Hanady RR -> RE: Bebe od 1 - 2 godine (26.1.2011 10:18:14)
|
IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: dadada IZVORNA PORUKA: tajra IZVORNA PORUKA: dadada BITNO http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/01/25/0181006.html?pos=n0 Procitah... Ja izbjegavam kupovinu tih proizvoda, ali nazalost nisam dosljedna. Navrati me onaj moj "coek"... Mladja jos nije jela ni salamu ni hrenovke, ali starija jeste, nazalost. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ma nista joj nece biti od malih kolicina...treba samo izbjegavati da to bude sastavni dio jelovnika...ko u vrticima...i naravno gledati da nije najjeftinije Kod nas u kući inače se ne jede ni salama ni viršle...ni paštete...tačnije ja i suprug nemamo naviku za kupovinom ovih prerađevina i onda se i ne jedu. Odnedavno sma počela kupovati viršle i praviti im u kiflicama ili linatom tjestu.... nedavno se i argeta počela uzimati ali ništa posebno. Međutim moj razlog zašto sam odlučila kupiti ponekda ove prerađševine je dljedeći: Moja starija curica se pred drugom djecom ponaša kao ''''čudak'''' kada vidi viršlu jer smatra da je to hamana nešto posebno pošto ona to često ne jde[sm=smiley13.gif] I meni je to postalo bezeveze jer sam svjesna da je ne mogu cjeli život ''''čuvati'''' od ove vrste hrane. I samo mi je ovo razlog što joj sada u rjetkim trenuticma ponudim viršlu[sm=smiley13.gif] To što im ponudim domaća jaja u vidu kajgane, pileće jetrece sa ddomaćim kajmakom ili peksimete sa domaćim sirom one mstaraju ''''normalnim'''' a kda vide viršlu il salaamu misle da je rpaznik pa ispadaju čudaci djeca[sm=smiley13.gif] a mene to fakat počelo nervirat[sm=smiley13.gif] Kad smo nedavno išli u zenicu napravila sma kiflice sa hrenovkama....kad sma joj vdijela facu radosti i oduševljena i pitanje tipa '''' jao mama jel ovo viršla'''' kao da sma joj ne znam ti šta dala tačno sma skontala one mojom greškom tu hranu smatraju nečim posebnim[sm=smiley13.gif] što će očito izazavtai i kotraefekat od onoga što sam mislila da sma postigla.[sm=zmeden.gif] hanady, evo ja sam jedno od djece koje je odraslo bez virsli, salame, coca cole, itd... moji roditelji jednostavno nikada to nisu kupovali. kad sam bila malo veca naravno da mi se to jelo vidjevsi drugu djecu, pa bih ponekad pojela ali i dalje to se nije nalazilo u frizideru kod kuce... kad sam odrasla voljela sam coca colu i kupovala je vani, kada sam se udala nisam kupovala coca colu i drzala je u frizideru jer sam ovisna- kad pocnem piti, popijem citavu flasu[sm=smiley1.gif]jedino kad gosti dodju, ocejfim[sm=smiley36.gif]sto se tice virsli, kupim nekad u pekari onu u kifli ali ne cesto... e pa da i moja prema coca coli ima odnos nečega posebnog[sm=smiley36.gif] taj dan u zenici, jela je kifle sa viršlom, vozila se vozom, pa smo za ručak jeli ćevape i zamisli pita smije li i ona kolu...ja kažem smiješ danas...jao i sada prepričava o tom poesbnom danu kada je isti dan jela viršle, ćevape i kolu...al to samo tako može lkad se ide vozom u zenicu[sm=smiley29.gif] [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] ma ...čuvam ih koliko mogu al neću da budu ''čudne'' kada sa sa drugom djecom...aamo me to plaši... jedini rzalog zbog koga ima kupim štapiće, smoki, bombone je da se ne osjete ugroženim u neko doba naprem druge djece... zato kažem ne treba pretjerivati ali ne možemo biti totalno spremni da ih zaštitimo od svega toga jer kako vrijeme diu i oni rastu eto kupit će mimo mene a i neću da drugi kontaju da se ja nešto ''pravim pametna''[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] nije da brinem šta drugi kažu...al ne volim mučne situacije kad sam u drušvu zaovine djece ili sa prijetljicama koje imaju djecu moga uzrasta...baš ono kao ja naka pametna a one ispadnu beze...a nije tako...u trenutku pomsilim da sma stavrno pretjerala sa pažnjom[sm=smiley13.gif]
|
|
|
|