RE: Bebe od 0 -1 godine (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.8.2011 20:29:22)

dobro vece zene moje [sm=smiley1.gif]

mancici sretan mali rodjendabnko, jos malo pa ce i veliki aBd [sm=smiley1.gif]

mi se nahodali od 1 do haman pola 8, dosli kuci, kupali se sad S s tajom gleda rock spotove na youtube i pjeva [sm=smiley36.gif]

cickolini ni ja joj ne bih uvodila AD, vec ti njoj kasice i polako...aBd kad budem drugo imala, ja cu pametnije i iskreno se nadam da cu duze vremena provesti na porodiljskom i duze dojiti bebu

primjetih kod svoje S na rukici neki ko biljeg...iskreno lici na lisaj a neki dan je tu bio kao da je komarac ujeo...opet i tajo joj ima biljeg na laktu ali na desnoj ruci...pa da vidim kako ce se razvijeti...u slucaju da je neki lisaj, cime mogu mazati?

Amam -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.8.2011 20:57:53)

Da bi izbjegla svu tu hemiju,kortikosteroide i to,ja znam da moze kiselim pekmezom i on se malo posoli,mada ja mislim da lisaj nebi trebao biti u djenackoj dobi.
Pussa za S rokericu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

vjestica -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.8.2011 21:35:19)

ako je lišaj koji je ne svrbi, nema potrebe mazati ičim
i moja cura je imala lišaj na rukama, prošlo vrlo brzo samo od sebe

lejla80 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.8.2011 21:35:20)

Vece...meni niko ne odgovori kako muckate ova AD cuda..bas ste neke[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Ja evo slomljena, A je nervozan samo tako, vec i komsiluk kad izadjemo poceo mu tepat," ma ko njega sikiro??"...jedva ga uspavah...uhhhhh, ne mogu vjerovat da je u kuci konacno mir

esmina i bebina mam -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.8.2011 21:41:11)

Ja ne znam sta mi je danas tako mi srce ruzno zalupa pa mi u grlo skoci amloprije mi je tata gledao grlo kaze da mi je malo upaljeno a i usi me zigaju.U p.... maternu kud ce bas sad zdrava prava cijelo vrijeme i vidi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

esmina i bebina mam -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.8.2011 21:41:49)

IZVORNA PORUKA: lejla80

Vece...meni niko ne odgovori kako muckate ova AD cuda..bas ste neke[sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif]

Ja evo slomljena, A je nervozan samo tako, vec i komsiluk kad izadjemo poceo mu tepat," ma ko njega sikiro??"...jedva ga uspavah...uhhhhh, ne mogu vjerovat da je u kuci konacno mir

ja bih ti odgovorila ali enmam iskustava s tim,valjda ce se neka javiti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

canim -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.8.2011 21:42:08)

Vece...meni niko ne odgovori kako muckate ova AD cuda..bas ste neke[sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif]

Lejla, ja bih ti odgovorila, ali stvarno ne znam,[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  zar nema upustvo na njemu ?

NejraS -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.8.2011 21:46:48)

cao sure...jedno pitanje, kako ste vi izbacivale nocne obroke kod beba, jeste li cekali da ih sami pocnu izbacaivati, ja sam cula da neke daju caj bebama ponekad po noci umjesto milijeka ili da im daju cucu i malo nosaju dok opet bebe ne zaspu...ne znam ali me to zanima moze li se kako izbaciti?????

Cickolini -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.8.2011 21:53:45)

Hvala svima na odgovorima ... uradit cu tako. Uvest cemo redovne obroke cvrste hrane pa cemo vidjeti kako ide dalje. Bila danas fizijatrica kod nas, dosla nepozvana da vidi jesmo li stigle s godisnjeg. Nisam mogla vjerovati kad sam je vidjela. Ona je odlucila da me ne popusti hahaha Kaze u NL se fysio radi samo jednom sedmicno. Mislim se u sebi pa do 10 godine. Ako vidim da od ovog nema neke koristi eto me u BIH na par sedmica na nasu fysio.

Lejla ja ti nemam iskustva sa AD-om, ali iskreno mislim da nema nikakve veze i d amozes komotno koristiti flasiranu vodu, Ja bi koristila da D doji bez problema ako ne bih stigla prokuhavati ...

Cickolini -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.8.2011 21:56:20)

IZVORNA PORUKA: NejraS

cao sure...jedno pitanje, kako ste vi izbacivale nocne obroke kod beba, jeste li cekali da ih sami pocnu izbacaivati, ja sam cula da neke daju caj bebama ponekad po noci umjesto milijeka ili da im daju cucu i malo nosaju dok opet bebe ne zaspu...ne znam ali me to zanima moze li se kako izbaciti?????

