idacha -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (28.5.2011 20:35:46)
|
Gdje steeeeeeeeeeee... Najprije da vam kazem da sam jos 2u1, jos se ne damo :) lijepo ja rekoh da imam osjecaj da necu dugo ulaziti u 9ti :) Mada je i mene samu iznendailo da je skoro pa krenulo... Mi smo od juce zvanično u 9tom mjesecu, zvanično otvoreni i zvanično na mirovanju bar 7 dana.. prosle nedjelje sam 3 dana imala bas cudne bolove, u cetvrtak me drmale kontrakcije cijeli dan, i ono poznato ziganje dole, sto sam znala da znaci otvaranje.. odmah sam nazvala dr na GAKu i u petak ujutro njoj otisla.. Na pregledu mi utvrdi da sam otvorena 1 i po prst, sto nije problem, ali je ''problem'' sto se beba skrooooooz spustila glavicom i zauzela polozaj da izadje.. uradila sam ultrazvuk i ctg, sve je hB super, plodne vode dovoljno, posteljica nije prezrela, ctg uredan, ali beba navalila napolje.. dr mi dala terapiju Buscopan i apaurin 3x dnevno, i mirovanje, kako kaze ''da ga bar jos 7 dana zadrzimo unutra''... :) sada mi je malo tesko da sjedim, jer cim sjednem, on gura glavicom dole, bas osjetno... EH, nakon svega toga sam digla sve da radim u kuci.. naravno ne ja, ali sam angazovala sve ostale.. tako da smo svi u kaciji, a ja se trudim da malko i mirujem... eto, drage moje, toliko za sada... javljam novosti cim budu :) u ponedjeljak opet na kontrolu, pa cemo vidjeti :) ljubim vas sve redom i drzite mi fige....
|
|
|
|