Bebica11 -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (15.9.2011 14:03:40)
|
IZVORNA PORUKA: Sensia IZVORNA PORUKA: Bebica11 Zelenooka, posto smo imale slicne probleme, znam koji je strah poslije par pobacaja i ti vec nazalost od pocetka spadas u rizicnu skupinu poput mene. Ja ne bih te bolove prepustala slucaju vec PRAVAC doktoru, da vidi jel beba na mjestu i napomeni to sto si imala od slucajeva(ako si promijenila doktora) i vjerovatno ce ti dati neke preparate s progesteronom za ocuvanje trudnoce. Niposto nemoj: da dizes tesko, da se istezes, da dok imas bolove u stomaku imas odnose, da se naglo trzas, DA SE SEKIRAS, da pijes kahvu(povecava rizik spontanog do 40%), izbjegavaj ananas, zacinjenu hranu, proizvode s kofeinom, usisavanje, peglanje, izlaganje velikoj toploti ili pari, i sl. I ODMARAJ DOSTA.... folacin OBAVEZNO na svoju ruku prije dr, samo otidji u apoteku da ti preporuce neki proizvod, ja sam bila 5mg...tako da ce i tebi dr propisati malo jaci preparat sigurno i najbitnije-OPUSTI SE mada nije lahko[sm=smiley1.gif] Meni se cini da je djevojka u nepunoj 4 sedmici trudnoce tako da se jos uvijek nema sta vidjeti, mislim da je prerano za dr [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] vec smo jedna drugoj pisale na temi da li je trudna i sl...i posto joj kasni vec duze vrijeme moglo bi se vidjeti u tim malo problematicnim slucajevima je bitno da je za pocetak na svom mjestu i da dobije progesteronske preparate MENI SE VIDJELO 5.dan nakon izostanka menge!!! Ne govorim ovo zeni dzaba, izgubila je 2 bebe i nije jednostavno kao u trudnica kod kojih je sve ok.Mi smo malo vise uplasene i trebamo veci OPREZ
|
|
|
|