Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (1.7.2011 16:41:06)
|
Iman, mogu mislit sto si napala muza. Ja tako nekad kad sam nenaspavana sve se nesto na njega jednicka istresam. A moj muz je takav dobricak, suti i trpi. A dusa draga, posto sam se ja svu noc nesto ustajala i oko Vege, kad se Vegic jutros probudila u 6 on je uzeo i ja mu rekla pusti me samo pola sata, a on me probudio tek u 7 i 30 kad je morao krenut na posao. Helena, nasmija ti mene za cajnu [sm=smiley36.gif] Stefania, dobro ti nama dosla, a to kroz sta ti sada prolazis, prolazile smo sve. Svi ti daju raznorazne informacije, ti se svega bojis, googliras non stop umjesto da spavas i odmaras se i mazis sa svojom bebicom. Opusti se mila sto vise mozes. Uzivaj u svom macetu. Bubuljice na licu najbolje uzmi vaticu pa malo kamilicom protrljaj lice, proci ce, sve bebe to imaju. Mllijeko ti daje grceve bebi, pa ga malo ukini. Pij jogurt umjesto mllijeka. I prati, ko sto ti zenice kazu, polako sve ces skontati. Kad ti beba ima grceve, ti je nosaj, pjevusi joj, mazi je, masiraj stomacic i proci ce. Miiia, to sto ti bebac ima crvenu fleku na licu, to ti je rodin ugriz. Moja Vega je imala na oba oka i na celu. To su kapilari koji se vide jer je bebici tanka koza, a vjerovatno je nekako na tim mjestima bila naslonjena u nasim stomacicima. Vegi je vec sve nestalo skoro, jos malo ima na celu. Ne brini, kad zadeblja koza, nece se ti kapilari ni vidjeti. Amiboj, sto se tice uspavljivanja, pa sta ima veze, uspavaj ga na siki ako on tako hoce. Ma vjeruj mi mi se polomimo pokusavajcu nake folove iz knjiga, a djeca se stalno mijenjaju. Moja Vega u godini dana je prosla od ljuljanja, do nosanja, do lezanja pored nje, do sike, do flasice, sad kad je ja uspavljujem nece mi u rukama, vec legne u krevetic svoj ja pored nje i drzi me za ruku i baca se po pola sata, pa i sat po krevetu dok napokon ne zaspe. A mojoj mami zaspe u rukama, meni nece. Oni skontaju razlicite folove kod razlicitih ljudi, tako da mislim da nemas razloga za brigu. Ko je bude cuvao skontat ce kako ce s njom kad tebe ne bude. Lejla80, cuvaj tog vrtiguza. Ja ti Vegu vodim sa sobom u WC. Ona cacka po ves masini, dok ja obavljam svoje. Sta cu [sm=smiley36.gif] Helena, pa sto ne vidis na sljedecem pregledu za taj mlades. Je li crvene boje? Mislim da djeca znaju imati taj neki crvenkasti, bas od jedne moje prijateljice kcerka ima, ali nije nista zabrinjavajuce nit strasno. Eto, pozdravljamo vas sve...
|
|
|
|