DIJAMANT -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (28.5.2011 16:25:48)
|
IZVORNA PORUKA: drznica aaaaaaaaaa prosli put je pregled trajao sat vremena. Bio je vainalni UZV i bas smo pola sata pratili bebine pokrete, tad smo mjerili nuhalni, brojali prstice i sve onako detaljno vidjeli. Beba bila strasno nemirna...mahala i nogama i rukama. Danas je bilo nekih 15min. UZV preko stomaka mjerenje obima glave,i eto to oko posteljice. Tako da to kako ga zoves fetalni skrining je isto kao i svaki UZV vaginalni. Ja nikada nisam radila vaginalni UZV, (mislim ni u ovoj, a ni u prethodnoj trudnoći). Meni to i odgovara, jer me je strah vaginalnog obzirom da sam u prve dvije trudnoće radila i oba puta imala spontani. Ne vjerujem da je spontani bio od vag. UZV, ali eto nekako mi draže da je ovaj abdominalni. I nije mi nikada UZV pregled trajao duže od 10 min. Sjećam se da je dr. u prethodnoj trudnoći nekada u 5. mj. rekao "sad ćemo pregledati organe" i tada je malo duže trajalo. A sada je radio pregled nuhalnog ( u 12 sedm.) i sve ostale mjere bebe(CRL, AC, FM I dr.)na jučerašnjem pregledu. Uglavnom, meni je bitno kako on reaguje za vrijeme pregleda i imam puno povjerenja u njega (iz iskustva).
|
|
|
|