuci i sve to obaviti. A s izdajanjem imam lose iskustvo kad sma imala mastitis. Nista mi pumpica nije mogla izvuci,imam onu Chicco. U pumpici nekoliko kapi,a kad bi malena povukla curilob i mlijeko

ne znam gdje si dobila posao i kakav je ugovor ali se raspitaj postoji li kakva pauza za dojenje i koliko traje...ako je ugovor o radu, pogledaj malo zakon o radu = dodji do nekog internog pravilnika...ja sam se vratila na posoa kad je S bilo 3.5 mjeseca...posto su moji stranci i nemaju obavezy da rade po zakonima BiH, ipak imaju svoja neka pravila pa je za majke djece do 6 mjeseci starosti dozvoljeno da odustvuju s posla po 2 puta po sat vremena

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 19:10:40)

IZVORNA PORUKA: canim

Rimljanka pa ne znam sto je problem 8 sati, koliko znam ovdje neke bebe spavaju po cijelu noc, dakle ne doje taj period i opet su samo na mlijeku...mislim da nema razloga za brigu samo je nahrani prije nego odes i cim se vratis a ako bude bas problem pa zar nemoze sveki da proseta malo s malom do tvog posla i ti je u neku prostoriju zacas nahranis, bar na pocetku dok se ne naviknes.

ni ovo nije losa opcija

mamin cvjetić -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 19:26:54)

Haj ženice evo mene.Doduše davno sam se vratila i danas popodne malo uletila da vidim šta se dešava i bebi ogladni i ja dok ga nahrani i uspava zaspala i ja sa njim.Probudim se vrijeme da se ručak pravi i dok sam oko toga pa opet oko bebija ma izvuče mi s dan u sekundi a ništa haman neuradi a vala i nisam nešto nizašta došla mi ona hanuma [sm=hudicek1.gif] i ostaće jedno hevtu[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] toliko mi traje uf odvratno a i puno obilno.Eto za sad toliko moram letiti u WC tamo sam dežurna dva tri dana dok ne umanji.Tapkamo se malo kasnije

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 19:40:00)

skoro sam se spakovala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]...brza sam, za sat i po sve sam spakovala
Nađa mi je već zaspala što je ok. ujutro kad se probudi, dam joj da jede i furamo...

mamin cvjetić -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 19:43:37)

Lady sretno i lijepo se provedite i obavezno da se pljacnete i za nas.Jedan veliki poljubac za Nađu.

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 19:49:00)

IZVORNA PORUKA: ladyblue

skoro sam se spakovala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]...brza sam, za sat i po sve sam spakovala
Nađa mi je već zaspala što je ok. ujutro kad se probudi, dam joj da jede i furamo...

divno blago vama...i ja bih rado...ali smo odlucili da ove godine ne idemo nigdje...taman da se malo iscupamo iz minusa [sm=smiley36.gif] i jedva cekam Nadjine slike s mora...odmorite se i provedite [sm=smiley1.gif]

mala_sa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 20:11:14)

Lady sretan put, dobro se iskupajte, odmorite i naravno da vas vrijeme posluzi [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Rime bice to sve super, a i dojenje se moze odrzati, moja mama je pocela raditi kad je bratu bilo 3mjeseca, i to puno radno vrijeme. tako da mu je nana dok je ona na poslu davala AD, a mama bi ga dojila cim dodje kuci; jer prije 13 godina nije bilo pumpica...
Evo moj bebi spava, a ja odoh sa mm da pijemo konacno kafu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 20:27:27)

Rose,dobar je posao i to je prvi posao. Ja nisma radila prije trudnoce. Tj. tokom trudnoce sam diplomirala i nisma ni trazila posao. Posao je u jednoj od banaka.
Tek dolazim tu,tako da ne mogu postavljati uslove,posebno traziti da me pustaju kuci da bebica doji...

Pokusacu sa izdajanjem,pa vidjeti..A mozda da i tokom dana daje A nana AD,a ja ujutru,poslijepodne i tokom noci da je dojim. A bojim se mastitisa i da tako ne izgubim mlijeko.

Koju vi hapu koristite? I koja je pumpica dobra? ja imam Chicco i nista ne valja,bar meni nije valjala. Kakva je Avent? Cula sma i Medelina rucna d aje dobra? ne znam sad

mamin cvjetić -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 21:00:02)

Rose,dobar je posao i to je prvi posao. Ja nisma radila prije trudnoce. Tj. tokom trudnoce sam diplomirala i nisma ni trazila posao. Posao je u jednoj od banaka.
Tek dolazim tu,tako da ne mogu postavljati uslove,posebno traziti da me pustaju kuci da bebica doji...

Pokusacu sa izdajanjem,pa vidjeti..A mozda da i tokom dana daje A nana AD,a ja ujutru,poslijepodne i tokom noci da je dojim. A bojim se mastitisa i da tako ne izgubim mlijeko.

