RE: Bebe od 0 -1 godine (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

vjestica -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.7.2011 10:13:53)

IZVORNA PORUKA: helena_7

rose...moja kad sam ja s njom uopce skoro ni ne pije vode-valjda joj dosta dojenja,a sokic sam joj isto probala dati al nece,navikla na vodu.
A za obroke sam postala jos gora nemajka [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Uopce ne gledam na sat,nego kad je gladna dam joj,pa ako hoce 2 put au jednom satu jesti,ja joj dam, a ako nece i 5 sati da jede,pustim je da ogladni. Jer sam bas primjetila da nekad jednostavno kao i odrasli i kad je vrijeme za jesti ne moze,neda joj se, a nekad pojede ne znam gdje joj stane!

ja ne znam šta ti je tu namajčinski [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
pa meni je nemajčninski gledati ne sat za nahraniti bebu, a ne voditi računa jeli beba gladna ili ne (nasilu je hraniti jer je vrijeme, ili ne davati joj da jede a gladna je, jer nije vrijeme)
i ja svoju hranim kad vidim da je gladna
pa ni sebe ne hranim na sat, nego kad sad gladna
iskreno meni su to rpiče o oubročavanju bezveze, to je samo da mami bude lakše (ko hodalica - pomagalo za mamu)

vjestica -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.7.2011 10:16:29)

IZVORNA PORUKA: Super Beba

evo gledam ove tablice, recepte i sl...mislim da ću ipak ostati na dojenju do 18. godine njegovog života...valja sve ovo skontati :) uvođenje krute hrane mi izgleda k''o naučna fantastika...
vještice - vjeruj da više ne znam gdje mi staje ova voda :) k''o kamila sam...i samo hodam sa flašom vode naokolo, po kući, vani..haman ni u wc ne idem bez vode :)))

ne skiraj se, nije nikakva nauka, samo polako, bez žurbe
a što se tiče vode, ne sekiraj se, ne staje, nađe ona put vani [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

vila_7 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.7.2011 10:16:53)

ma vjestice ja se zezam za "nemajcinstvo" posto su bile neki dan rasprave, naravno da msilim da sam dobra mama-da ne msilim,ne bih ja planirala jos macica! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.7.2011 10:16:54)

IZVORNA PORUKA: helena_7

rose...moja kad sam ja s njom uopce skoro ni ne pije vode-valjda joj dosta dojenja,a sokic sam joj isto probala dati al nece,navikla na vodu.
A za obroke sam postala jos gora nemajka [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Uopce ne gledam na sat,nego kad je gladna dam joj,pa ako hoce 2 put au jednom satu jesti,ja joj dam, a ako nece i 5 sati da jede,pustim je da ogladni. Jer sam bas primjetila da nekad jednostavno kao i odrasli i kad je vrijeme za jesti ne moze,neda joj se, a nekad pojede ne znam gdje joj stane!

ma ja moram gledati na sat jer rijetko trazi...cini mi se da trazi samo onu ujutro ali je jako strpljiva dok je napravim i onu pred spavanje jer joj se spava...ove ostale manje vise budu spremne na vrijeme pa ni ne primjetim da trazi ali vidim kako se obraduje kad ugleda flasicu ili zdjelicu ili vodu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

vila_7 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.7.2011 10:20:02)

IZVORNA PORUKA: Super Beba

evo gledam ove tablice, recepte i sl...mislim da ću ipak ostati na dojenju do 18. godine njegovog života...valja sve ovo skontati :) uvođenje krute hrane mi izgleda k''o naučna fantastika...

nakon 2-3 obroka ces kontati a sta tu ima za skontati![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] vidjet ces-sve smo iste bile,vjeruj! I te tablice malo prilagodi sebi i bebi - ja sam npr. imala domaci krompir a u tablicama je od nekog 8-9 mjeseca.Al meni je draze bilo dati joj domaci krompir nego neko drugo povrce iz prodavnice,pa sam davala. Al naravno dajem i iz prodavnice i voce i povrce, al ono sto imam domace pokusam max iskoristiti.

vila_7 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.7.2011 10:21:32)

rose,pa dobro to je to...kad spremas vidis da se veseli (trazi).  I ja nekad ponudim kad mislim da bi mogla biti gladna pa ako hoce super,ako ne-bacim ili ostavim za kasnije (zavisi sta je)

m.i.n.a. -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.7.2011 10:29:24)

Jutroooo....
Ja dobila od puzica laptop na poklon tako da mogubiti aktivna...hihihi..hvalamu...

Helena ko je to tebe sekiro...bravo za Evu i tutu i samo nastavi,ja cu iswto tako aBd,cim bude mogao sjediti ide na tutu..pa kad uhvati uhvati...