Cula sam da pokusavaju dati vodu umjesto papice. Nosanje mi se bas ne cini kao najbolja ideja jer postoji opasnost da je naviknes na nosanje sto je u 3 ujutro po noci gora opcija od hranjenja haha Bar meni :)

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.8.2011 21:59:29)

jesi ti ono pitala za flasiranu vodu? mislim da mozes...ja svpjoj nekad da ohladim stavim pola flasirane

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.8.2011 22:01:44)

IZVORNA PORUKA: NejraS

kod nas je S sama izbacila nocni obrok...pocela spavati cijelu noc a dok je dojila, dojila sam je kad god zatrazi i mozda sam joj jednom dala vodu umjesto sike

vjestica -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.8.2011 22:03:50)

ni meni nosanje nije dobra ideja nikako
cucla kod nas ne pali,a sa čajem nisma ni probala
lakše mi podojiti bebu, nego ustajati i praviti čaj

vjestica -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.8.2011 22:05:04)

ja nisam ni pokušavala izbaciti noćni podoj
ionako je dojim u neznanju [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
nek sama  izbaci kad bude spremna

lejla80 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.8.2011 22:15:31)

Ma i ja kontam da se moze samo zagrijat ta flasirana, ono u mikrovalnoj na brzinu al rekoh da provjerim za svaki slucaj ostala iskustva. Canim ma pise iskustvo i to vrlo detaljno...Iznenadi me sto pise da dijete pije ovo mlijeko samo tri puta dnevno...Doduse moj A poslije obroka vrlo malo doji al ipak hoce pa mi je to mlijeko neophodno barem za prvi period dok ga on sam ne izbaci ..Danas sam mu napravila nekih 90 ml i popio je bez problema a meni se grudi nisu nimalo upalile bez obzira na dug raspon izmedju dojenja tako da mi je odmah laknulo...Izgleda da smo spremni na razdvajanje[sm=smiley19.gif]
Esmina ma ne sikiraj se..sve ce to more da izlijeci, ima da budes ka nova[sm=smiley1.gif]
Cickolini ma samo vi papajte...mi vec imamo dva redovna obroka..Imas bas opsirnu temu o ovim obrocima ovdje na forumu..pa navalite vas dvije..Ja sam pokupila puno dobrih ideja..Vidjeces nista komplikovano nije..cak i moj muz pravi neke obroke pa ti vidi[sm=smiley1.gif]
Nejra ja pojma nemam kako se izbacuju ti obroci hehheh Ja svog licno ne bi mogla zeznut. Zna taj sta je cuca a sta sisa. Nekad prihvati cucu a nekad pocne histerisat kad mu je dajem..jer nije to ono sto je on zamislio da hoce..Uglavnom svaku noc doji minimalno jednom i ja sam se vec pomirila sa tim.

lejla80 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.8.2011 22:17:25)

Ma i ja kontam da se moze samo zagrijat ta flasirana, ono u mikrovalnoj na brzinu al rekoh da provjerim za svaki slucaj ostala iskustva. Canim ma pise iskustvo i to vrlo detaljno...Iznenadi me sto pise da dijete pije ovo mlijeko samo tri puta dnevno...Doduse moj A poslije obroka vrlo malo doji al ipak hoce pa mi je to mlijeko neophodno barem za prvi period dok ga on sam ne izbaci ..Danas sam mu napravila nekih 90 ml i popio je bez problema a meni se grudi nisu nimalo upalile bez obzira na dug raspon izmedju dojenja tako da mi je odmah laknulo...Izgleda da smo spremni na razdvajanje[sm=smiley19.gif]
Esmina ma ne sikiraj se..sve ce to more da izlijeci, ima da budes ka nova[sm=smiley1.gif]
Cickolini ma samo vi papajte...mi vec imamo dva redovna obroka..Imas bas opsirnu temu o ovim obrocima ovdje na forumu..pa navalite vas dvije..Ja sam pokupila puno dobrih ideja..Vidjeces nista komplikovano nije..cak i moj muz pravi neke obroke pa ti vidi[sm=smiley1.gif]
Nejra ja pojma nemam kako se izbacuju ti obroci hehheh Ja svog licno ne bi mogla zeznut. Zna taj sta je cuca a sta sisa. Nekad prihvati cucu a nekad pocne histerisat kad mu je dajem..jer nije to ono sto je on zamislio da hoce..Uglavnom svaku noc doji minimalno jednom i ja sam se vec pomirila sa tim.

Mislila sam uputstvo...ma pojma nemam ni sta pisem...hehhehe

Amam -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.8.2011 22:20:37)

Lejla ja sam htjela da ti kazem,ali da ti ne nabijam crnjak,moja A je pila AD i uvijek sam joj prokuhavala.
Nocni obrok kod prvog djeteta-sama ga izbacila.Sad beba doji svaka 2h,spava u kreveticu i ne mislim mu ja izbacivati obroke,kad bude spreman sam ce kako kaze rose prespavati i to je to

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (16.8.2011 22:21:54)

[Sadržaj poruke je obrisan]

canim -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.8.2011 22:22:06)

Lejla80 pa koliko ces sati biti odsutna od kuce ?
Ako ces biti samo 8h onda nema potrebe da mu dajes AD, dovoljna je dohrana a dojiti ga mozes prije nego odes na posao i kad se vratis.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (16.8.2011 22:25:23)

lejla80 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.8.2011 22:30:07)

Canim to i jest moj cilj..Mi se posljednji mjesec dana vjezbamo uveliko Al A nazalost kad pojede kasicu najkasnije za dva sata place hoce da doji a i ne mogu mu dati dva cvrsta obroka jedan za drugim. Moja je sreca pa radim u skoli i odsutna sam svega par sati osim u izuzetnim sitacijama...pa ce nam flasica rijetko zatrebat al svakako sam spremna i na tu soluciju ako zapne...nikad se ne zna..

lejla80 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.8.2011 22:31:12)

Iman u ponedjeljak[sm=smiley19.gif]

Amam -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.8.2011 22:31:44)

Jooj ja zaboravila da mi sutra idemo na bocu-fuuj [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] i jos skontah da mi je onaj karton kod mame ostao,ajmee  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (16.8.2011 22:32:17)

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (16.8.2011 22:33:31)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  854 855 [856] 857 858   Sljedeća stranica >   >>