RE: Razgovori u ocekivanju bebe (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

pahuljica_25 -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 19:46:22)

IZVORNA PORUKA: pahuljica_25

Mea baš mi je drago zbog muža,sad konačno odahni i odmori se....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Evo svježa informacija za moje Tuzlanke škola za trudnice konačno počinje iduće sedmice.
03.09.(subota) su prva predavanja u 10h
06.09(utorak) su vježbice u 13h. Prijaviti se možemo u subotu kada dođemo na predavanja.

Ima li zainteresovanih da pravimo ekipu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Evo Gift izgleda da nisi bila kad sam ovo postavila....I ja još nisam pitala svoju doktoricu da li baš smijem neke vježbice raditi jer mi je bebi malo niže,ali u svakom slučaju idem pa ću vidjeti kakva je situacija...

Gift -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 20:06:51)

e Pahuljice hvala, ja bih isla, al vidjet cu jos sa dr...

Bebica11 -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 20:24:47)

Gift mene je prosla prehlada hB, cijedi sebi limuna, popij kamilicu, a za pluca stavi uvecer potkosulju na prsa dodatnu presavij da ti zgrije i meni je to pomoglo...Smanji slatko i to je to.

Gift -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 20:31:22)

Bebice kako cu po ovoj vrucini ista dodatno..a sto da smanjim slatko (iako bi rebala svakako)

Bebica11 -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 20:35:57)

IZVORNA PORUKA: Gift

Bebice kako cu po ovoj vrucini ista dodatno..a sto da smanjim slatko (iako bi rebala svakako)

ma smanji ako je neka upala grla slatkom se hrane bakterije pa cisto prevencije radi, a kiselo im smeta pa navali na limun, brusnicu

mene su boljela prsa i kasljala sam neki dan i ja stavim potkosulju i zgrijem se...i u neka doba u snu je izbacim i sutradan nema boli[sm=bravo.gif]

a sinoc isli u 2h ujutro na nocni, dzamija puna, preznojila se, mokra potkosulja SKROZ ono bas bas i pozlije mi od vrucine i ja nastavim klanjati vani, jos dok smo u stan dosli na hladan sam vazduh izasla, hladna mi koza, prepala sam se da se nisam prehladila i obucem se dobro pred spavanje i zgrijem i onda u snu opet skinem[sm=smiley36.gif] i evo nije mi nista hvala Bogu....

ne znam meni pomaze[sm=smiley1.gif]

Gift -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 20:38:22)

dobro Bebice pokusat cu, a limun cijedim stalno..
hb pa te nije opet uhvatilo, cuvaj se..

Bebica11 -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 20:41:58)

Trebamo se cuvati, nije zezati se s ovim stanjem ne smije covjek ni lijekove[sm=smiley1.gif]

animagical desava li se sta? JAVLJAJ SE[sm=bravo.gif]

mala75 -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 20:42:30)

ej cure da vas pitam kad ste počele kupovati prve stvari za bebu, ja ovih dana planiram malo s mužem u šetnjice tamo-vamo Bajram je pa ćemo obilazit rodbinu i prijatelje i usput malo prošvrljati po tržnim centrima pa bih rado kupila nešto ako naletim da mi se baš sviđa al znate onu priču još je rano..... netreba žuriti........ima vremena....kupuj kad uđeš u 9........itd

Anica1 -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 20:46:03)

IZVORNA PORUKA: mala75

ej cure da vas pitam kad ste počele kupovati prve stvari za bebu, ja ovih dana planiram malo s mužem u šetnjice tamo-vamo Bajram je pa ćemo obilazit rodbinu i prijatelje i usput malo prošvrljati po tržnim centrima pa bih rado kupila nešto ako naletim da mi se baš sviđa al znate onu priču još je rano..... netreba žuriti........ima vremena....kupuj kad uđeš u 9........itd

Ja sam sredinom petog mjeseca malo kupovala, i sad krecem opet jer ce nam mozda bebica ranije. Ne znam sta bi ti rekla, evo meni je idealna trudnoca bez ikakvih problema bila do sestog pa onda zaglavila u bolnici pa sad glavica nisko, mirovanje. Nikad ne znas kakva ces biti u devetom mjesecu, hoces li moci u soping. Ja mislim da je bolje pomalo uzimati kad naletis na nesto jer je lakse tako i finansijski podnjeti, raspodjelis svaki mjesec nesto kupis.

mala75 -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 20:48:44)

pa i ja tako mislim a i samnom su u bolnici bile žene koje su zbog nekih komplikacija moale ostati do kraja i kažu kako ništa nisu pripremile pa zovu mame, zaove, svekrve i sl da idu kupiti ovo, ono

Gift -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 20:53:07)

e upravo sam i ja ovako htjela odgovoriti..znate koliko se ja sad nerviram sto mi sve drugi moraju kupovati, sto ne mogu ja licno otici i birati...

Semica -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 20:55:08)

Veceeeeee zeniceee...

