Admiraaa -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-decembar) (13.11.2010 21:33:46)
|
IZVORNA PORUKA: stefania Sta ima zene, vidim cim me nema par dana neka se porodi...hehe, cestitam i sve najbolje s vasim bebachima drage moje...sta ima novo jos, jel koga doktor vracao gore-dole po sedmicama??? Ma, ne znam kod mene ticker od danas kaze deseta sedmica a doc kaze u utorak da sam tek 7-8, ali to je kao sve normalno. Uzas, nemam pojma, ali valjda je to kao normalno....nadam se, jer ako nije ja ne znam sta cu...sto se obicnih stvari tice, hvala Bogu na donatu, jer bi bez njega valjda umrla, to je jedino sto mi pomaze kod mucnine i toplo ga preporucam svakoj od vas... Eh, da li je neka od vas radila triple test? Ja se nesto furam da mi to treba, ali doc mi kaze da nisam jos "starija prvorotkinja" a to je kao od 35. nadalje a meni je 31, mislim bice mi 32 kad aBd rodim...ma istraumirala sam se kad sam procitala da kod zena u 30-im mogucnost rodjenja djeteta s down sindromom iznosi 1:500 hiiiiiiii [sm=zmeden.gif] ...doc kaze da ce mi vjerovatno biti dovoljan pregled mjerenja nuhalnog nabora, ali posto sam ja kakva-takva, ali prava "prvorotkinja", a bebu sad (iskreno) nisam ni planirala, ja veze nemam ni s cim! Tako, ako koja moze da mi prenese svoje iskustvo s ovim pregledima i slicno, bila bih veoma zahvalna. Mah, bice nadam se ok....uh, bolje da prestanem pisati jer cu poceti istresati jos vise trudnickih frustracija. Cao drage moje, cuvajte bebe i sebe [sm=smiley1.gif] Stefania i meni je 31 godina, mislim bila na pocetku trudnoce a sad imam pune 32 godine i 1 dan do termina[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ( isto prvorotkinja kao i ti) ali mi je dr.rekla da prvo uradim mjerenje nuhalnog pa ako to bude ok da ne radim tripletest. Posto je nuhalni bio ok ja ga nisam ni radila. Isto sam cula da i nije bas nesto pouzdan . Tako mila sve ti zavisi od ovog a ti opet skontaj ako ce te smiriti to sto ces uraditi i ovaj test ti uradi cisto radi sebe.
|
|
|
|