Sto se tice hrane,kravlje ce cejati jis neko vrijeme a krutu jede skoro sve...krompir,mrkvu,rizu,brokulu,karfiol,tikvicu....to ja mutiom,kup[ovne je sve okuse koju moze probao..ja kombinujem kako kad a uvijek imam i neku kupovnu u kuci ako ne stignem napraviti ili ako nece napravljenu...voce izuzev jagode i kivija sve jede..nije ni lubenicu probao ali ovo standardno sto jedu sve je prihvatio...supu sam mu dala pilecu sljedece sedmice i telecu koljenicu,samop dok je nadjem...u tu vodu mu obacila krompir ili rizu i pojeo...immam namjeru mu i meso dati,naravno izblendano....uh da,juce sam mu u rizu ubacila i jedan mali kupuscic....uglavnom skoro sve sto mi jedemo jede i on,samo drugacije pripremljeno....aptamil jede redovno...

Mi se sad treniramo da sami zasp[imo,kako je sva ova zbrka bila najcesce sam ga ljuljala ali sad se trudimo da sam zaspi i pomalo uspjevamo...izmorimo ga posteno al odspava lijepo..onako on se valja,trlja oci,kenka..ja ga uspavam i on spava..ali sve kratko..ovako volim nek rjedje ali ako bude malo vise....
Neki dan mi u potrazi za kreveticem vidim hodalicu i stavim ga samo da ga uslikam...naravno nit moze pod dodirnut nit sam imala je namjeru kupit al reko da vidim hocel htjet..i htio je...uglavnom ja sam odlucila kad bude vrijeme je kupiti..mislim da ce biti vriheme za dva mjeseca,menbe stvarno nervira ono stavi danas pet minuta,sutra sest..radije cu pricekati kad bude sam mogao i neka ga bar pola sata ako htjedne da bar operem sudje kako treba...

Kad ste vi stavljale djecu u hodalicu na vise od pet minuta i kad ste skroz ispravili sjedalo u kolicima,ja armanka stavim u polulezeci ali on sve sjedi ispravljen i onda se nekad prevali nmazad...ocako u kuci ili lezi ili kad ga drzim to je opet polusjedeci...>)))

lejla80 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.7.2011 10:29:34)

U mojoj tablici koju sam dobila u DZ krompir ide od šestog mjeseca...kako se samo ove tablice razlikuju čudo jedno. Doduše moj mali ga ionako ne voli, samo ga džaba kuham[sm=smiley1.gif]

vila_7 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.7.2011 10:40:25)

lejla pa zato i kazem da ipak neke stvari bolje prilagoditi - jer se bas sto ti kazes razlikuju.

Mina
...bravo za laptop - bas je srce! A za hodalicu-ja sam svoju stavljala od 7 mj.kad je vec sama oslanjala se skroz na noge i bitno je da je spustis skroz da moze osloniti citavu svoju tezinu na noge a kad mu dodije sam ce sjesti. Ni ja nisam pratila vrijeme nego koliko je njoj odgovaralo.Koristili smo je nekih 2 mjeseca i manje,jer je pocela "dobavljati" stavri s poda pa samo sto se ne prevrne,tako da smo je ukinuli smao zbog tog.
A za sjedenje-ja nisam ispravila sve dok nije pocela sjediti i na kaucu.
P.S. a sto mislis da me neko nasekirao?

mamin cvjetić -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.7.2011 10:59:56)

Ćao drage moje ženice i malene bebice nemam vremena da čitam i da vidim šta sete sve ispisale ja samo da vam malo mahnem.Kod mene opšti haos pakujem se a bogami i neznam šta bi sve ponijela jer planiram da ostanem duže vrijeme kod svojih a možda se spustim sa djecom malo i do mora pa mi se čini da m je najbolja opcija da ponesem sve [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].odo ja da nastavim sa ovim pakovanjem pa valjda ću do večeras završiti napravila sam spisak pa polaho i sve po redu ljubite mi tu malu raju.

Ukoliko je bilo rođendana zubića i koraka čestitam [sm=smiley31.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (12.7.2011 11:25:04)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Super Beba -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.7.2011 11:34:32)

Šta rade vaše bebice?

moj ne zna šta će od sebe...slomi ga ova vrućina - k'o čep je mokar! A i ja...

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.7.2011 11:49:15)

gdje ste žene?
N i ja jutros išle u skitnju. izašle iz kuće prije 8 i vratile se u 10:30h. bile u gradu, kafenisale. ona se živa smorila, eno je spava, ne zna gdje se nalazi[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

u 10:30h je već bila takva vrućina da sam pobjegla kući brzom brzinom.

klimu nismo gasili cijelu noć. tek jutros u 6 smo je ugasili i mm je upalio u 10h. kakve su ovo vrućine, šta je ovo?

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (12.7.2011 11:53:57)

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (12.7.2011 11:54:32)

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.7.2011 12:16:10)

ko sve ide na kafu danas?
Leena
Jelena
moja malenkost...