Koju vi hapu koristite? I koja je pumpica dobra? ja imam Chicco i nista ne valja,bar meni nije valjala. Kakva je Avent? Cula sma i Medelina rucna d aje dobra? ne znam sad

Rime draga da ti posao bude hairli i sretan iništa se ne sekirj.Što se tiče tih pumpica ja sam imala i čikovu koja nije nešto i medelinu ja iskreno da njom ni jednu jedinu kap nisam uspijela da izvučem a avent je već priča za sebe brate dobra je skroz tako da ti ja iz svog ličnog iskustva preporučujem aventovu.Možda je bolje da je posudiš nego da kupuješ da vidiš dali možeš sa njom da izvučeš išta da ne bacaš pare bezveze ukoliko nebudeš zadovoljna.

Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 21:41:07)

Hvala ti cvjeticu..i ja se nadam da ce aBd biti sve uredu...

Pa kontala sma Aventovu,nekako se najvise pominju.A nemam od koga posuditi da bi probala

m.i.n.a. -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 21:44:15)

Vece...
Lady sretan put i lijep odmor...busni se i za nas i mene plizzz[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Da se ne urekne,danas mi mm javio da su nam papiri gotovi[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]....eto mene u Sa cim prije[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 21:53:48)

Pa kontala sma Aventovu,nekako se najvise pominju.A nemam od koga posuditi da bi probala

ja sam koristila aventovu i uspjevala nekad odjednom 120 ml ali nisam cesto izdajala...moj ti je savjet da je nabavis i krenes vec sada praviti zalihe (izdojis i zaledis u plasticne casice....imaju one sterilne za urin s crvenim poklopcem i onda da nana daje tvoje mlijeko umjesto AD a i da se sike naviknu da daju mlijeko izdajalici.)..meni je zao sto nisam cesce izdajala, mozda bih uspjevala davati svoje mlijeko na flasicu cim je krenula da odbija podoje... sto se tice AD moja je od pocetka na kombinovanoj bila...dojila i pila rozi hipp...sad smo presli na plavi jer ga je lakse nabaviti a i promjenili su nazive pa je rozi combiotik a plavi organic...mozda druge mame imaju neki drugi savjet...ali mislim da je najbolje da krenes vec sada izdajati...dok A spava pa pomalo...u pocetku ce biti mozda samo 10, 50 ml...ne moras to ni sacuvati dok ne budes mogla vecu kolicinu izdojiti...kad zaledis na casici napisi datum a mislim da se mogu iskoristiti do 3 mjeseca kad je zaledjeno

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 21:55:05)

ja ti mogu svoju dati da probas...nadjemo se negdje kod bbi ovih dana i preuzmi...sterilisi je naravno prije upotrebe i probaj

BBubica -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 21:55:50)

rimljanka, sve ce to biti dobro, vidi nasu rose kako se snasla
[sm=smiley36.gif]

ja sam koristila medelinu rucnu izdajalicu i meni je bila super. na prvi pogled mi je aventova obecavala puno vise, al eto, ispostavilo se obratno
medelinu sam koristila u bolnici i prva dva tri mjeseca po potrebi jer sam imala jako puno mlijeka pa bebac nije mogao da doji dok ja malo ne izdojim da bi on mogao prihvatiti siku

aventova je prakticnija, mozes i s jednom riko izdajati, nije losa kad se ustelis

probala sam i medelinu elektricnu dok sam bila u bolnici i iskreno -nije cemu

nuk pumpica mi je katastrofa, strasno teska za izvacenje

Anoniman -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 22:30:52)

Rime imam i ja Aventovu i mogu ti posuditi pa da probas[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 22:34:22)

Rose,hvala ti puno. Lana mi je obecala svoju posuditi da probam,pa se mozda s njom vidim sutra. A ako ne.javim ti se. Da probam,d ane kupujem dzaba. pa cu poceti polako.Bar jednu flasicu da ima dok mene nema.Ona inace najvise i jede tokom noci i ujutru po budjenju.
Dnevno nisma ni pratila koliko puta jede,jer sam joj davala kad god bi trazila.

A dohrana kad pocne? KOliko je to obroka cvrste hrane dnevno? Jedan samo?

Meni je malo frka,jer moja svekrva smatra da to izdojeno mlijeko moze da se pokvari,da nije dobro da se tako cuva,da su vrucine isl,i da je bolje da daje AD.
Boricu se nekako,jer se bojim da ako po danu nebudem izdajala mlijeko,da nedobijem mastitis i ne nestane mi mlijeko

Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.6.2011 22:35:48)

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Rime imam i ja Aventovu i mogu ti posuditi pa da probas[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Hvala ti Jelena. Ako zatreba javim! kakva ti iskustva imas sa izdajalicom?

Bubice,i ja sma cula d aje Medelina rucna pravo dobra,pa sma razmisljala i o njoj. E sad,svi hvale aventovu pa cu vidjeti nju

Stranica: <<   < Prethodna stranica  664 665 [666] 667 668   Sljedeća stranica >   >>