Lejla Ka -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (16.8.2011 23:09:59)
|
IZVORNA PORUKA: Daja_sa ola [sm=nosecka.gif] drage... ja sam danas nesto bas bezveze...neraspolozena...nervozna i bas bas bljak. nakon sto sam se jutros ponovo psihicki spremila za vaginalni pregled i napokon da cujem novosti vezano kak[sm=nosecka.gif] vo je stanje...opet nista od toga nije bilo...vec drugi put moj dr. "izbjegava" pregled, uradjen samo ctg i narucena sam u cetvrtak za komisiju koja ce odrediti termin poroda...znaci opet CR...auuu sve mi to tesko palo nekako...pomisao na odvojenost os moje S 5-6 dana...bolovi nakon budjenja iz narkoze mah...pokusavam da dodjem sebi satima ali cini mi se da sam sve gora i gora. e da pitala sam za kocenje u preponi i ponovne bolove po dnu stomaka...ovog puta sam dobila odgovor da se to rana od prvog CR rasteze i da me to boli[sm=zmeden.gif] [sm=smiley13.gif] [sm=zmeden.gif] Ma bolje da izbjegavaju vaginalni, veća je mogućnost infekcije. Ako ti je neka utjeha, oporavak nakon drugog CR ide dosta lakše i brže (ono, nije garant, ali veliki broj duplih carica kaže da je lakše, i ja među njima). Nekako već znaš procedure, znaš šta ti je prošli put pomagalo, šta odmagalo. Mene je rana malo više boljela drugi put, pa sam dva puta uzela analgin u infuziju, ostalo mi je sve bilo brže. Mogla sam komotno treći dan izač na potpis, ali nisam htjela bebi uskratiti tih još dva dana da me ima nasamo. Ne brini se za starije dijete, njima to padne lakše nego nama. Ja se npr. u opće ne sjećam da mi mame nije bilo 7 dana kad je sestru rodila, a imala sam 4,5 godine.
|
|
|
|