MaminaBeba -> RE: Bebe od 0 -1 godine (4.10.2010 16:35:00)
|
E mili moji, moj je Jaman toliko bolestan.. Duša me moja boli.. Došla zaova neki dan i uz sve molbe da ga ne dira i ne ljubi jer je bolesna, ona opet i opet.. Znala sam da će ovo biti, zato mi sad dođe da odem da je zaždijem da na guzicu upadne odmah! Baš sam ljuta.. Preljuta... Svekrva zove i rekla sam joj da mi više ne dolaze niko bolestan, zar trebam da patim dijete koje nije napunilo još ni dva mjeseca!!!!!????? Glupača glupa, još jučer zove i kažem joj da je bolestan, a ona meni: "Pa šta i ja sam".. Kakva je to osoba? Kakva? Stvarno je ovo prešlo svaku granicu!!! Kakva je to ljubav, kad ti je više stalo da se dijete razboli, nego da se strpiš dok ne ozdraviš i da ga ne diraš.. Kad se koza bukvalno otima za dijete!! Ovo mi je škola i neće nikad više! Tek dolazim pameti, otkad sam dijete rodila.. Volim ga više nego život svoj i sad neko treba tako da se ponaša! Fuj!!! Bili smo doktoru i uključila mu je antibiotik "ampibos", "nisita" kapi za nos, ako osjetim hroptanje u plućima hitno se javiti doktoru! On puhnuti na nosić ne može, kašlje i kiše, pun nos sekreta, a ne mogu nikako da izvučem koliko je gusto. Masiram pluća i leđa sa balzamom za bebe dr. Tays, masiram nosić kremama, luk stavila iznad glavice sinoć čitavu noć i ništa.. Nikad sinoć nije zaspao, ali baš nikad.. Zorom smo bili doktoru.. Temperaturu nije imao, još bi mi samo ona trebala kao šlag na sve... Toliko sam iscrpljena, tužna i ogorčena, ni opisati vam ne mogu... Samo da mi dijete bude dobro i ništa mi više nije važno.. Tek sam se uvjerila koliko ti najbliži glavobolje može zadati.. Bebicama imunitet još nije kako treba ni proradio, tako su još krhke i bespomoćne.. Aj ljudi dođe mi da je razvalim od batina majke mi moje... Bijesna sam baš!!! Jutros sam vrištala kao da sam pukla, toliko su mi živci više zbog njih popustili... [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
|
|
|
|