Hajde pomagajte sa savjetima i iskustvima....Sad sam imala bolove opet...jakeee jakeee...suze mi na oci krenule---Kontrakcije definitivno jer osjetim da se u meni sve zgrci...
Prva je pocela u 20:28 zavrsila se nakon vise od min trajanja...druga pocela 20:35 zavrsila 20:38 i treca pocela u 20:45 zavrsila u 20:47 ( je li moguce da traju po vise od 2 min...)???
Evo sad cekam cetvrtu...nema je jos...

Gift -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 21:09:25)

Semice krenulo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] imal cetvrte..imal onog cepa?

Semica -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 21:10:37)

Semice krenulo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] imal cetvrte..imal onog cepa?

Nema cetvrte jos...nema ni cepa...[sm=zmeden.gif]

Gift -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 21:13:27)

kako sam ja skontala, citajuci iskustva drugih zenica, razmak izmedu kontrakcija bi trebao biti mali do 5 minuta, al opet sve je individualno...javljaj sta se desava...

Semica -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 21:14:47)

kako sam ja skontala, citajuci iskustva drugih zenica, razmak izmedu kontrakcija bi trebao biti mali do 5 minuta, al opet sve je individualno...javljaj sta se desava...

da da...eto te 3 su bile ublizu...sad cetvrte nema hehehe...a ja taman pomislila EVOOO GAAA [sm=smiley36.gif]

Semica -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 21:17:46)

e Pahuljice hvala, ja bih isla, al vidjet cu jos sa dr...

Obavezno na vjezbe i predavanja idi...ima vjezbi koje sve trudnice mogu raditi ( poput vjezbi disanja)...a one koje ne mozes ( ili ako dr.kaze da ne smijes) sestre naglase koje su to vjezbe i takve trudnice odmaraju i gledaju kako se one rade...uglavnooom mnooogo se nauci...!!![sm=smiley1.gif]

babilon -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 21:18:45)

Semice, joj kako me nasmija sa -evo cekam 4 a nema je jos
ahhahahahaha :D dusa!

Nadam se da je to to, ja iskreno nemam pojma, recice ti druge zenice, ali ako je to to CUVAM FIGE i bas ti se radujem >D >D D>

Zenice, ja sam nasla par ideja, postavicu vam slike, uglavnom su iz h&m ili c&a hahahaha, jedino me sad sikira velicina...
MM 2m visok a ja 168 :)) koja je razlika :))) ali sto bi moja pranena a.r govorila 'ma bitno je da se sredine nadju' hahahaha...
Inace, doktor rekao da je beba duga, pa je na mm vjerovatno :D nisam sad sigurna koju vel... :)))

Malo da sjasemo s hrane, evo vas castim...... ih da je Bogdo ovo realnost :)))

[img]http://www4.slikomat.com/11/0827/b1i-mas.jpg[/img]
[img]http://www4.slikomat.com/11/0827/lg5-pool.jpg[/img]

jedno kupanje ma masaza uz plazu :D a nasi muzevi cuvaju bebice :D

Gift -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 21:19:56)

polako, pocelo je da se nesto desava[sm=smiley1.gif]...

sanela.asja -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 21:20:21)

Semice neka ti je stretno ako je krenulo[sm=smiley1.gif],nemora ni izac sluzni cep porod moze krenuti kako sam ja citala[sm=smiley1.gif],a sto se tice kontrakcija meni jeste drugi porod al nemam pojma o tome [sm=zmeden.gif][sm=pikapoka1.gif]
Gift cuvaj se i ja sam jedva iztjerala prehladu cak sam i paracetamole pila iscjedi limun i popij s kasikicom meda kad krenes spavati [sm=smiley1.gif]smirice ti kasalj meni moja Dr.to preporucila i pomoglo mi[sm=smiley1.gif]
I kod mene danas ima malih bolova imam osjecaj da mi beba prsticima grebe dole pri dnu stomaka [sm=smiley1.gif]

Gift -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 21:23:29)

Babilon ove slike necu ni da gledam...ja se bona gubim od vrucine, ne mogu na vazduh da izadem, a ona mi ovo natakla da parim oci [sm=smiley36.gif]...[sm=smiley36.gif]
Ja mislim da s velicinom 56 ne mozes fulati..ja cu tako..

sanela.asja -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 21:27:10)

Vidi Selme sto viri [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
gdje maja cupa

Gift -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 21:27:29)

Sanela hvala a sve to konzumiram, al nista evo ima vise od sedmicu kako vucem ovu prehladu...sva sreca nisam imala temp. i grlo me ne boli...valjda ce proci..

sanela.asja -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 21:33:15)

Sanela hvala a sve to konzumiram, al nista evo ima vise od sedmicu kako vucem ovu prehladu...sva sreca nisam imala temp. i grlo me ne boli...valjda ce proci..

pa makar malo da pomognem znam i ja sam tako vukla i nos mi jos uvjek curi,lezi sama si ja nisam mogla od Asje ni odlezat[sm=zmeden.gif]

Semica -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (27.8.2011 21:39:37)

Zumbulcice cestitke mila i od mene...Sve najljepse vam zelim!!! [sm=smiley31.gif][sm=sloncek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1080 1081 [1082] 1083 1084   Sljedeća stranica >   >>