Anoniman -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.7.2011 12:18:50)

A ja pametnica jutros izasla sa Anom i ostavila klimu reko da nam rashladi kad dodjemo, jer zbog njenih usiju izbjegavam da je palim kad je ona u prostoriji, idem prema kuci i u glavi mi kako je lijepo sad rashladjeno u kuci, kontam koja milina... kad sam usla ono toplije nego inace...ja zaboravila balkonska zatvoriti pa sunce upeklo u dnevni samo tako, a klima tandrce li tandrce u prazno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Ko dolazi na kafu danas? Mi dolazimo 99% [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image], tajo nam je na putu ali obecao je doci do sest da on ceka ove sa dostavom da mi mozemo u skitnju[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Super Beba -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.7.2011 12:19:20)

Ja se osjećam grozno, jer nemam volje nizašto...kuća u haosu, jutros upalila sušilicu, umalo me herciga nije strefila kad sam ušla u wc (a još prozor ostavila otvoren)...nemam snage za izaći iz kuće, sad je već kasno...imam nešto za prevesti, nemam snage ni za to (a to mi je prioritet)...ma ne znam odakle bih krenula, a nikako da krenem :) stao motor...

m.i.n.a. -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.7.2011 12:38:46)

Evo nas opet,vidim sve je na istom ostalo osim sto super bebina mama nije super....>)

Hodalica nekom valja nekom ne,vrijeme hranjenja nekom da,nekom ne...i tako se vrtimo ukruk a ja jedno znam da svaka opet radi ;po svom...

Mi smo isli na pijacu...ljudi se deru ko i kod nas,haj vamo..haj vamo...onda u market da kupim meso i u trenu ne mogu da se sjetim kako se kaze svinjetina..nece pa nece..i ja pitam zenu koje je ovo meso,da nije slucajno svinjetina i na kraju joj bubnem pig..umal nezagroka...>)))uglavnom kupila sam meso..>))

Helena pitala te za sekirancijo zbog ankete velis da su te naribale..hihihi

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (12.7.2011 12:41:47)

lejla80 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.7.2011 13:08:00)

Vala Mino haman si se ti tamo dobro uhodala već, ma svaka čast a i mužić ti je bome izabrao poklon[sm=smiley2.gif]

HAHA -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.7.2011 14:04:56)

IZVORNA PORUKA: ladyblue

ko sve ide na kafu danas?
Leena
Jelena
moja malenkost...
Ja evo perem etisone sa terase,malo ću odmoriti,pa možda i ja dođem,svakako mi je Hamza kod nane,inače s njim vala više neću,vidjela si ga prošli put kako se ponašao.

mala_sa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.7.2011 14:09:35)

Evo nas malo da vam mahnemo... Kod nas je takodjer paklenoooo, a ja jos moram da se pakujem (cijelo jutro se pitam odakle da pocnem, tako da jos evo nisam pocela)...kako god odoh sad sa A da kupimo jos nekih sitnica za puta, i da zavrsim njegovu apoteku (to mi je vec trecina posla) [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Trajekt smo sinoc sredili, tako da mi je vec lakse jer se vozimo samo pola puta...pa dijete nece morati da mi se kuha cijelih 18 sati [sm=bravo.gif]
Mamin cvjetic- potpuno te razumijem kad kazes da ne znas sta da poneses [sm=smiley24.gif] - ja sam za A odlucila ponijeti skoro sve
Mino- joj sad si me vratila u ono vrijeme kad sam ja tek dosla u Fr, pa sto kazes i ono malo rijeci prvih sto naucis, kad ti zatrebaju u tom trenutku ih vise ne znas [sm=smiley13.gif]... al vidjet ces vrlo brzo se sve to nauci (za nekoliko mjeseci ce ti ovo sve vec biti smijesno). [sm=bravo.gif] za muzica [sm=bravo.gif]
Iman- hehehe Turci i Arapi su zakon [sm=smiley36.gif] Ovdje u turskim radnjama imas da kupis i bosanske proizvode (pasteta, kafa, jadro, i jos dosta dr.)...tako da se ja cesto namirujem kod njih [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Cickolini -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.7.2011 15:35:16)

IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

Evo nas opet,vidim sve je na istom ostalo osim sto super bebina mama nije super....>)

Hodalica nekom valja nekom ne,vrijeme hranjenja nekom da,nekom ne...i tako se vrtimo ukruk a ja jedno znam da svaka opet radi ;po svom...

Mi smo isli na pijacu...ljudi se deru ko i kod nas,haj vamo..haj vamo...onda u market da kupim meso i u trenu ne mogu da se sjetim kako se kaze svinjetina..nece pa nece..i ja pitam zenu koje je ovo meso,da nije slucajno svinjetina i na kraju joj bubnem pig..umal nezagroka...>)))uglavnom kupila sam meso..>))

Helena pitala te za sekirancijo zbog ankete velis da su te naribale..hihihi

Draga ti bas mene ignorises hahaha Ja ti ponudila brojeve da razmjenimo ti neces pa sad moras da rokces hahahahah Svinjetina ti se kaze varkensvlees (farkenflejs) ili ham, a govedina rundevlees (rundevlejs) i uvijek pitaj je li 100& jer znaju imati nekad pola pola.

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.7.2011 15:41:33)

pitala bi ona jel' pola-pola kad bi znala kako[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
mino, malo te zezam, nadam se da se ne ljutiš

Stranica: <<   < Prethodna stranica  738 739 [740] 741 742   Sljedeća stranica >   >>